Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

GALACTORIA 2010 - ziua a V-a, 11 iunie

  • Teatru
  • Festivaluri
  • Spectacole

Pentru ziua de 11 iunie 2010 va recomandam un remarcabil spectacol al clasei Filip Odangiu, Sinko Ferenc - IVONA, PRINCIPESA BURGUNDIEI, de Witold Gombrowicz. Spectacolul va avea loc de la ora 19.00 in studioul "Harag Gyorgy" al Facultatii de Teatru si Televiziune, str. Mihail Kogalniceanu nr. 4.

Tot de la ora 19.00, studentii actori ai sectiei maghiare vor prezenta spectacolul "Visul unei nopti de vara" de W. Shakespeare, la studioul "Radu Stanca" al Facultatii de Filologie, str. Horea nr. 31.

De la ora 12.00 are loc la Turnul Croitorilor, str. Baba Novac nr. 35, va avea loc o conferinta sustinuta de regizorul Victor Ioan Frunza.
Ziua mai programeaza one man show-uri dupa cum urmeaza:
 
De la ora 18.00, la Facultatea de Teatru si Televiziune, str. Mihail Kogalniceanu nr. 4, spectacolul studentei Andreea Sovan (clasa Ionut Caras, Mara Opris) dupa texte de Ulrich Plenzdorf - "Noile suferinte ale tanarului W".
 
De la ora 20.00, in clubul "Roland Garros" de pe str. Horea nr. 2, va avea loc spectacolul "Ortense" al studentei Ana Nicolae (clasa Ionut Caras, Mara Opris) dupa o idee de Teodor Mazilu.
 
De la ora 21.30, la Teatrul Puck, str. I.C. Bratianu nr. 23 show-ul "Era atata harmalaie in cer" al studentei Raluca Mara (clasa Ionut Caras, Mara Opris), dupa un text de Briggite Schwaiger.
De asemenea, subliniem spectacolul lectura realizat la Teatrul Puck, str. I.C. Bratianu nr. 23,  de la ora 17.00 - "Overrated"- scris de studenta dramaturga Cristina Iancu.
11 iunie, vineri
 
17.00 / TEATRUL DE PĂPUŞI ’’PUCK”
Str. I.C. Brătianu nr. 23
’’OVERRATED’’
spectacol lectură de Cristina Iancu
Durata: 1h.
Regia: Daniel Ionescu
Scenografia: Daniel Ionescu
Distribuţia: Jenniffer Corrales, Vero Nica
 
Ce valenţe poate căpăta ludicul la vârsta maturităţii în raport cu vârsta copilăriei, cum evoluează el într-o relaţie de cuplu de orice tip şi ce ne împinge spre distrugere/ autodistrugere, sunt câteva dintre întrebările pe care se clădeşte spectacolul. Spaima Norei de a-şi pierde iubita, Dana, se manifestă prin jocuri cu funcţie de cunoaştere care, pe parcurs, degenerează, devenind din ce în ce mai bolnăvicioase. Obsesia pentru control vine din însăşi nesiguranţa unei relaţii ale cărei fundaţii sunt şubrede, pentru că Dana e construită sub semnul întrebării în ceea ce priveşte identitatea ei sexuală. Teama de monotonie care se instalează în orice cuplu, acţiunile cotidiene repetitive şi sufocante devin motorul care o alimentează pe Nora să declanşeze joaca ’’de-a altceva/altcineva”. Din acest moment, jocurile par a avea propriile reguli ce înghit actanţii, pe măsură ce aceştia se investesc pe ei înşişi în convenţia propusă.
 
18.00 / FTT, SUBSOL-RECUZITĂ
Str. M. Kogălniceanu nr. 4
’’NOILE SUFERINŢE ALE TÂNĂRULUI W’’
dramatizare după Ulrich Plenzdorf
Cu Andrea Şovan (Clasa Ionuţ Caras, Mara Opriş)
Durata: 50min.
 
Sinopsis: Prin ’’Noile suferinţe ale tânărului W’’ suntem părtaşi la povestea lui Edgar Wibeau, ’’geniul neînteles’’, un băiat de 17 ani care fuge de acasă, pornind în acelaşi timp într-o călătorie spirituală, a ’’maturizării’’, a marelor speranţe şi a marilor descoperiri.
   Edgar e un Robinson Crusoe pe o insulă imaginară în mijlocul Berlinului de Est, un Holden stând de veghe în lanul de secară şi în sfârşit, contrar ironiilor cu care îşi presară povestirea, un tânăr Werther iubind cu aceeaşi pasiune devastatoare, într-un salt extrem peste timp şi spaţiu.
  În această călătorie, Edgar ne face martorii aventurilor sale şi descoperim odată cu el o altă faţă a realităţii cotidiene, văzută prin prisma unui vizionar al timpului său.
  ’’Noile suferinţe ale tânărului W’’ este o poveste despre adolescenţă, suflete pereche, viaţă, moarte şi, mai mult de atât, este o poveste despre libertate.
 
 
19.00 / FTT, STUDIOUL ’’HARAG GYÖRGY’’ Str. M. Kogălniceanu nr. 4
’’IVONA, PRINCIPESA BURGUNDIEI”
de Witold Gombrowicz
Anul III Actorie RO, grupa 2, Clasa Filip Odangiu, Sinkó Ferenc
 
Distribuţia: Mihaela Acatrinei, Iulia Benze, Cosmin Bighei, Georgia Căprărin, Emanuel Cifor, Andreea Cioară, Anca Cipariu, Andrei Dinu, Ioana Florescu, Oana Ianuli.
Durata: 2h 10min. (cu pauză)
Regia: Filip Odangiu, Sinkó Ferenc
Sunet şi lumini: Victor Lup
 
Sinopsis: Spectacolul creează imagini ale unui sistem opresiv în care mimarea Plăcerii este obligatorie şi în care excentricitatea gratuită funcţionează ca normă. Un stat în care plăcerea impusă nivelează identităţile şi aspiraţiile. O lume a modei haut couture, populată de cele mai bizare personaje, guvernată de imperativul Aparenţei confecţionate care ţine loc de existenţă. O lume închisă în care mişcarea şi viul sunt interzise prin edict.
Personajele sunt construite pe dihotomia adevăr-minciună, pe relaţia dintre mască şi identitate, pe gomflarea hiperbolizantă a minciunii. Lumea spectacolului se edifică exclusiv pe jocul actorilor, estetica generală fiind cea a unei severe economii de mijloace.
Personajul Ivona, aproape mut, prezentat în mod tradiţional ca prototip al victimei inocente, primeşte în acest spectacol caracteristici de idol, de fiinţă cu o natură dublă, făptură debilă şi geniu, totodată. O montare care prezintă misterul şi efectele lui, dar care se fereşte programatic să-l descifreze.

19.00 / FACULTATEA DE LITERE, STUDIOUL ’’RADU STANCA’’
Str. Horea nr. 31

’’SZENTIVÁNÉJI ÁLOM’’ (VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ)
Anul III Actorie MA
*Spectacol în limba maghiară
Durata: 1h 40min.
Regia: Albu István
Cu ajutorul lui: Gönczi Hunor, Kürti Andrea
Sunet şi lumini: Almási Attila
 
Distribuţia : Varga Balázs, Lehőcz Zsuzsa, Ravasz Tekla, Dénes Emőke, Györgyjakab András, Szabó Tamás, Nagy József, Gergely Katalin, Czumbil Orsolya, Fazekas Annamária, Kófity Annamária
 
Sinopsis:Szentiván éjjelén minden összegubancolódik, s a kusza érzelmek közt csak egy felsőbb, misztikus hatalom tehet rendet. Hátsó szándék, birtoklási- és szexuális vágy, félelem és bosszú között vergődnek a szereplők. A végén ugyan lecsitulnak a dolgok, de csak látszólag, a felszínen rendeződnek a viszonyok. Ha nincsen őszinte belső tartalom, nincsenek őszinte vágyak, a megoldás sem lehet valós és érvényes. Ennek ellenére az előadás nem fordul át sorstragédiába, sőt, mindvégig komikus. Vagy inkább kegyetlenül önironikus.
În Noaptea de Sânziene totul se încâlceşte, şi numai o putere supremă poate potoli sentimentele încurcate, confuze. Personajele se înfruntă cu propriile intenţii rele, dorinţe sexuale şi de posesie, cu teama şi vindicativitatea lor. Finalul dă aparenţa calmării relaţiilor şi a sentimentelor tulburate, însă în astfel de condiţii când nu există entităţi cu conţinut bogat, nu există dorinţe supreme, dezlegarea nu se poate săvârşi. Spectacolul însă nu tinde spre tragedie, din contră, el este stăpânit de atmosfera comediei. Sau poate de a unei puternice reflexii.
 
20.00 / CLUB ROLAND GARROS
”ORTANSE”
după o idee de Teodor Mazilu
cu Ana Nicolae (Clasa Ionuţ Caras, Mara Opriş)
Durata: 45 min.
 
Sinopsis: Un Music-hall bulevardier în care predomină kitsch-ul şi care îmbină elemente de cabaret cu teatru de revistă. Spectacolul evoluează într-o manieră comică. Personajul feminin, Ortanse, acompaniată de un pianist, interpretează piese celebre din România interbelică, încercând să seducă bărbaţii din public. Muzica şi versurile capătă o notă din ce în ce mai personală. Pe măsură ce Ortanse povesteşte critic o aventură eşuată din trecut, începe să o retrăiască. Ortanse e aparent femeia naivă care reacţionează exagerat în situaţii mici, dar în acest personaj se pot recunoaşte multe dintre urmaşele Evei.
 
21.00 / TEATRUL DE PĂPUŞI ’’PUCK” Str. I.C. Brătianu nr. 23
’’ERA ATÂTA HĂRMĂLAIE ÎN CER!’’
după Briggite Schwaiger
cu Raluca Mara (Clasa Ionuţ Caras, Mara Opriş)
Durata: 45min.
 
Sinopsis: Confesiunea unei fetiţe de aur pur e o sinceră poveste despre cum fericirea nu dansează numai pe acorduri vesele. E povestea simplă a unei femei care vă vorbeşte astăzi. Cel de-al doilea război mondial se află acolo din întâmplare şi nu se poate hotărî dacă vrea să fie personaj negativ sau pozitiv.
 
22.00 / TURNUL CROITORILOR Str. Baba Novac nr. 35
DISCUŢII ŞI EVALUĂRI
  • Share/Save

Stiri Teatru

„Lacrima de Argint” la al treilea spectacol - sau cum ne...
20 Oct 2023
Proiectul “Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității”...
2 Oct 2023 - 19 Nov 2023
Programul Teatrului Odeon în perioada 18 - 24 septembrie
24 Sep 2023
Teatrul Odeon
Nopţile Barbare în Ulaanbaatar motiv de teatru şi istorie
24 Sep 2023
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”
22 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Seri de lectură AMTeatru
22 Sep 2023 - 15 Oct 2023
Chestionar online / Teatrul Odeon
5 Jul 2023
Teatrul Odeon
A 8-a ediție a festivalului de artă „Teatru sub lună” (30...
30 Jun 2023 - 16 Jul 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact