Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

Godot Café-Teatru & SubScena: Program 4 - 10 aprilie

  • Godot Café-Teatru
  • SubScena
  • Teatru
  • Spectacole

 

GODOT CAFE-TEATRU

VINERI 04.04

19:00: AVANPREMIERĂ : "În parc" de Radu Iacoban

Regia: Radu Iacoban
Cu: Istvan Teglaș, Ana Ularu, Rodica Lazar
Durata: 1h10 / Preț bilet: 30 lei

Emin plus Veronica egal love.
Nando plus "Biciclista" egal afaceri de stat.
Ramaru plus Mihaela egal crima si nunta.
Un El plus o Ea egal noi.
 
O banca goala in parc. Patru cupluri. Unele celebre, altele mai putin.
Patru scene. Patru intalniri.
Aceeasi actori intr-o comedie.

22:00 : Maria Răducanu & Maxim Belciug -  Concert

Preț bilet: 40 lei

Maria Răducanu şi Maxim Belciug formează un duo cu totul inedit, cu roade muzicale dintre cele mai frumoase. Fiecare îşi are propria carieră: Maria Răducanu - vocea - este poate cea mai tulburătoare, cea mai vibrantă prezenţă de pe scena muzicală de la noi, iar Maxim Belciug şi-a făurit un renume clasic de artist al chitarei şi al "Încântărilor". Cu toate acestea, împinşi de dragostea lor pentru muzica făcută sincer, cu suflet, cei doi s-au regăsit în mod constant într-un proiect comun ce s-a plasat, încă de la debutul lor în duo, sub semnul autenticităţii emoţiei. De o ţinută undeva între clasic şi tradiţional, muzica lor nu e nici jazz şi nici nu are pretenţii autenticiste sau culte. Ci este expresia curată a unui genuin nelăsat la voia întâmplării, capabil să nască în noi zvâcnete pe care nu le mai ştiam ale noastre de când, în loc să înţelegem ce trăim, trăim doar ceea ce înţelegem.
 
http://www.youtube.com/watch?v=ikgAUVF8iSQ
http://www.youtube.com/watch?v=cEEw1sGvoPo
http://www.youtube.com/watch?v=9G16KtmrYhw

SAMBATA 05.04

14:00 : ”Aici nu se simte” & ”Oase pentru Otto” de Lia Bugnar
Regia: Lia Bugnar
Cu: Lia Bugnar, Marius Manole (”Aici nu se simte”); Medeea Marinescu, Lia Bugnar, cățelul-actor Iago (”Oase pentru Otto”)
Durata: 50 min & 60 min / Preț bilet: 40 lei

"Aici nu se simte" de Lia Bugnar
 
Cu: Lia Bugnar, Marius Manole
 
O piesa despre un barbat si o femeie carora le pute. Nu e greseala de tipar, chiar despre asta e piesa. "Toata lumea pare bine-merci" numai lor le pute. Nu se cunosc, dar "putoarea" ii face sa se refugieze impreuna undeva deasupra tuturor, unde aerul e cit de cit mai respirabil. Ce fac doi oameni, barbat si femeie, care nu se cunosc, cind au de stat ceva timp unul linga altul (la orizontala)? Isi spun lucruri pe care nu le-ar spune nici celui mai apropiat prieten. Dialogul lor, desi trist, are hazul lucrurilor atit de banale incit nu te-ai astepta vreodata sa le citesti intr-o carte sau sa le vezi intr-o piesa de teatru. Un barbat si o femeie fortati de imprejurari sa stea impreuna in singurul loc cu aer respirabil din jur. Si pentru ca aerul curat face bine la inima si, implicit la sentimente... parca se si indragostesc putin...
 
Durata: 50 min
 
"Oase pentru Otto" de Lia Bugnar
 
Cu: Medeea Marinescu, Lia Bugnar, cățelul-actor Iago (”Oase pentru Otto”)
 
Doua prostituate pe soseaua de centura. Da. Si?! De ce sa merg la teatru ca sa vad ceva ce pot vedea oriunde pe drumurile patriei?! Tocmai de-asta. Pentru ca le vedem dar de fapt nu le mai vedem. Ne-am obisnuit cu ele ca si cu gropile, ca si cu gunoaiele, nici macar nu ni se mai par ceva picant. Sint ca niste umbre ale soselei.
Si-atunci, cind ne trezim cu ele fata in fata in sala de spectacol, mai intii sintem stinjeniti, apoi ne intrebam daca e un spectacol din ala vulgar cum sint mai toate comicariile de pe la televizor, dupa care (neavind de ales) ne linistim si LE PRIVIM. Si sint altfel decit ni le-am inchipuit. Si diferentele dintre noi si ele sint atit de mici... (cum sint intre noi si oricare alt om) Si nu vreau sa zic vorba mare da\' daca esti un om normal, la sfirsitul celor 50 de minute le si indragesti. Pe cineva care te face cind sa rizi cind sa plingi, nu poti decit sa-l indragesti in cele din urma. Iar pe Iago, cel mai bun catel-actor, il indragesti din prima.

19:00 : AVANPREMIERĂ: ”De veghe în lanul de ocară” de Mișa Șerban și Alex Unguru
Cu: Mișa Șerban și Alex Unguru
Durata: 1h30 / Preț bilet: 25 lei

De strajă stăm pe câmpul liber unde una sădim şi alta culegem.
Nu dormim, nu visăm, stăm drepţi şi pândim.
Doar-doar într-o zi ocara se va lăsa grea la pământ şi florile vor răsări uşoare.
 
"De veghe în lanul de ocară" este o adaptare după o adaptare la viaţă. O poveste adevărată, povestea noastră. Doi oameni, întâmplător actori, încearcă să facă ceva, întâmplător un spectacol. Dar pentru că nimic nu e întâmplător, dintr-un spectacol iese un alt spectacol. Ca-n viaţă. Când dintr-o iubire iese o altă iubire, dintr-o floare o altă floare.

22:00 : ”Testosteron” de Andrzej Saramonowicz
Regia: Zalán Zakariás
Cu: Marian Râlea, Tudor Pârvu, Lucian Iftime, Vlad Logigan, George Remeș, Tudor Aaron Istodor, Marin Grigore
Scenografia: Iza Tărțan
Durata: 1h40 / Preț bilet: 40 lei

O comedie cu şapte bărbaţi la o nuntă eşuată.
 
Din cauza marketingului produs in media, eroul nostru, Kornel, ornitologul, este parasit de mireasă în timpul cununiei de la biserică, cu speranţa că scandalul acesta în presă, îi va promova cariera de cântăreţă. Doar că, din cei şapte, Kornel nu este singurul care a fost înşelat…
 
Povestea fiecăruia se conturează prin conştientizarea propriilor eşecuri legate de relaţiile cu femeile, care căpătă dimensiuni diferite la fiecare dintre ei.
 
Andrzej Saramonowicz – dramaturg, scenarist, regizor şi producător de filme – este unul dintre cei mai tineri scriitori de teatru din Polonia. În ultimii ani, el a fost autorul şi regizorul mai multor filme-cult, de un extraordinar succes bucurându-se şi piesa Testosteron, care a cunoscut variate montări pe foarte multe din scenele lumii.
 
După adaptări bulgare, cehe, maghiare, estoniene şi turceşti, piesa tânărului dramaturg polonez se joacă pentru prima dată în limba română, pe scena Godot Cafe-Teatru din Bucureşti.

DUMINICA 06.04

14:30 : "Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" după autori americani contemporani
Regia: Doina Antohi
Cu: Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu, Ioana Barbu, Andreeea Samson, Doina Antohi, Constantin Diță, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Pavel Bârsan, Șerban Gomoi
Durata: 2h (cu pauză) / Preț bilet: 40 lei

“Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus” este cel mai nou spectacol Drama for the Masses. Premiera a avut loc pe 28 si 29 martie 2011, la Café-Teatrul Godot.
Nu, nu este o dramatizare dupa cartea cu acelasi nume a psihologului John Gray. Am preluat strict titlul, iar spectacolul se vrea mai degraba un contraargument la acest enunt.
Nu, nu suntem de pe planete diferite, suntem de pe aceeasi planeta, dar diferiti, barbati sau femei, albi sau negri, gay sau hetero, insa cu aceleasi nevoi esentiale, de a fi iubiti, incurajati si apreciati neconditionat.
Cei 10 actori care alcatuiesc distributia (5 fete si 5 baieti) trec, fiecare, prin cate 3 – 4 roluri; schimba personajul, schimba situatia, schimba costumul, si schimba cuplul, dar problematica de fond ramane aceeasi. Intalnirile sunt, de cele mai multe ori, ratate, pentru ca oamenii actioneaza conform cu ceea ce vor, lucru mai intotdeauna in contradictie cu ceea ce au nevoie. Cand, in sfarsit, se conecteaza, tot nu avem vreo certitudine ca relatia va functiona.
Spectacolul este construit cronologic, urmand varstele cuplului – copilarie si primele semne ale interesului pentru sexul opus, adolescenta si prima experienta sexuala, primele intalniri, “oarbe”, intalnirile mature cu problematica lor atat de complexa cum ar fi orientarea sexuala, gasirea, in cele din urma, a partenerului aparent potrivit, nunta, casnicia, moartea.
Cuplurile se intalnesc sau nu, se fac si se desfac, dar singurii care se conecteaza real in tot acest nesfarsit dans al imperecherii nu vor fi niciodata impreuna.
Textele folosite sunt piese scurte scrise de autori americani contemporani – antologia Laugh Lines.

19:00 : "Flori, filme, fete sau băieți" de Mimi Brănescu
Regia: Radu Popescu
Cu: Alec Secăreanu, Paul Ipate, Cristina Găvruş, Mihaela Alexandru
Durata: 1h20 / Preț bilet: 30 lei

Viaţa este un joc sau o joacă?
Indiferent de vârstă, preocupări, statut social, suntem mereu implicaţi. Când regulile încep să se complice după o vreme, depinde doar de noi: ne mai jucăm sau renunţăm?
"Flori, filme, fete sau băieţi" este o comedie în care te vezi pe tine când iubeşti. Când eşti timid sau bravezi. Când iei decizii proaste. Bune. Când încalci regulile sau abia le faci. Când trăieşti.

22:00 : PREMIERĂ : "În parc" de Radu Iacoban
Regia: Radu Iacoban
Cu: Istvan Teglaș, Ana Ularu, Rodica Lazar
Durata: 1h10 / Preț bilet: 30 lei

Emin plus Veronica egal love.
Nando plus "Biciclista" egal afaceri de stat.
Ramaru plus Mihaela egal crima si nunta.
Un El plus o Ea egal noi.
 
O banca goala in parc. Patru cupluri. Unele celebre, altele mai putin.
Patru scene. Patru intalniri.
Aceeasi actori intr-o comedie.

LUNI 07.0
4

20:00 : PREMIERĂ : "Ne revedem în anul care a trecut" de Ștefan Caraman
Regia: Alexandru Nagy
Cu: Gelu Nițu, Cătălina Mustață, Mihai Smarandache, Meda Victor
Preț bilet: 40 lei

In sala de așteptare a unui aeroport, două cupluri într-un spațiu de tranzit, asemănător cu sufletele lor.  O fantezie extremă sau un joc pe care îl jucăm cu toții? Povestea respiră în același timp cu noi, fiind un spectacol dedicat zilei de azi la intâlnirea dintre generații ...“viața ca un aeroport”, în care oamenii vin și pleacă, în care iubirile se învârt precum călătoriile.

Asa cum spune Stefan Caraman, piesa este precum o femeie in miezul varstei, te seduce instant si-ti activeaza nesiguranța. Este despre iubire, sau mai degrabă despre iubiri; iubirile costă tocmai pentru că sunt gratuite, ne fac plăcere pentru că sunt dureroase și sunt veșnice tocmai pentru că durează foarte puțin. Cât un tranzit dinspre avionul de Hamburg spre cel de Praga. Sau cam așa ceva.

MARTI 08.04

20:00 : "Zic Zac" de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu
Cu: Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu, Gabriel Costin
Durata: 1h15 / Preț bilet: 30 lei

* Premiul pentru cea mai bună creație coregrafică (Gala UNATC 2013)
* Premiul pentru cel mai bun interpret într-un spectacol de coregrafie (Gala UNATC 2013)

          „Zic Zac” este spectacolul generației noastre. Vorbește despre etapele unei relații: simpatie și antipatie, porniri animalice și dezbateri filosofice, sensibilitate și cruzime, frici personale și nevoia de a ne găsi jumătatea. Toate acestea sunt înglobate într-o călătorie psihedelică plină de umor și, mai ales, Muzică!
          „Zic Zac” este un spectacol care transpiră – și la propriu și la figurat – energie explozivă, sexualitate, umor și sensibilitate care ne învață că dacă ai carte, nu se face primăvară, că „Tăcerea este unul din argumentele cele mai greu de combătut”, că „Limba pe români îi încurcă-n gură” și că ne e frică de frică. Așadar, doamnelor și domnilor, dansați!

MIERCURI 09.04

19:00 : "Reflection" de Lightwave Theatre Company

Regia: Cristina Andreea Ion
Cu: Cristina Andreea Ion, Petru Stratulat, Adina Hotinceanu, Alina Popa, George Sfiraiala
Durata: 45 min / Preț bilet: 30 lei

Un batran, care sufera de singuratate, si demonii care-l bantuie. Ce este si ce-ar putea fi, dincolo de ce a fost o data. O poveste despre iubirea necunoscuta, dar ravnita, despre curiozitate, bucurie, frici si zambet, un joc manipulativ in care nimic nu e ceea ce pare. Un spectacol non-verbal, cu personaje ce prind viata in fata ta.

21:00 : Liga improvizatorilor
Durata: 2h / Preț bilet: 35 lei

JOI 10.04

19:00 : "Bullets over Lipscani" după Woody Allen
Regia: Eugen Gyemant
Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc
Durata: 1h / Preț bilet: 30 lei

Parodie cat cuprinde, umor nebun si iz de Woody Allen. 3 actori teribili si foarte tineri. Si o portie de teatru cum nu ai mai gustat. O roscata navaleste in biroul unui detectiv particular si ii cere sa-l gaseasca pe Dumnezeu. Apoi acelasi detectiv joaca Mortal Kombat cu insasi Moartea, pentru 100 de dolari. Iar la final afli ca Libraria Carturesti e o "fatada" care adaposteste un bordel cu prostituate intelectuale.

21:00 : "Niște fete" de Neil LaBute

Regia: Cristi Juncu
Cu: Catrinel Dumitrescu, Irina Velcescu, Cristina Florea, Andreea Vasile, Vlad Zamfirescu
Durata: 2h / Preț bilet: 35 lei

“Nişte fete” de Neil LaBute este un spectacol despre dragoste şi trădare. Piesa de teatru prezintă povestea unui tânăr care îşi invită cinci foste iubite într-o cameră de hotel, ca să-şi lămurească trecutul şi pasiunea pentru ele. De ce? Pentru a se putea căsători cu sufletul împăcat. Întâlnirile cu pricina dezgroapă amintiri, şi scot la iveală nemulţumiri, discuţii, conflicte. Rezultatul este surprinzător, iar finalul neaşteptat.


GODOT SUB-SCENĂ

SAMBATA 05.04
19:00 : “Big Baby” de Frank Moher
Regia: Andrei Șerban
Cu: Amalia Ciolan, Mădălina Brandușe, Andrei Șerban
Durata: 1h20 / Pret bilet: 20 lei

Liz este o asistentă de vârstă mijlocie care se bucură de o viață bună. Asta pâna apare Alex la ușă, spunând că este fiul ei. Problema: ea nu are nici un fiu. Dar totuși cum de știe atâtea lucruri despre ea? În timp ce misterul se descifrează Alex se îndrăgostește de Daisy, vecina extravagantă de la etajul superior, care susține că ea i-a dat lui Steven Spielberg ideea pentru E.T. Cei trei o termină schimbându-și unul celuilalt viața în moduri în care nici măcar cineva cu imaginația debordantă a lui Daisy nu le-ar fi prevăzut.

DUMINICA 06.04


19:00 :  AVANPREMIERĂ : ”Textul înainte de toate” de Doru Moțoc

Regia: Mihai Lungeanu
Cu: Sebastian Vâlcea, Cristi Dionise, Raluca Grumăzescu, Claudia Drăgan, Rareș Zimbran
Preț bilet: 20 lei

Prima producție a Echipei Teatrului Portabil este o piesă despre lumea teatrului, sau lumea din teatru, acel micro-univers care va exercita mereu, asupra publicului, ofascinație de netăgăduit.
Lumea oamenilor de teatru a rămas aceeași, chiar dacă actorii și regizorii contemporani își desfășoară activitatea în  spații neconvenționale, lipsite de grandoarea vechilor scene italiene, iar spectacolul nu se mai devoalează de după cortine grelede catifea roșie. Pentru că baza teatrului, de fapt, o constituie tot relațiile interumane: relația între regizor și actor, între actor și public, între regizor și staff-ul tehnic ș.a.m.d. Iar relațiile din lumea teatrului au acel specific al lor, savuros si boem, incitant, plin de intrigi și de pasiuni ascunse.
Dar să revenim la acțiunea piesei: Gelu, un tânăr regizor, purtat de ambițiile specifice unui început de carieră, montează, într-un teatru de provincie, o piesă cu tematică actuală, contemporană, cu titlul…dar să nu divulgăm mai mult! Să lăsăm să vorbească textul, înainte de toate!


Godot Cafe-Teatru & Godot SubScenă | Str. Blănari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82
contact@godotcafeteatru.ro | rezervari@godotcafeteatru.ro | www.godotcafeteatru.ro
 

 

 

  • Share/Save

Stiri Teatru

„Lacrima de Argint” la al treilea spectacol - sau cum ne...
20 Oct 2023
Proiectul “Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității”...
2 Oct 2023 - 19 Nov 2023
Programul Teatrului Odeon în perioada 18 - 24 septembrie
24 Sep 2023
Teatrul Odeon
Nopţile Barbare în Ulaanbaatar motiv de teatru şi istorie
24 Sep 2023
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”
22 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Seri de lectură AMTeatru
22 Sep 2023 - 15 Oct 2023
Chestionar online / Teatrul Odeon
5 Jul 2023
Teatrul Odeon
A 8-a ediție a festivalului de artă „Teatru sub lună” (30...
30 Jun 2023 - 16 Jul 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact