Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

Godot Café-Teatru - Program 16 - 22 mai

  • Godot Café-Teatru
  • Teatru
  • Spectacole

VINERI 16.05

19:00 :”Ce poți să faci în 10 minute?” după autori americani contemporani
După texte de: Cathy Celesia, Christopher Durang, Eric Lane, Marc O Donnell, Nina Shengold, Seth Kramer, Theresa Rebeck şi Wayne Rawley
Regia, colajul şi traducerea: Doina Antohi
Cu: Bianca Popescu, Oana Pușcatu, Alina Petrică, Ana Maria Bercu, Silvana Negruțiu, Alex Călin, Idris Clate, Lucian Ionescu, Cezar Grumăzescu
Durata: 1h30 /Preț bilet: 30 lei

„Ce poţi să faci în 10 minute?” este spectacolul trailer al Trilogiei Americane.
 
Trilogia Americană va fi o suită de trei colaje de piese americane de 10 minute, grupate în funcţie de tematică.
Deşi la momentul apariţiei lor în Statele Unite (sfârşitul anilor 70) piesele de 10 minute au fost privite ca un fel de ciudăţenie teatrală, de-a lungul timpului ele au evoluat într-o formă de artă de sine stătătoare. Piesele de 10 minute sunt haiku-ul teatrului american. Prin natura lor, ele sugerează, nu explică, şi depind de metaforă pentru a-şi transmite mesajul. Sunt puternice, precise, ca un fulger, şi rămân întipărite în minte, pentru că spectatorul îşi aduce aminte toată piesa.
Piesele grupate şi în spectacolul trailer, şi în colajele trilogiei, nu au aparent nici o legătură între ele. Şi totuşi, ce vreau să sugerez este că, de fapt, dincolo de haosul aparent al întâmplărilor disparate la care asistăm, există o legătură, un fir roşu care ne conectează pe toţi.

22:00 : Ozana Barabancea & Puiu Pascu - Concert
Preț bilet: 35 lei

SAMBATA 17.05    

19:00 : "Bullets over Lipscani" după Woody Allen
Regia: Eugen Gyemant
Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc
Durata: 1h / Preț bilet: 30 lei

Cel mai bun actor în rol principal la FNTI 2013 - Cătălin Babliuc
Nominalizare pentru cel mai bun actor în rol principal la FNTI 2013 - Dan Rădulescu
Cel mai bun actor la Maratonul Teatrului Independent 2012 - Cătălin Babliuc
Cel mai bun regizor la Maratonul Teatrului Independent 2012 - Eugen Gyemant

"Spectacolul tânărului regizor Eugen Gyemant este savuros, transformând nuvela lui Woody Allen într-o comedie alertă, plină de ritm, în cheia clasicelor “film noir” americane ale anilor ’40.
Cele două personaje principale - detectivul şi tânăra femeie misterioasă care îl angajează pentru a-l găsi pe Dumnezeu (a cărui existenţă trebuie demonstrată dacă vrea să obţină o notă mare la lucrarea sa de masterat) - mitraliază replici cu aceeaşi uşurinţă cu care gloanţele le scapă din revolverul ascuns fie în buzunarul trenciului de detectiv, fie printre blănurile studentei care îşi schimbă mereu identitatea. Conţinutul acestor replici este, desigur, unul filozofic: existenţialiştii în frunte cu Sartre să îl fi omorât pe Dumnezeu, se întreabă detectivul chemat la secţia de poliţie să identifice un cadavru care se potriveşte portretului Celui Dat Dispărut. Sub acoperirea personajelor schematice din filmele poliţiste, Woody Allen strecoară o viziune ironică, îmbrăcată în tone de umor, asupra intelectualului contemporan, pierdut în labirintul reflexiei filozofice. La urma urmei, ce poate fi mai "sexy" decât un bordel în care fetele sunt specializate pe teme din opera marilor autori, începând cu Dostoievski şi terminând cu Proust.
În rolul unui detectiv a la Humphrey Bogart, plin de nerv, gata oricând să fenteze chiar şi Moartea câştigând un joc pe calculator de Mortal Kombat, Dan Rădulescu face dovada unei disponibilităţi histrionice veritabile, generând permanent surpriză. Smaranda Caragea intră cu uşurinţă în pielea unei întregi serii de femme fatale, accentuându-le depotrivă profilul "psihologic."
Un spectacol pe care trebuie să-l vedeţi, într-unul din locurile cele mai active scene ale teatrului idependent, Godot Café Teatru." -- Anca Ionita - TimeOut

22:00 : "Carpathian Garden" de Radu Iacoban
Cu: Tudor Aaron Istodor, Radu Iacoban
Scenografie: Irina Moscu
Video & Sound design: Dan Ionescu
Costume: Sarto MadeToMeasure
Durata: 1h20 / Preț bilet: 30 lei

80 de minute de format TV sunt transpuse scenic într-o comedie tăioasă realizată de cei doi actori: Tudor Aaron Istodor (care a jucat şi în “Domnişoara Christina”, “Cupluri”, “Iluzii”, “Fat Pig”) şi Radu Iacoban (care a jucat şi în “O piesă deşănţată”, “Fragil”, “Asta-i tinereţea noastră”). Aceştia prezintă un “act comic social” susţinut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de ştiri, parcagii, preoţi, staruri de filme XXX, moguli de presă, politicieni, se succed în faţa spectatorului, provocându-i umorul şi inteligenţa.

DUMINICA 18.05    

20:00 : "Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" după autori americani contemporani
Regia: Doina Antohi
Cu: Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu, Ioana Barbu, Andreeea Samson, Doina Antohi, Constantin Diță, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Pavel Bârsan, Șerban Gomoi
Durata: 2h (cu pauză) / Preț bilet: 40 lei

“Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” este cel mai nou spectacol Drama for the Masses. Premiera a avut loc pe 28 și 29 martie 2011, la Café-Teatrul Godot.
Nu, nu este o dramatizare după cartea cu același nume a psihologului John Gray. Am preluat strict titlul, iar spectacolul se vrea mai degrabă un contraargument la acest enunț.
Nu, nu suntem de pe planete diferite, suntem de pe aceeași planetă, dar diferiți, bărbați sau femei, albi sau negri, gay sau hetero, însă cu aceleași nevoi esențiale, de a fi iubiți, încurajați și apreciați necondiționat.
Cei 10 actori care alcătuiesc distribuția (5 fete și 5 băieți) trec, fiecare, prin câte 3 – 4 roluri; schimbă personajul, schimbă situația, schimbă costumul și schimbă cuplul, dar problematica de fond rămâne aceeași. Întâlnirile sunt, de cele mai multe ori, ratate, pentru că oamenii acționează conform cu ceea ce vor, lucru mai întotdeauna în contradicție cu ceea ce au nevoie. Când, în sfârșit, se conectează, tot nu avem vreo certitudine că relația va funcționa.
Spectacolul este construit cronologic, urmând vârstele cuplului – copilărie și primele semne ale interesului pentru sexul opus, adolescența și prima experiență sexuală, primele întâlniri, “oarbe”, întâlnirile mature cu problematica lor atât de complexă cum ar fi orientarea sexuală, găsirea, în cele din urmă, a partenerului aparent potrivit, nunta, căsnicia, moartea.
Cuplurile se întâlnesc sau nu, se fac și se desfac, dar singurii care se conectează real în tot acest nesfârșit dans al împerecherii nu vor fi niciodată împreună.
Textele folosite sunt piese scurte scrise de autori americani contemporani – antologia Laugh Lines.

LUNI 19.05

20:00 : ”Femeile din viața mea” după John Patrick Shanley
Cu: Letiția Vlădescu, Raluca Ghervan, Cristina Florea
Preț bilet: 30 lei

O piesă despre femei moderne, complexe, sensibile, de succes, încrezătoare și uneori nevrotice. Umorul amar este în stilul serialului “Totul despre sex”. Rhonda, Judy și Billie iau cina, timp în care își dau seama că, deși au carierele înfloritoare, viața lor emoțională este o epavă. Rhonda tocmai s-a despărțit de prietenul ei, Billie se plânge că ea și soțul ei sunt blocați în faza de “lună de miere”, iar Judy renunță la speranța de a mai întâlni un bărbat atrăgător, care să nu fie gay. După o serie de evenimente surprinzătoare și situații de un comic devastator se produc schimbări semnificative în viețile acestor femei.

MARTI 20.05    

20:00 : PREMIERA: "Doamna fără nimeni"

Regia: Diana Maria Mihailopol
Cu: Rodica Mandache, Marius Manole
Preț bilet: 45 lei

"E un recital pe care l-am facut pt ca imi place sa joc cu Marius Manole. Voiam, de fapt ,sa vad daca ne merge la fel de bine ca la Sebastian....Eu ma hranesc din talentul si tineretea lui. Avand 17 ani,gandeam ca daca nu as face teatru,as muri.La fel gandesc si acum. Nu s-a schimbat nimic.Nu m-am blazat.Dragostea si nerabdarea care ma apuca pe scena exista in continuare.

In acest recital veti regasi texte minunate semnate de :Marin Sorescu, Nina Berberova,Nichita Stanescu,Geo Bogza,Cristina Tacoi,A.P.Cehov,Zaharia Stancu si altii.

Cateva concluzii care se desprind din acest recital si pe care as vrea sa vi le impartasesc: nu exista mantuire in afara teatrului; rolurile nejucate te dor si te usuca; cel mai delicat instrument din lume e actorul-il poti distruge foarte usor,numai cu cateva cuvinte"

-- Rodica Mandache

MIERCURI 21.05    

19:00 : ”Bartender Blues” după Mihai Ignat

Regia: Eugen Gyemant
Cu: Liviu Pintileasa și Alin Florea
Durata: 1h / Preț bilet: 25 lei
„Bartender Blues este noul spectacol în regia lui Eugen Gyemant. De data aceasta, regizorul propune un concept simplu și o poveste pe acorduri de blues. Liviu Pintileasa și Alin Florea sunt protagoniștii piesei scrisă de Mihai Ignat.
Ceea ce propun cei doi în spațiul de la Godot Cafe-Teatru ridică simplitatea la rang de artă: spectacolul se joacă la bar, nu pe scenă, cei doi actori sunt colegi de bar, replicile lor sunt simple, nuanțate și transmit un mesaj puternic.
A fi sau a nu fi cine pretinzi că ești? Sau cum poți să te joci cu mintea cuiva, a unui coleg de exemplu, preț de câteva minute? Răspunsul îl vei găsi în piesa Bartender Blues.
Tu de câte ori te-ai jucat cu mintea cuiva?” -- Georgiana Ene

20:30 : "Orice pentru tine" de autori americani contemporani | Trilogia Americană - partea I
Regia: Doina Antohi
Cu: Alexandr Conovaru (invitat special), Lucian Ionescu, Oana Pușcatu, Ana Bianca Popescu, Cezar Grumăzescu, Idris Clate
Durata : 1h20 / Preț bilet: 30 lei

“Orice pentru tine” este prima parte a Trilogiei Americane şi reuneşte patru texte americane contemporane – trei piese de 10 minute şi o piesă scurtă. Cele şase personaje, deşi prezente în tablouri diferite, îşi unesc poveştile ca într-un puzzle dramatic. Aceasta este de fapt şi supratema Trilogiei – felul în care întâmplările din viaţa noastră, aparent haotice şi disparate, se conectează. Tema principală a primei părţi – sexualitatea – este tratată în mai multe chei, de la cea absurdă („Fundul mamei tale”) la cea realistă, atât dramatică („Orice pentru tine”, „Ca-ntre fraţi”), cât şi comică („Daniel într-o zi de joi”). Actorilor tineri din acest spectacol, prezenţi şi în trailerul Trilogiei, li se alătură un actor invitat din echipa veche DramaForTheMasses, Alexandru Conovaru.

JOI 22.05    

19:00 : "Ieri, Azi, Mâine și Oricând" după Scott Organ
Regia: Conrad Mericoffer
Cu: Victoria Raileanu, Conrad Mericoffer
Durata: 1h20 / Preț bilet: 25 lei

"Ieri, Azi, Mâine și Oricând", un spectacol despre o clipă în care doi oameni se recunosc pentru todeauna. Un spectacol în care râsul devine zâmbet iar zâmbetul devine speranță.
O comedie despre cum să primești ceea ce nu aștepți.

22:00 : "Doamna fără nimeni"
Regia: Diana Maria Mihailopol
Cu: Rodica Mandache, Marius Manole
Preț bilet: 45 lei

"E un recital pe care l-am facut pt ca imi place sa joc cu Marius Manole. Voiam, de fapt ,sa vad daca ne merge la fel de bine ca la Sebastian....Eu ma hranesc din talentul si tineretea lui. Avand 17 ani,gandeam ca daca nu as face teatru,as muri.La fel gandesc si acum. Nu s-a schimbat nimic.Nu m-am blazat.Dragostea si nerabdarea care ma apuca pe scena exista in continuare.

In acest recital veti regasi texte minunate semnate de :Marin Sorescu, Nina Berberova,Nichita Stanescu,Geo Bogza,Cristina Tacoi,A.P.Cehov,Zaharia Stancu si altii.

Cateva concluzii care se desprind din acest recital si pe care as vrea sa vi le impartasesc: nu exista mantuire in afara teatrului; rolurile nejucate te dor si te usuca; cel mai delicat instrument din lume e actorul-il poti distruge foarte usor,numai cu cateva cuvinte"

-- Rodica Mandache

Godot Cafe-Teatru & Godot SubScenă | Str. Blănari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82
contact@godotcafeteatru.ro | rezervari@godotcafeteatru.ro | www.godotcafeteatru.ro

 

  • Share/Save

Stiri Teatru

„Lacrima de Argint” la al treilea spectacol - sau cum ne...
20 Oct 2023
Proiectul “Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității”...
2 Oct 2023 - 19 Nov 2023
Nopţile Barbare în Ulaanbaatar motiv de teatru şi istorie
24 Sep 2023
Programul Teatrului Odeon în perioada 18 - 24 septembrie
24 Sep 2023
Teatrul Odeon
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”
22 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Seri de lectură AMTeatru
22 Sep 2023 - 15 Oct 2023
Chestionar online / Teatrul Odeon
5 Jul 2023
Teatrul Odeon
A 8-a ediție a festivalului de artă „Teatru sub lună” (30...
30 Jun 2023 - 16 Jul 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact