Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

Godot Cafe-Teatru & SubScena: Program 22-28 februarie

  • Godot Café-Teatru
  • SubScena
  • Teatru
  • Spectacole

GODOT CAFE-TEATRU
 
 
VINERI 22.02
 
19:00: "Flori, filme, fete sau băieți" de Mimi Brănescu
Regia: Radu Popescu
Cu: Alec Secăreanu, Paul Ipate, Cristina Găvruş, Mihaela Alexandru
Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei
 
Viaţa este un joc sau o joacă? 
Indiferent de vârstă, preocupări, statut social, suntem mereu implicaţi. Când regulile încep să se complice după o vreme, depinde doar de noi: ne mai jucăm sau renunţăm?
"Flori, filme, fete sau băieţi" este o comedie în care te vezi pe tine când iubeşti. Când eşti timid sau bravezi. Când iei decizii proaste. Bune. Când încalci regulile sau abia le faci. Când trăieşti.
 
22:00 : Quarteto Barbera - Concert
Berti Barbera - voce, percutie
Raluca Stratulat - vioara
Razvan Suma / Ella Bokor - cello
Toma Popovici / Iulian Ochescu - pian
Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei 
 
Se incepe de la o bucurie, o mica revelatie pe care vrei sa o imparti cu toti cei  cu care ai ceva de impartit. Urmeaza o perioada de meditatie, de fantezii, momente intense in care doar iti imaginezi cum ar fi ... cum ar fi sa nu existe genuri, topuri, separari injuste, ci doar muzica, iar diferenta s-o faca doar clasa artistului, nivelul lui de vibratie, compatibil cu cel care-l asculta. Un Univers complementar in care muzicienii sa nu aiba motive de discriminare, in care smerenia si recunostinta fata de darul primit sa fie superioare orgoliului si slabicuinilor profane, un mediu in care forta de atractie sa fie determinata de bucuria de a descoperi. Acest gand axiomatic mi-a dat curajul sa iau in serios ideea de a materializa acest vis : sa ma apropii de muzicienii bine pregatiti, crescuti cu metoda si disciplina, care au in natura lor acribia si expresia pura. Dupa ce Raluca, Razvan si Toma au acceptat, abia atunci am realizat ce ma asteapta : un pas mic pentru muzica, un pas imens pentru mine, dar si un motiv in plus de a promova calitatea umana si de a ridica nivelul comunitatii din care fac parte. Sau cel putin o ora de muzica obtinuta cu munca si zambet in aceeasi masura. Repertoriul respecta aceeasi idee a diversitatii, intinzandu-se de la compozitorul brazilian Heitor Villa Lobos, pana la Soundgarden, Peter Gabriel sau Joni Mitchell. Bogatia melodica si mesajul clar, rezonant, insotesc fiecare titlu, iar unitatea muzicala este data de imensul talent al lui Julio Santillan, al cincilea membru al proiectului, care a orchestrat intregul program si a condimentat recitalul cu doua compozitii proprii, impregnate cu parfum latin. Adevarul este acelasi, iar formele pe care le comporta depind de felul nostru de a gandi. De aceea am ales piese cu origini stilistice diferite, care au in comun dimensiunea emotiei si a talentului cu care au fost concepute. Partiturile cer timp si efort pentru a prinde viata, iar curiozitatea creste de la u concert la altul. Noua ne place si suntem suficient de increzatori pentru a aparea pe scena cu aceste ganduri, iar sentimentul ramane intact inaintea fiecarui concert. Berti Barbera, Raluca Stratulat, Razvan Suma si Toma Popovici intrunesc sinergic calitatile unui proiect muzical stabil, complex si inedit, in care suma punctelor comune este net superioara discrepantelor. Idealul este acelasi, poate doar drumurile de pana acum au fost diferite. Inainte de concert, de prima impresie, de primele sprancene ridicate sau felicitari, exista emotia creata de ceva nou si certitudinea unei pasiuni neconditionate. Traiesc din nou fascinatia unei experiente intense si onorante si sunt recunoscator celor care m-au luat in serios.
 
SAMBATA 23.02
15:00 : "Fă-mi loc!" de Anthony Michineau
Regia: Radu Beligan
Cu: Marius Manole, Medeea Marinescu
Durata: 1h 30 / Preț bilet: 50 lei
 
Medeea Marinescu și Marius Manole fac teatru la puterea a patra!
 
Cea mai indrăgită actriță de film se întâlnește în sfârșit cu cel mai "pe val" actor de teatru într-o comedie a cărei producții este semnată de "Asociația INSPIRA". 
 
"Fă-mi loc!" spune povestea a doi tineri ce se regăsesc în ajunul Crăciunului în cușeta unui tren de noapte. Ea, o fată singură, șarmantă, aventurieră, el, un bărbat cu principii, pus in fața unui eveniment neprevăzut ce-i va răsturna întreaga existentă.
 
Suntem în ajunul Crăciunului. E momentul în care simțim mai mult ca oricând să fim înconjurați de familie și de cei pe care îi iubim cu adevărat.
 
Hazardul îi aduce pe Manuel si Camilla împreună, doi oameni ce nu au aparent nimic în comun, ceea ce va genera nenumărate "scântei". Însă amandoi caută să înțeleagă și să SE înțeleagă, amândoi au nevoie să se destăinuie, și mai mult, amândoi au nevoie de a se vindeca de singuratate.
 
"Fă-mi loc!" este un spectacol care ne invită să reflectăm asupra propriei noastre existențe dincolo de orice convenientă socială.
 
19:00 : "Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă" de Rajiv Joseph
Regia: Ryan Whinnem
Cu: Simona Cuciurianu, Tudor Aaron Istodor
Durata: 1h30 / Preț bilet: 25 lei
 
Spectacol produs de Asociaţia Pro Drama, Teatrul Fără Frontiere şi Godot Cafe-Teatru
 
Mulţumiri speciale D-nei Maia Morgenstern
 
 
Autorul Rajiv Joseph este noua voce captivantă a teatrului american. Câştigător a numeroase premii, inclusiv NEA Award pentru cea mai bună piesă şi Whiting Writers Award. A fost în 2010 finalist Pulitzer  cu piesaBengal Tiger at the Baghdad Zoo. 
 
Ryan Whinnem este regizor American; director al Companiei de Teatru “Vacant Lot” în New York City. A lucrat la “Milwaukee Shakespeare”, “The Folger Theatre”, şi “The Shakespeare Theatre”, şi a regizat în Boston, Baltimore, Washington DC şi New York City.
 
Ce treabă au ochii invineţiţi, rănile infectate şi voma cu dragostea? Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă spune povestea lui Doug şi Kayleen pe parcursul a 30 de ani de viaţă, de la vârsta de 8 la 38 de ani. Povestea lor este arătată prin intermediul rănilor care îi aduc, periodic, împreună, uniţi într-un mod unic şi de neînţeles pentru restul lumii. Dramaturgul, Rajiv Joseph, construieşte o poveste convingătoare despre natura viscerală a iubirii (ne)împărtăşite într-un stil neconvenţional. Fiecare scena sare cu 15 ani înainte sau cu 10 înapoi faţă de scena precedentă şi vedem cum se desfăşoară povestea lui Doug şi Kayleen în timp ce ei se apropie unul de celălalt sau se distrug unul pe altul cu răni reale şi imaginare.
 
Piesa este o harta a relaţiei dintre personaje prin intermediul rănilor suferite, experienţelor traumatizante. Are o latură amuzantă chiar dacă exploatează zone foarte întunecate şi delicate; este dramă şi comedie.
 
22:00 : "COLIBRI" de Garret Jon Groenveld
Regia: Florin Piersic Jr.
Cu: Daniel Popa, Laurenţiu Bănescu
Durata: 1h30 / Preț bilet: 25 lei
 
COLIBRI este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă de mai mult timp, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează complet diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană.
 
Piesa Colibri este câştigatoare a The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest.
 
DUMINICA 24.02
 
20:00 : "Julius Caesar" de William Shakespeare
Regia: Eugen Gyemant
Cu: Tudor Aaron Istodor, Lucian Iftime, Emilian Oprea, Dan Radulescu, Andrei Seușan, Ionuț Grama
Durata: 1h30 / Preț bilet: 25 lei
 
Regia este semnata de Eugen Gyemant („Bullets over Lipscani” la Godot Cafe-Teatru, „Vitelul de Aur” la ArCuB). Spectacolul marcheaza prima montare a unei tragedii shakespeariene pe scena de pe Blanari nr.14. Pastrand textul si problematica piesei, Eugen Gyemant transforma Roma antica intr-un cabaret cu scena si podium. Cantecul, dansul, decadenta si opulenta transporta publicul – luat ca martor la evenimentele care au loc pe scena si in sala – intr-o lume atemporala in care Cezar (Tudor Aaron Istodor) este un showman excentric cu boa in jurul gatului, Calpurnia (Andrei Seusan) canta lasciv cantonete, Marc Antoniu (Emilian Oprea) are aspectul unui un rocker tatuat, iar senatorii (Lucian Iftime, Dan Radulescu, Andrei Seusan si Ionut Grama) ascund macete si pistoale sub sacourile cambrate. ”Julius Caesar” de la Godot poarta marca satirica a lui Gyemant, amintind de filmele lui Tarantino sau Baz Luhrman. Cu toate acestea, ambalajul comic, ironic si extravagant scoate in evidenta – prin contrast – jocul realist al actorilor, care reda, de fapt, gravitatea subiectului piesei. 
In viziunea regizorului, Cezar este „un zeu de cabaret, o diva in mizerie, un Peter O`Toole betiv si travestit, care nu-si poate imagina ca cineva ar putea sa incerce vreodata sa-l asasineze”, dar care devine victima propriului show. „Cei care il omoara nu vor decat sa vada daca Caesar este cu adevarat zeul pe care ei il adora, si care nu este unul al vechilor reguli si valori republicane, ci al seductiei, al talentului si al puterii de a face ceea ce nimeni nu crede ca este posibil. Uciderea lui Julius Caesar, pentru care totul e un spectacol, este performata in public si in mijlocul publicului, prezent in fiecare situatie a piesei. E un spectacol roman, cu paine, circ si violenta, care pune spectatorul in intimitatea ridicola, senzuala, sacra a unui Julius Caesar caruia sa poata sa i se uite pe sub fusta.”
 
LUNI 25.02
 
20:00 : ”Cineva ca tine” de Cristina Florea
Regia: Andreea Iacomiță
Cu: Cristina Florea, Xing Elena Ling, Marius Rizea, Tudor Aaron Istodor, Andreea Vasile
Durata: 1h30 / Preț bilet: 25 lei
 
Spectacolul "Cineva ca tine" prezinta drama omului contemporan care este strivit de povara propriei singuratati care si-a pierdut capacitatea de a mai relationa sincer si real cu ceilalti. Vorbim despre cinci oameni, cinci singuratati care misuna in cautarea jumatatii, intuind necesitatea întregului.
Fiecare personaj este purtatorul unei lumi distincte care doar aparent comunica si interactioneaza cu un altul. Pe parcurs sesizam ca sunt preocupati mai mult de nevoia de a mima un fel conventional de a se raporta la cei din jur şi nici de cum de dorinta de a-l cunoaşte cu adevărat pe cel din fata lor. Astfel, spectacolul sta sub semnul unei calatorii initiatice si de autocunoastere care ia forma unei cine cu prieteni vechi si noi.
Intr-o societate a abundentei si chiar excesului comunicarii la nivel vizual ( televiziune, cinema) individul isi poate confectiona cu usurinta  o realitate paralela de tip fictiv. O existenta desfasurata intr-o dimensiune virtuala va accentua sentimentul alienarii, al rupturii omului de om si-l va împinge mereu în afara umanului. Cei cinci protagonisti, prieteni, iubiti, soti, sunt expulzati unul cate unul din realitatea celuilalt; iar in final, în fata spectatorului defileaza cinci singuratati straine una de cealalta. (Andreea Iacomita)
 
MARTI 26.02
 
20:00 : "Ce ne spunem când nu ne vorbim" de Chris Simion
Regia: Chris Simion
Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob
Durata: 1h15 / Preț bilet: 35 lei
 
O POVESTE DESPRE NESFARSITUL CONFLICT DINTRE RATIUNE SI INIMA...6 tablouri despre 6 variante de a insela in cuplu. 
 
Ce avem in mintea noastra, coincide foarte rar, sa nu zicem intamplator, cu ceea ce spunem sau cu ceea ce facem. De cele mai multe ori mintea nu traieste in acord cu sufletul. De parca am trai permanent cu o a doua persoana in noi insine. Spectacolul din mintea noastra este al doilea volum al romanului "Ce ne spunem cand nu ne vorbim". In cheie absolut comica...umorul fiind singurul care ne salveaza din absurd.
 
Romanul "CE NE SPUNEM CAND NU NE VORBIM" are doua volume. Primul volum, publicat de Editura Trei, se afla deja in librarii. Al doilea volum este un spectacol de teatru regizat de autoare. 
p.s. Cel de-al doilea volum nu va fi publicat niciodata. Pentru a avea parte de povestea integrala sunteti invitat(a) sa acceptati provocarea de a fi in sala de spectacol. 
 
MIERCURI 27.02
 
20:00 : "Un cuplu ciudat" de Neil Simon
Regia: Doina Antohi
Cu: Andreea Grămoșteanu, Mirela Zeța, Ioana Barbu, Iulia Brezeanu, Doina Antohi, Andreea Samson, Andrei Mateiu, Cătălin Babliuc
Durata: 2h10 (cu pauză) / Preț bilet: 30 lei
 
„Un cuplu ciudat, varianta feminină”, a fost scris de Neil Simon la 20 de ani după prima versiune, cea masculină. În prima variantă, 6 bărbaţi joacă pocher, iar cele două femei care vin în vizită sunt englezoaice, iar în cea de-a doua, pandant, 6 femei joacă „Ştii şi câştigi” („Trivial Pursuit”), iar cei doi bărbaţi sunt spanioli.
Versiunea feminină este mult mai amuzantă decât cea masculină. Femeile vorbesc despre ele însele, unele despre altele, despre soţii lor şi despre bărbaţi în general, implicit despre sex, despre relaţii ratate şi şanse neexploatate. Întrebările din „Trivial Pursuit” sunt întotdeauna un pretext pentru comentarii hazoase, mai mult sau mai puţin cinice, şi pentru amintiri din anii de liceu. Senzaţia spectatorului este că se uită prin gaura cheii şi ascultă cu urechea lipită de uşă.
Subiectul piesei gravitează în jurul unui grup de prietene, femei de 30 de ani, care se întâlnesc în fiecare seară de vineri sub pretextul jocului de Trivia. Atunci când una dintre ele trece prin drama destrămării căsniciei, toate celelalte îi sunt alături, iar una chiar o invită să locuiască alături de ea până la soluţionarea crizei conjugale. Traiul alături de femeia părăsită se va dovedi însă imposibil, iar cele două prietene, acum colege de cameră, vor alcătui un cuplu ciudat care nu va reuşi să funcţioneze nici măcar în prezenţa a doi bărbaţi şarmanţi, într-o potenţială întâlnire amoroasă.
Subiectele dezbătute, toate cu rezonanţă socială, deci general valabile– căsătoria şi divorţul, ratarea relaţiilor, jocul de grup ca modalitate de defulare, dar mai mult decât orice, prietenia, sunt tratate în manieră comică.Comicul reiese în mod special din structura personajelor, atât de diferită în fiecare caz, astfel încât ciocnirile dintre ele (personaje) sunt puternice şi foarte amuzante.
 
Trailer: http://player.vimeo.com/video/20292044
 
JOI 28.02
 
19:00 : "Norway. Today" de Igor Bauersima
Regia: Marius Gîlea
Cu: Raluca Ghervan și Alex Zob
Durata: 1h20 / Preț bilet: 25 lei
 
Cati dintre noi se simt bine in pielea lor, in viata lor, in familiile lor?
Cati dintre noi sunt pregatiti pentru o schimbare radicala?
Cati dintre noi au curajul sa faca o astfel de schimbare?
Doi tineri isi dau intalnire pe net ca sa... zboare!
O poveste despre viata, intelegere, comunicare.... o poveste plina de
umor si sensibilitate.
 
21:30 : Seara de improvizație cu ImproVizați.ro
Durata: 2h / Preț bilet: 30 lei
 

GODOT SUB-SCENĂ
22-24 FEBRUARIE 2013
 
VINERI 22.02
 
18:00 : OpenStage: “Pisica Verde” de Elise Wilk
Regia: Cristi Juncu, scenografia Cosmin Ardeleanu
Cu: Rares Andrici, Deborah Feldman, Mihai Cojocaru, Andrei Catalin, Irina Antonie, Iulia Ciochina
(UNATC an III, clasa prof.Adrian Titieni)
Durata: 1h30 / Preț bilet: 15 lei
 
 
23:00: Party : Norzeatic În Casă
Invitați: Da Hood, Omu Gnom, Silent Strike
Warm-up: Filthru, Cosminuit, Stephanovici
Intrare: 20 lei
 
Daca-ti amintesti cum erau petrecerile acasa, unde nimeni nu tinea cont de detalii,sunetul trecea printr-un Kashtan in loc de AMP, casetele se derulau cu pixul iar alcoolul era selectionat la modul "ce-o fi", hai sa sustinem proiectul "In Casa" si sa demonstram ca old school is the best school! 
 
Prima editie "In Casa" vine "in ritm de drum machine, in patru patrimi" cu Norzeatic in cap de afis. 
 
Invitati:
Da Hood - https://www.facebook.com/DaHoodJustice?fref=ts
Omu Gnom - https://www.facebook.com/rapromanesc?fref=ts
Silent Strike - https://www.facebook.com/silentstrikemusic?fref=ts
 
Warm-up si after:
Filthru - http://www.youtube.com/watch?v=bvftOICPqCc
Cosminuit
Stephanovici
 
SAMBATA 23.02
 
19:00: "Dă-dămult... Mai dă-dămult" de I.L.Caragiale
Regia: Maria Rotar
Cu: Alex Bogdan
Durata: 50min / Preț bilet: 15 lei
 
* One-man show câștigător al Marelui Premiu  la Gala Star, Bacău, Ediția 2012 *
* Participant la FestCo, organizat de Teatrul De Comedie - București, în iunie 2012 *
 
„Dă-dămult... Mai dă-dămult” de Ion Luca Caragiale – un basm satiric, având o strucutură mai degrabă dramatică, datorată pasajelor dialogate și a coloratei galerii de personaje (mitice uneori, dar atât de caragialiene). Descrierea își mută verbul la prezent, povestirea e fragmentată, aproapre filmică, ca-ntr-un soi de decupaj pe tablouri în care evoluează fantoșe.  Iată, deci, un pretext inedit de joacă pentru un actor cu mijloace.
 
„Să vă spun ce a pățit o fată de împărat în baltă” propune povestitorul la sfârșit,   într-un soi de perpetuare a tarelor neamului nostru. O dată și încă o dată suntem victimele propriilor noastre acțiuni. Nu ne vindecăm de lene, de naivitate, de mania notorietății. Nu ne săturăm să ne poziționăm pe trepte  și, cu un drum, să-i ierarhizăm și pe ceilați. Nimeni nu iese învingător, fiecare rămâne cu câte un beteșug. Poate doar privitorul să se salveze pentru că, nu-i așa, Ridendo castigat mores!
 
DUMINICA 24.02
 
20.00: "În centrul atenției" după Neil LaBute
Cu: Mihaela Sârbu, Ilinca Hărnuț, Sorin Poamă
Durata: 1h30 / Preț bilet: 20
 
Un băiat hotărât să facă stand-up, o fată sigură pe corpul ei, un țăran rătăcit prin New York, o femeie la o întâlnire, o femeie căreia i-a murit soțul – nu au nimic în comun, nu se cunosc, dar toți au nevoie de cineva care să-i asculte, care să-i aprobe, care să fie de partea lor. Să fie în centrul atenției.
 
Godot Cafe-Teatru | Str. Blănari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82 | contact@godotcafeteatru.ro | godotcafeteatru.ro
 
 

  • Share/Save

Stiri Teatru

„Lacrima de Argint” la al treilea spectacol - sau cum ne...
20 Oct 2023
Proiectul “Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității”...
2 Oct 2023 - 19 Nov 2023
Programul Teatrului Odeon în perioada 18 - 24 septembrie
24 Sep 2023
Teatrul Odeon
Nopţile Barbare în Ulaanbaatar motiv de teatru şi istorie
24 Sep 2023
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”
22 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Seri de lectură AMTeatru
22 Sep 2023 - 15 Oct 2023
Chestionar online / Teatrul Odeon
5 Jul 2023
Teatrul Odeon
A 8-a ediție a festivalului de artă „Teatru sub lună” (30...
30 Jun 2023 - 16 Jul 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact