Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

Godot Café-Teatru - Program 2 - 8 mai

  • Godot Café-Teatru
  • Teatru
  • Cluburi, cafenele
  • Spectacole

VINERI 02.05    

19:00 : ”Testosteron” de Andrzej Saramonowicz
Regia: Zalán Zakariás
Cu: Marian Râlea, Tudor Pârvu, Lucian Iftime, Vlad Logigan, George Remeș, Tudor Aaron Istodor, Marin Grigore
Scenografia: Iza Tărțan
Durata: 1h40 / Preț bilet: 40 lei

O comedie cu şapte bărbaţi la o nuntă eşuată.
 
Din cauza marketingului produs in media, eroul nostru, Kornel, ornitologul, este parasit de mireasă în timpul cununiei de la biserică, cu speranţa că scandalul acesta în presă, îi va promova cariera de cântăreţă. Doar că, din cei şapte, Kornel nu este singurul care a fost înşelat…
 
Povestea fiecăruia se conturează prin conştientizarea propriilor eşecuri legate de relaţiile cu femeile, care căpătă dimensiuni diferite la fiecare dintre ei.
 
Andrzej Saramonowicz – dramaturg, scenarist, regizor şi producător de filme – este unul dintre cei mai tineri scriitori de teatru din Polonia. În ultimii ani, el a fost autorul şi regizorul mai multor filme-cult, de un extraordinar succes bucurându-se şi piesa Testosteron, care a cunoscut variate montări pe foarte multe din scenele lumii.
 
După adaptări bulgare, cehe, maghiare, estoniene şi turceşti, piesa tânărului dramaturg polonez se joacă pentru prima dată în limba română, pe scena Godot Cafe-Teatru din Bucureşti.

22:00 : ”Două liniuțe” de Lia Bugnar
Regia: Lia Bugnar
Cu: Medeea Marinescu, Marius Manole, Cătălin Babliuc, Ilinca Manolache, Istvan Teglaș, Anghel Damian, Irina Antonie
Durata: 1h30 / Preț bilet: 40 lei

Cami așteaptă un inel… sau un copil?
Mai bine veniți să vedeți pe îndelete cum a fost!
 
O comedie dulce-amară despre a fi sau a nu fi responsabil, a fi sau a nu fi îndrăgostit, despre bănci, gânduri stinghere și alte lucruri neașteptate care au multe de povestit…

SAMBATA 03.05    

14:00 :”Aici nu se simte” & ”Oase pentru Otto” de Lia Bugnar
Regia: Lia Bugnar
Cu: Lia Bugnar, Marius Manole (”Aici nu se simte”); Medeea Marinescu, Lia Bugnar, cățelul-actor Iago (”Oase pentru Otto”)
Durata: 50 min & 60 min / Preț bilet: 40 lei

"Aici nu se simte" de Lia Bugnar
Cu: Lia Bugnar, Marius Manole
 
O piesă despre un bărbat și o femeie cărora le pute. Nu e greșeală de tipar, chiar despre asta e piesa. "Toată lumea pare bine-merci" numai lor le pute. Nu se cunosc, dar "putoarea" îi face să se refugieze împreună undeva deasupra tuturor, unde aerul e cât de cât mai respirabil. Ce fac doi oameni, bărbat și femeie, care nu se cunosc, când au de stat ceva timp unul lângă altul (la orizontală)? Își spun lucruri pe care nu le-ar spune nici celui mai apropiat prieten. Dialogul lor, deși trist, are hazul lucrurilor atât de banale încât nu te-ai aștepta vreodată să le citești într-o carte sau să le vezi într-o piesă de teatru. Un bărbat și o femeie forțați de împrejurări să stea împreună în singurul loc cu aer respirabil din jur. Și pentru că aerul curat face bine la inimă și, implicit la sentimente... parcă se și îndrăgostesc puțin...
Durata: 50 min

"Oase pentru Otto" de Lia Bugnar
Cu: Medeea Marinescu, Lia Bugnar, cățelul-actor Iago (”Oase pentru Otto”)
 
Două prostituate pe șoseaua de centură. Da. Și?! De ce să merg la teatru ca să văd ceva ce pot vedea oriunde pe drumurile patriei?! Tocmai de-asta. Pentru că le vedem, dar de fapt nu le mai vedem. Ne-am obișnuit cu ele ca și cu gropile, ca și cu gunoaiele, nici măcar nu ni se mai par ceva picant. Sunt ca niște umbre ale șoselei.
Și-atunci, când ne trezim cu ele față în față în sala de spectacol, mai întâi suntem stânjeniți, apoi ne întrebăm dacă e un spectacol din ăla vulgar cum sunt mai toate comicăriile de pe la televizor, după care (neavând de ales) ne liniștim și LE PRIVIM. Și sunt altfel decât ni le-am închipuit. Și diferențele dintre noi și ele sunt atât de mici... (cum sunt între noi și oricare alt om). Și nu vreau să zic vorbă mare da\' dacă ești un om normal, la sfârșitul celor 50 de minute le și îndrăgești. Pe cineva care te face când să râzi, când să plângi, nu poți decât să-l îndrăgești în cele din urmă. Iar pe Iago, cel mai bun cățel-actor, îl îndrăgești din prima.
Durata: 60 min

19:00 : ”Bella și Cavalerul fără nume” de Oliver Emanuel

Regia: Vladimir Anton
Cu: Lucian Iftime, Ioana Anastasia Anton, Tudor Aaron Istodor
Durata: 1h30 / Preț bilet: 25 lei

”Toate fetele, chiar dacă mărturisesc sau nu, așteaptă toată viața un cavaler necunoscut. El trebuie să vină, nu neapărat pe un cal alb, poate fi pur și simplu iubitul acela care întinde o mână cu dragoste și protecție atunci când ea are nevoie de asta...

O graniță fragilă dintre realitate și ficțiune... O atmosferă aparte... Soluții scenice simple, dar extrem de teatrale... Un joc actoricesc implicat, deloc patetic... Ironie și distanțare...
Genul acela de poveste de care avem nevoie din când în când și care își găsește publicul oriunde.”
Cristiana Gavrilă - TimeOut

”Regizorul Vladimir Anton, într-un decupaj cinematografic extrem de inspirat, de fluent, de dinamic, pune în scenă cu o maturitate extraordinară un basm modern. De oriunde și de aiurea. Un basm complicat în scriitură, tratat impecabil, simplu, despovărat de narațiuni psihologice stufoase, concentrat pe subtilitatea jocului actoricesc. Și chiar mi se pare o performanță ce fac cei trei actori. Înțeleg ce spun, iar eu înțeleg perfect ce și cum rostesc ei, sunt vii și mă fac să vibrez alături de ei. Jocul autentic, fin și riguros al celor trei tineri - Lucian Iftimie, Ioana Anastasia Anton și Tudor Aaron Istodor - este la fel de puternic și de convingător, de vulnerabil și atunci când vorbesc despre moarte sau despre iubire, despre sex, incest și dezamăgiri, despre abuz, despre crimă.

Maturitatea lui Vladimir Anton se simte în jocul lor, în firescul cu care rezolvă situații, în ritmul alert și știința cu care trec de la o poveste la alta. Acești tineri se îndepărtează de facil și teribilisme, de demonstrații comerciale, ușurele, cu care să rupă gura târgului. Spectacolul lor este foarte serios și profund, cu un umor și simț al ludicului care nu se manifestă mereu la vârsta asta. Uneori, nici mai târziu.

Am avut plăcerea să întâlnesc o echipă de tineri artiști perocupați realmente de meseria lor. De teatru, de experiențe umane, de ei, de noi. ”Bella și cavalerul fără nume” mi se pare un spectacol de care avem nevoie. Mare, aș îndrăzni să spun. Și calitativ, și cantitativ.” -- Marina Constantinescu - România Literară

22:00 : BREEZE - Concert

Cu: Ioana Siia (voce), Florin Siia (bass/contrabass), Eduard Serei (chitara), Alexandru Kocsis (baterie), Alexandru Olteanu (pian)
Durata: 1h30 / Pret bilet: 35 lei

Unul dintre cele mai originale și exclusiviste proiecte muzicale din Romania, adresat atât evenimentelor private cât și publice:
Quintet-ul Breeze are în spate o echipă de profesioniști cu peste 15 ani de experiență în show biz și muzică instrumentală de calitate:
- Ioana Siia - voce
- Florin Siia – bass/contrabass
- Eduard Serei – chitară, licențiat în bossa nova la Universitatea de Muzică București, secția jazz
- Alexandru Kocsis – baterie, licențiat în bossa nova la Universitatea de Muzică București, secția jazz
- Alexandru Olteanu – pian, student anul III – jazz
- Berti Barbera – percuționist, producător emisiune jazz Radio Romania

Astfel, aduce noul în cadrul evenimentelor din Romania prin stilul muzical apărut în Brazilia în anii 60: Bossa Nova. Cunoscut și sub numele de “the Brazilian music that seduced the world”, stilul Bossa Nova are marele merit de a transpune auditoriul într-o atmosferă unică și emoționantă. Ritmicitatea muzicii braziliene și sunetele delicate ale jazzului clasic devin, în mâinile muzicienilor noștri adevărate opere de artă.

DUMINICA 04.05    

14:00 : ”Două liniuțe” de Lia Bugnar

Regia: Lia Bugnar
Cu: Medeea Marinescu, Marius Manole, Cătălin Babliuc, Ilinca Manolache, Istvan Teglaș, Anghel Damian, Irina Antonie
Durata: 1h30 / Preț bilet: 35 lei

19:00 : "Proof" de David Auburn

Regia: Ionuț Kivu
Cu: Ștefan Velniciuc, Irina Ungureanu, Ana Covalciuc, Cosmin Teodor Pană
Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

O piesă care a câștigat Premiul Pulitzer în anul 2001, și a cărei montare pe Broadway a depășit 1000 de reprezentații!
Text ecranizat în anul 2005, cu o distribuție de excepție (Gwyneth Paltrow și Anthony Hopkins) - un film de mare succes, cu nominalizări la Globurile de Aur și la Festivalul de la Veneția.
O poveste tulburătoare despre geniu și nebunie. Unde e adevărul? Care e granița care le separă pe cele două și cine este îndreptățit să judece de ce parte a ei ne aflăm? Poate dragostea să depășească bariera dintre sănătate și începutul schizofreniei? Sau pe cea dintre mediocru și excepțional? Cum evoluează legăturile de familie atunci când începi să îți pierzi discernământul?
La toate aceste întrebări încearcă să răspundă spectacolul „Proof”, un episod din viața unei tinere de 25 de ani, care pendulează între trecut și viitor, prinsă în păienjenișul relației cu tatăl, sora și iubitul ei, într-o intrigă „polițistă” plină de suspans.

22:00 : "Noi 4"de Lia Bugnar

Regia: Dorina Chiriac
Cu: Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar, Marius Manole
Durata: 1h 30 / Preț bilet: 30 lei

Un spectacol scris în glumă, jucat în glumă, dar care a ajuns o întâmplare foarte serioasă. O întâmplare unde se abordează tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de către personaj, trădarea în iubire, etc.) și o sumedenie de teme fundamentale (tăierea colțului de la unghia de la degetul mare, proporția vodka-suc în Bloody Mary). Între aceste două limanuri, cuprinsul este surprinzător de eclectic deopotrivă tragi-comic.

LUNI 05.05    

20:00 : "Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" după autori americani contemporani
Regia: Doina Antohi
Cu: Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu, Ioana Barbu, Andreeea Samson, Doina Antohi, Constantin Diță, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Pavel Bârsan, Șerban Gomoi
Durata: 2h (cu pauză) / Preț bilet: 40 lei

“Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” este cel mai nou spectacol Drama for the Masses. Premiera a avut loc pe 28 și 29 martie 2011, la Café-Teatrul Godot.
Nu, nu este o dramatizare după cartea cu același nume a psihologului John Gray. Am preluat strict titlul, iar spectacolul se vrea mai degrabă un contraargument la acest enunț.
Nu, nu suntem de pe planete diferite, suntem de pe aceeași planetă, dar diferiți, bărbați sau femei, albi sau negri, gay sau hetero, însă cu aceleași nevoi esențiale, de a fi iubiți, încurajați și apreciați necondiționat.
Cei 10 actori care alcătuiesc distribuția (5 fete și 5 băieți) trec, fiecare, prin câte 3 – 4 roluri; schimbă personajul, schimbă situația, schimbă costumul și schimbă cuplul, dar problematica de fond rămâne aceeași. Întâlnirile sunt, de cele mai multe ori, ratate, pentru că oamenii acționează conform cu ceea ce vor, lucru mai întotdeauna în contradicție cu ceea ce au nevoie. Când, în sfârșit, se conectează, tot nu avem vreo certitudine că relația va funcționa.
Spectacolul este construit cronologic, urmând vârstele cuplului – copilărie și primele semne ale interesului pentru sexul opus, adolescența și prima experiență sexuală, primele întâlniri, “oarbe”, întâlnirile mature cu problematica lor atât de complexă cum ar fi orientarea sexuală, găsirea, în cele din urmă, a partenerului aparent potrivit, nunta, căsnicia, moartea.
Cuplurile se întâlnesc sau nu, se fac și se desfac, dar singurii care se conectează real în tot acest nesfârșit dans al împerecherii nu vor fi niciodată împreună.
Textele folosite sunt piese scurte scrise de autori americani contemporani – antologia Laugh Lines.

MARTI 06.05    

20:00 : 7 blesteme ...cerute, făcute şi legate
Cu: Magda Catone, Andrei Runcanu, Carla Maria Teaha, Irina Strungăreanu, Florentin Munteanu, Gabriel Fătu
Durata: 1h30 / Preț bilet: 35 lei

"Spectacolul 7 BLESTEME este un fel de ADN al poporului nostru. Până să fac acest spectacol nu mi-am dat seama cât de mult comic deține nația noastră. Din cele 7 povești... două sunt puțin mai serioase, iar cinci sunt comedie curată, te ții cu mâna de burtă. Balanța înclină mult spre umor. Să cred că asta ne salvează?" - Chris Simion, regizorul spectacolului.    

CELE 7 RITUALURI CARE AU STAT LA BAZA SCENARIULUI SUNT :  
- Blestemul șarpelui, la naștere.  
- Descântecele pentru aflarea norocului în dragoste, în noaptea Sfântului Andrei.  
- Făcătura pe ursită.  
- Blestemul nașilor, la nuntă.  
- Cămașa ciumii.  
- Făcătura cu legăturile mortului și jocurile de priveghi de la înmormântare.  
- Paparuda

MIERCURI 07.05  
 

20:30 :  Liga improvizatorilor

Durata: 2h / Preț bilet: 35 lei

JOI 08.05    

20:00 : ”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee
Regia: Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc
Cu: Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola, Emil Măndănac
Durata: 2h30 (cu pauză) / Preț bilet: 35 lei

Spectacol nominalizat la Gala Premiilor UNITER  2009 - Debut (Florina Gleznea și Ionuț Grama)
O noapte ca oricare alta. O petrecere târzie. Cu wisky și brandy, jocuri și glume, flirturi inofensive, povești amuzante, dans, secrete murdare, cărți beție ratare voie bună cruzime provocări violete violență adevăr iluzie frică... Martha și George vă așteaptă.

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?” este una dintre cele mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului "familiei perfecte". George (Ionuț Grama), profesorul de istorie și Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume”, în care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevarul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.

Producția, dublu nominalizată la Premiile UNITER în 2009 (Cel mai bun debut – Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original. Regia și scenografia sunt semnate de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc („Amalia respiră adânc” și „Rabbit Hole” la Teatrul Act, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon).


Godot Cafe-Teatru & Godot SubScenă | Str. Blănari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82
contact@godotcafeteatru.ro | rezervari@godotcafeteatru.ro | www.godotcafeteatru.ro

 

 

  • Share/Save

Stiri Teatru

„Lacrima de Argint” la al treilea spectacol - sau cum ne...
20 Oct 2023
Proiectul “Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității”...
2 Oct 2023 - 19 Nov 2023
Programul Teatrului Odeon în perioada 18 - 24 septembrie
24 Sep 2023
Teatrul Odeon
Nopţile Barbare în Ulaanbaatar motiv de teatru şi istorie
24 Sep 2023
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”
22 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Seri de lectură AMTeatru
22 Sep 2023 - 15 Oct 2023
Chestionar online / Teatrul Odeon
5 Jul 2023
Teatrul Odeon
A 8-a ediție a festivalului de artă „Teatru sub lună” (30...
30 Jun 2023 - 16 Jul 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact