Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

Godot Café-Teatru - Program 11 - 17 iulie

  • Godot Café-Teatru
  • Teatru
  • Spectacole

VINERI 11.07    

19:00: ”FREAK SHOW” de Florin Piersic Jr
One-man show cu Florin Piersic Jr.
Durata: 2h / Pret bilet: 40 lei
 
* Premiul special al juriului in cadrul Festivalului Comediei Romanesti, editia a XII-a, sectiunea Teatru Independent
 
La zece ani după ultima reprezentație a spectacolului SEX DRUGS ROCK AND ROLL (premiul UNITER pentru cel mai bun actor al anului 2002), Florin Piersic Jr. revine cu spectacolul FREAK SHOW.
Realizat după un material scris de Florin Piersic Jr., în regia și interpretarea sa, FREAK SHOW este un one-man-show unic în România.
Florin Piersic Jr. interpretează 13 personaje. Miliardar de carton. Muncitor pe șantier. Bancher. Pensionar. Producător de film. Profesor. Homeless.
Spectatorul are ocazia să urmărească evoluția cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă.
FREAK SHOW este un spectacol dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură, timp de două ore.

22:00: "În parc" de Radu Iacoban
Regia: Radu Iacoban
Cu: Istvan Teglaș, Ana Ularu, Rodica Lazar
Durata: 1h10 / Preț bilet: 30 lei

Emin plus Veronica egal love.
Nando plus "Biciclista" egal afaceri de stat.
Râmaru plus Mihaela egal crimă și nuntă.
Un El plus o Ea egal noi.
 
O bancă goală în parc. Patru cupluri. Unele celebre, altele mai puțin.
Patru scene. Patru întâlniri.
Aceiași actori într-o comedie.
    
SAMBATA 12.07

19:00 : "Bullets over Lipscani" după Woody Allen
Regia: Eugen Gyemant
Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc
Durata: 1h / Preț bilet: 30 lei

* Cel mai bun actor în rol principal la FNTI 2013 - Cătălin Babliuc
* Nominalizare pentru cel mai bun actor în rol principal la FNTI 2013 - Dan Rădulescu
* Cel mai bun actor la Maratonul Teatrului Independent 2012 - Cătălin Babliuc
* Cel mai bun regizor la Maratonul Teatrului Independent 2012 - Eugen Gyemant

"Parodie cât cuprinde, umor nebun și iz de Woody Allen. 3 actori teribili și foarte tineri. Și o porție de teatru cum nu ai mai gustat. O roșcată năvălește în biroul unui detectiv particular și îi cere să-l găsească pe Dumnezeu. Apoi același detectiv joacă Mortal Kombat cu însăși Moartea, pentru 100 de dolari. Iar la final afli că Libraria Cărturești e o "fațadă" care adăpostește un bordel cu prostituate intelectuale: "Nevastă-mea e grozavă, nu mă înțelege greșit. Dar nu acceptă să-l discute pe Patapievici cu mine! De câte ori mi se face poftă, o sun pe Flossie, matroana. Are un master în literatura comparată. Eu o sun, îmi dau un nume fals, și ea îmi trimite o intelectuală pe la mine", povestește unul dintre "clienți", spre deliciul publicului.
Într-un cuvânt, Bullets over Lipscani, cel mai savuros spectacol de teatru văzut de HotNews în 2011." -- Alina Neagu - HotNews.ro
 
22:00: Concert : Aylin and the Lucky Charms
Cu: Aylin Cadîr (voce), Johnny Ionuț Bica (pian), Andy Ava (chitară), Laurențiu Ștefan Stoica (saxofon), Norbert Halmagyi (tobe)
Durata: 1h / Preț bilet: 35 lei     

Aylin Cadîr: și-a început cariera la 16 ani participând la concursul "Alege Asia", unde a fost aleasă să facă parte din trupa de fete "Pops". În 2008 a absolvit secția de actorie a Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion, fiind activă ca actriță profesionistă încă de atunci.

Dupa ce a și-a creat propria trupă de instrumentiști, "The Lucky Charms", a început să lucreze la primul album. Pentru a duce asta la bun sfârșit și-a unit forțele cu câțiva producători și compozitori precum Elena Morosanu sau Moonlight Breakfast, și în Aprilie 2013 a lansat albumul pop-jazz "Cloud".

Cu acesta propune o nouă mișcare muzicală în industria românească, deschizând granițele dintre mainstream și underground.
Albumul e apreciat și în câteva țări europene intrând chiar în playlist-urile unor radiouri din Germania și Turcia.

Johnny Ionuț Bica: este pianist și compozitor în formația ”Three for Helen” alături de solista Elena Morosanu și membru în Bucharest Jazz Orchestra. Colaborează cu Berti Barbera, Luiza Zan, Petra Acker, Vlad Popescu și saxofonistul Cătălin Milea și Elena Mindru.

Andy Ava: Andy cântă jazz în general, dar are cunoștințe importante în muzica clasică, latin și rock. Poate fi caracterizat pe scurt ca fiind un muzician creativ și original, deschis către noi experiențe și cunoștințe muzicale.

Laurențiu Ștefan Stoica: este absolvent al Academiei de Muzică \'\'Gheorghe Dima\'\' din Cluj-Napoca și un saxofonist activ pe scena de lounge-clubbin\' din București. Colaborează cu Andreea Crepcia și formația Zum.

Norbert Halmagyi: vine din scenele de funk, rock și jazz din Cluj-Napoca, în prezent fiind student al Universității Naționale de Muzică București - Secția Jazz. Colaborează cu Aldo Blaga, Maria Alexievici, Elena Mindru și Luiza Zan.

DUMINICA 13.07

15:00 : "Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" după autori americani contemporani
Regia: Doina Antohi
Cu: Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu, Ioana Barbu, Andreeea Samson, Doina Antohi, Constantin Diță, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Pavel Bârsan, Șerban Gomoi
Durata: 2h (cu pauză) / Preț bilet: 40 lei

Nu, nu este o dramatizare după cartea cu același nume a psihologului John Gray. Am preluat strict titlul, iar spectacolul se vrea mai degrabă un contraargument la acest enunț.

Nu, nu suntem de pe planete diferite, suntem de pe aceeași planetă, dar diferiți, bărbați sau femei, albi sau negri, gay sau hetero, însă cu aceleași nevoi esențiale, de a fi iubiți, încurajați și apreciați necondiționat.

Cei 10 actori care alcătuiesc distribuția (5 fete și 5 băieți) trec, fiecare, prin câte 3 – 4 roluri; schimbă personajul, schimbă situația, schimbă costumul și schimbă cuplul, dar problematica de fond rămâne aceeași. Întâlnirile sunt, de cele mai multe ori, ratate, pentru că oamenii acționează conform cu ceea ce vor, lucru mai întotdeauna în contradicție cu ceea ce au nevoie. Când, în sfârșit, se conectează, tot nu avem vreo certitudine că relația va funcționa.

Spectacolul este construit cronologic, urmând vârstele cuplului – copilărie și primele semne ale interesului pentru sexul opus, adolescența și prima experiență sexuală, primele întâlniri, “oarbe”, întâlnirile mature cu problematica lor atât de complexă cum ar fi orientarea sexuală, găsirea, în cele din urmă, a partenerului aparent potrivit, nunta, căsnicia, moartea.
Cuplurile se întâlnesc sau nu, se fac și se desfac, dar singurii care se conectează real în tot acest nesfârșit dans al împerecherii nu vor fi niciodată împreună.
Textele folosite sunt piese scurte scrise de autori americani contemporani – antologia Laugh Lines.

20:30 : "Zic Zac" de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu
Cu: Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu, Gabriel Costin
Durata: 1h15 / Preț bilet: 30 lei
    
* Premiul pentru cel mai bun spectacol in cadrul Festivalului Comediei Romanesti, editia a XII-a, sectiunea Teatru Independent
* Premiul pentru cea mai bună creație coregrafică (Gala UNATC 2013)
* Premiul pentru cel mai bun interpret într-un spectacol de coregrafie (Gala UNATC 2013)

”Zic Zac” este spectacolul generației noastre. Vorbește despre etapele unei relații: simpatie și antipatie, porniri animalice și dezbateri filosofice, sensibilitate și cruzime, frici personale și nevoia de a ne găsi jumătatea. Toate acestea sunt înglobate într-o călătorie psihedelică plină de umor și, mai ales, Muzică!
”Zic Zac” este un spectacol care transpiră - și la propriu și la figurat - energie explozivă, sexualitate, umor și sensibilitate care ne învață că dacă ai carte, nu se face primăvară, că ”Tăcerea este unul din argumentele cele mai greu de combătut”, că ”Limba pe români îi încurcă-n gură” și că ne e frică de frică. Așadar, doamnelor și domnilor, dansați!

LUNI 14.07    

20:00 : "Dragostea durează 3 ani" de Frederic Beigbeder
Regia: Chris Simion
Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Gabriela Iacob, Vitalie Bichir
Durata: 1h45 / Preț bilet: 35 lei    

“O punere în scenă reușită a romanului, care este unul foarte dificil de adaptat pentru teatru. Mi-a plăcut foarte mult structura regizorală foarte clar conturată, modul neconvențional de punere în scenă și jocul excelent al actorilor. Am încercat, în carte, să fac lumea să râdă pe seama divorțului și a problemelor sentimentale, iar piesa reușește din plin acest lucru. Dacă e ceva rău în piesa asta e că durează prea puțin. Ar trebui să dureze trei ani”, Frederic Beigbeder.
„Este un spectacol post modern, recomandat spectactorilor dezinhibați și lipsiți de prejudecăți, un spectacol neconvențional, care anulează limita dintre actori și spectatori. De fapt nu e un spectacol, e viața fiecăruia”, Chris Simion.

MARTI 15.07

20:00 : "7 blesteme ...cerute, făcute şi legate"
Cu: Magda Catone, Andrei Runcanu, Carla Maria Teaha, Irina Strungăreanu, Florentin Munteanu, Gabriel Fătu
Durata: 1h30 / Preț bilet: 35 lei    

"Spectacolul 7 BLESTEME este un fel de ADN al poporului nostru. Până să fac acest spectacol nu mi-am dat seama cât de mult comic deține nația noastră. Din cele 7 povești... două sunt puțin mai serioase, iar cinci sunt comedie curată, te ții cu mâna de burtă. Balanța înclină mult spre umor. Să cred că asta ne salvează?" - Chris Simion, regizorul spectacolului.    

CELE 7 RITUALURI CARE AU STAT LA BAZA SCENARIULUI SUNT :  
- Blestemul șarpelui, la naștere.  
- Descântecele pentru aflarea norocului în dragoste, în noaptea Sfântului Andrei.  
- Făcătura pe ursită.  
- Blestemul nașilor, la nuntă.  
- Cămașa ciumii.  
- Făcătura cu legăturile mortului și jocurile de priveghi de la înmormântare.  
- Paparuda

MIERCURI 16.07

20:00 : "Flori, filme, fete sau băieți" de Mimi Brănescu
Regia: Radu Popescu
Cu: Alec Secăreanu, Paul Ipate, Cristina Găvruş, Mihaela Alexandru
Durata: 1h20 / Preț bilet: 30 lei
    
Viața este un joc sau o joacă?
Indiferent de vârstă, preocupări, statut social, suntem mereu implicați. Când regulile încep să se complice după o vreme, depinde doar de noi: ne mai jucăm sau renunțăm?
”Flori, filme, fete sau băieți” este o comedie în care te vezi pe tine când iubești. Când ești timid sau când bravezi. Când iei decizii proaste. Bune. Când încalci regulile sau abia le faci. Când trăiești.

JOI 17.07

19:30 : "Cântec de leagăn, o poveste despre Maria Tănase"
Regia: Carmen Lidia Vidu
Cu: Mirela Pană. La pian: George Călin
Durata: 1h / Preț bilet: 25 lei

"Un spectacol sincer, ca o stare, încărcat de emoție, care iți dezvaluie o altă față a Mariei Tănase, departe de personajul mediatizat.

Carmen Lidia Vidu, regizoarea care transformă tot ce atinge în emoție, și actrița Mirela Pană, vedeta teatrului din Constanța care spune că <îi datora acest spectacol Mariei Tănase pentru că de zece ani se învârte printre cantecele ei> te invită să o redescoperi pe Maria Tănase într-o confesiune-concert.
Este un video poem teatral ce aduce pentru prima dată pe o scenă de teatru documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile Mariei Tănase, alături de 6 dintre cântecele nemuritoare ale artistei, interpretate live." -- Alina Neagu

“Am citit trei cărți despre Maria Tănase și mi s-a conturat un personaj foarte diferit de cel mediatizat, cu măiestrie și cu pasăre și asa mai departe: un personaj sărac, generos, dramatic, foarte singur, deloc iubit sau foarte iubit, care trecea de la o extremă la alta, un personaj foarte singur și în același timp extraordinar de puternic. E un spectacol foarte sincer și spectaculos, așa cum am simțit-o pe Maria Tănase. Senzația e de ceva ce nu se termină, e ca un cântec de leagăn, e ca o apropiere de un sfârșit, dar sfarșitul nu e acum” -- Carmen Lidia Vidu

22:00 : "FRAGIL" după Neil LaBute
Regia: George Dogaru
Cu: Andreea Grămoșteanu, Radu Iacoban, Mirela Zeța, Marin Grigore
Durata: 1h40 / Preț bilet: 35 lei
    
Greg o iubeşte pe Steph cu adevărat, chiar dacă nu crede că e cea mai frumoasă femeie din lume. Steph însă vede altfel lucrurile când vine vorba de ea însăşi…

O piesă despre cât de imposibilă poate fi dragostea când nesiguranţa şi lipsa de încredere în tine şi în cel de lângă tine pun stăpânire pe oameni.


Godot Cafe-Teatru & Godot SubScenă | Str. Blănari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82
contact@godotcafeteatru.ro | rezervari@godotcafeteatru.ro | www.godotcafeteatru.ro

 

  • Share/Save

Stiri Teatru

„Lacrima de Argint” la al treilea spectacol - sau cum ne...
20 Oct 2023
Proiectul “Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității”...
2 Oct 2023 - 19 Nov 2023
Programul Teatrului Odeon în perioada 18 - 24 septembrie
24 Sep 2023
Teatrul Odeon
Nopţile Barbare în Ulaanbaatar motiv de teatru şi istorie
24 Sep 2023
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”
22 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Seri de lectură AMTeatru
22 Sep 2023 - 15 Oct 2023
Chestionar online / Teatrul Odeon
5 Jul 2023
Teatrul Odeon
A 8-a ediție a festivalului de artă „Teatru sub lună” (30...
30 Jun 2023 - 16 Jul 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact