Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

Program Godot Cafe-Teatru & SubScena 31 ianuarie - 5 februarie

  • Godot Café-Teatru
  • SubScena
  • Teatru
  • Cluburi, cafenele
  • Spectacole

GODOT CAFE-TEATRU

VINERI 31.01    

19:00: ”Ce poți să faci în 10 minute?” după autori americani contemporani
După texte de: Cathy Celesia, Christopher Durang, Eric Lane, Marc O Donnell, Nina Shengold, Seth Kramer, Theresa Rebeck şi Wayne Rawley
Regia, colajul şi traducerea: Doina Antohi
Cu: Bianca Popescu, Oana Pușcatu, Alina Petrică, Ana Maria Bercu, Silvana Negruțiu, Alex Călin, Idris Clate, Lucian Ionescu, Cezar Grumăzescu
Durata: 1h30 /Preț bilet: 30 lei

„Ce poţi să faci în 10 minute?” este spectacolul trailer al Trilogiei Americane.
 
Trilogia Americană va fi o suită de trei colaje de piese americane de 10 minute, grupate în funcţie de tematică.
 
Deşi la momentul apariţiei lor în Statele Unite (sfârşitul anilor 70) piesele de 10 minute au fost privite ca un fel de ciudăţenie teatrală, de-a lungul timpului ele au evoluat într-o formă de artă de sine stătătoare. Piesele de 10 minute sunt haiku-ul teatrului american. Prin natura lor, ele sugerează, nu explică, şi depind de metaforă pentru a-şi transmite mesajul. Sunt puternice, precise, ca un fulger, şi rămân întipărite în minte, pentru că spectatorul îşi aduce aminte toată piesa.
 
Piesele grupate şi în spectacolul trailer, şi în colajele trilogiei, nu au aparent nici o legătură între ele. Şi totuşi, ce vreau să sugerez este că, de fapt, dincolo de haosul aparent al întâmplărilor disparate la care asistăm, există o legătură, un fir roşu care ne conectează pe toţi.

22:00: "Carpathian Garden" de Radu Iacoban
Cu: Tudor Aaron Istodor, Radu Iacoban
Scenografie: Irina Moscu
Video & Sound design: Dan Ionescu
Costume: Sarto MadeToMeasure
Durata: 1h20 / Preț bilet: 30 lei

80 de minute de format TV sunt transpuse scenic într-o comedie tăioasă realizată de cei doi actori: Tudor Aaron Istodor (care a jucat şi în “Domnişoara Christina”, “Cupluri”, “Iluzii”, “Fat Pig”) şi Radu Iacoban (care a jucat şi în “O piesă deşănţată”, “Fragil”, “Asta-i tinereţea noastră”). Aceştia prezintă un “act comic social” susţinut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de ştiri, parcagii, preoţi, staruri de filme XXX, moguli de presă, politicieni, se succed în faţa spectatorului, provocându-i umorul şi inteligenţa.

SAMBATA 01.02    

19:00: "Moș Crăciun e o jigodie" după un text al trupei "Le Splendid"

Regia: Andreea Bibiri
Cu: Oana Tudor, Pavel Bârsan, Radu Zetu, Andreea Bibiri, Laurențiu Bănescu, Lucian Pavel
Durata: 1h30 / Preț bilet: 40 lei

Le Pere Noel est une ordure (in original) este o piesa-cult, creata in Franta, in 1979, de catre membrii trupei de teatru Le Splendid. Trei ani mai tarziu, in 1982, regizorul Jean-Marie Poiré a realizat dupa acest text si un film a carei vizionare a devenit traditie in Franta, in perioada sarbatorilor de iarna.
 
Viaţa e un animal monstruos care-i devorează fără milă pe cei slabi. E demonstrat statistic că depresivii se sinucid de două ori mai des decât ceilalţi. Pentru a sparge acest zid al tăcerii o mână de oameni binevoitori au creat "Amicii Depresivului". Pentru voi, depresivii, există astfel cineva care să vă asculte şi să vă răspundă. E foarte simplu: formaţi cuvântul DDMGPST sau 44877490432854570721342 iar noi, până şi în seara de Crăciun, vom găsi cuvinte de alinare.
 
Cu replici deochiate si umor caustic, Mos Craciun e o jigodie este o poveste de sarbatori incorecta politic, o fabula urbana comica si cruda in acelasi timp, care acuza fara mila ipocrizia societatii mic-burgheze fata de marginali, de persoanele defavorizate.
 
O bijuterie a comicului francez, cu replici mitice si situatii incredibile!

DUMINICA 02.02    

15:00 : "Niște fete" de Neil LaBute
Regia: Cristi Juncu
Cu: Catrinel Dumitrescu, Irina Velcescu, Cristina Florea, Andreea Vasile, Vlad Zamfirescu
Durata: 2h / Preț bilet: 35 lei

“Nişte fete” de Neil LaBute este un spectacol despre dragoste şi trădare. Piesa de teatru prezintă povestea unui tânăr care îşi invită cinci foste iubite într-o cameră de hotel, ca să-şi lămurească trecutul şi pasiunea pentru ele. De ce? Pentru a se putea căsători cu sufletul împăcat. Întâlnirile cu pricina dezgroapă amintiri, şi scot la iveală nemulţumiri, discuţii, conflicte. Rezultatul este surprinzător, iar finalul neaşteptat.

21:00 : "Un cuplu ciudat" de Neil Simon

Regia: Doina Antohi
Cu: Andreea Grămoșteanu, Mirela Zeța, Ioana Barbu, Iulia Brezeanu, Doina Antohi, Andreea Samson, Andrei Mateiu, Cătălin Babliuc
Durata: 2h10 (cu pauză) / Preț bilet: 35 lei

„Un cuplu ciudat, varianta feminină”, a fost scris de Neil Simon la 20 de ani după prima versiune, cea masculină. În prima variantă, 6 bărbaţi joacă pocher, iar cele două femei care vin în vizită sunt englezoaice, iar în cea de-a doua, pandant, 6 femei joacă „Ştii şi câştigi” („Trivial Pursuit”), iar cei doi bărbaţi sunt spanioli.
Versiunea feminină este mult mai amuzantă decât cea masculină. Femeile vorbesc despre ele însele, unele despre altele, despre soţii lor şi despre bărbaţi în general, implicit despre sex, despre relaţii ratate şi şanse neexploatate. Întrebările din „Trivial Pursuit” sunt întotdeauna un pretext pentru comentarii hazoase, mai mult sau mai puţin cinice, şi pentru amintiri din anii de liceu. Senzaţia spectatorului este că se uită prin gaura cheii şi ascultă cu urechea lipită de uşă.
Subiectul piesei gravitează în jurul unui grup de prietene, femei de 30 de ani, care se întâlnesc în fiecare seară de vineri sub pretextul jocului de Trivia. Atunci când una dintre ele trece prin drama destrămării căsniciei, toate celelalte îi sunt alături, iar una chiar o invită să locuiască alături de ea până la soluţionarea crizei conjugale. Traiul alături de femeia părăsită se va dovedi însă imposibil, iar cele două prietene, acum colege de cameră, vor alcătui un cuplu ciudat care nu va reuşi să funcţioneze nici măcar în prezenţa a doi bărbaţi şarmanţi, într-o potenţială întâlnire amoroasă.
Subiectele dezbătute, toate cu rezonanţă socială, deci general valabile– căsătoria şi divorţul, ratarea relaţiilor, jocul de grup ca modalitate de defulare, dar mai mult decât orice, prietenia, sunt tratate în manieră comică.Comicul reiese în mod special din structura personajelor, atât de diferită în fiecare caz, astfel încât ciocnirile dintre ele (personaje) sunt puternice şi foarte amuzante.

LUNI 03.02    

20:00 : "Zic Zac" de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu

Cu: Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu, Gabriel Costin
Durata: 1h15 / Preț bilet: 30 lei

* Premiul pentru cea mai bună creație coregrafică (Gala UNATC 2013)
* Premiul pentru cel mai bun interpret într-un spectacol de coregrafie (Gala UNATC 2013)

          „Zic Zac” este spectacolul generației noastre. Vorbește despre etapele unei relații: simpatie și antipatie, porniri animalice și dezbateri filosofice, sensibilitate și cruzime, frici personale și nevoia de a ne găsi jumătatea. Toate acestea sunt înglobate într-o călătorie psihedelică plină de umor și, mai ales, Muzică!
            „Zic Zac” este un spectacol care transpiră – și la propriu și la figurat – energie explozivă, sexualitate, umor și sensibilitate care ne învață că dacă ai carte, nu se face primăvară, că „Tăcerea este unul din argumentele cele mai greu de combătut”, că „Limba pe români îi încurcă-n gură” și că ne e frică de frică. Așadar, doamnelor și domnilor, dansați!

MARTI 04.02

20:00 : "Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" după autori americani contemporani

Regia: Doina Antohi
Cu: Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu, Ioana Barbu, Andreeea Samson, Doina Antohi, Constantin Diță, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Pavel Bârsan, Șerban Gomoi
Durata: 2h (cu pauză) / Preț bilet: 40 lei

“Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus” este cel mai nou spectacol Drama for the Masses. Premiera a avut loc pe 28 si 29 martie 2011, la Café-Teatrul Godot.
Nu, nu este o dramatizare dupa cartea cu acelasi nume a psihologului John Gray. Am preluat strict titlul, iar spectacolul se vrea mai degraba un contraargument la acest enunt.
Nu, nu suntem de pe planete diferite, suntem de pe aceeasi planeta, dar diferiti, barbati sau femei, albi sau negri, gay sau hetero, insa cu aceleasi nevoi esentiale, de a fi iubiti, incurajati si apreciati neconditionat.
Cei 10 actori care alcatuiesc distributia (5 fete si 5 baieti) trec, fiecare, prin cate 3 – 4 roluri; schimba personajul, schimba situatia, schimba costumul, si schimba cuplul, dar problematica de fond ramane aceeasi. Intalnirile sunt, de cele mai multe ori, ratate, pentru ca oamenii actioneaza conform cu ceea ce vor, lucru mai intotdeauna in contradictie cu ceea ce au nevoie. Cand, in sfarsit, se conecteaza, tot nu avem vreo certitudine ca relatia va functiona.
Spectacolul este construit cronologic, urmand varstele cuplului – copilarie si primele semne ale interesului pentru sexul opus, adolescenta si prima experienta sexuala, primele intalniri, “oarbe”, intalnirile mature cu problematica lor atat de complexa cum ar fi orientarea sexuala, gasirea, in cele din urma, a partenerului aparent potrivit, nunta, casnicia, moartea.
Cuplurile se intalnesc sau nu, se fac si se desfac, dar singurii care se conecteaza real in tot acest nesfarsit dans al imperecherii nu vor fi niciodata impreuna.
Textele folosite sunt piese scurte scrise de autori americani contemporani – antologia Laugh Lines.
O comedie despre intalniri mai mult sau mai putin reusite intre barbati si femei, despre diferentele si asemanarile dintre cele doua sexe, despre posibilitati si oportunitati exploatate sau ratate.

MIERCURI 05.02    

20:30 : Liga improvizatorilor
Durata: 2h / Preț bilet: 35 lei
 


GODOT SUB-SCENĂ

VINERI 31.01

19:00: ”Femei în mișcare” după Donald Margulies
Regia: Vlad Zamfirescu & Cristi Juncu
Cu: Diana Cavallioti, Andreea Vasile
Durata: 1h / Preț bilet: 20 lei

"...doua femei...o vacanta....cateva cocktailuri in plus...barbati... suspans.....un Secret...si avionul de intoarcere." Citeva ingrediente simple pentru o comedie spumoasa ...

SAMBATA 1.02

19:00 : "Cea mai puternică" de August Strindberg
One-woman show cu Mihaela Ailincăi
Regia: Mihaela Ailincăi
Coregrafia: Lelia Marcu
Durata: 45 min / Preț bilet: 20 lei

Un spectacol despre "culisele" vietii unui artist. O actrita care se lupta sa supravietuiasca in rutina zilnica, cauta solutii, iar singura salvare este propria ei arta.
Incearca sa gaseasca raspunsuri la "cum-ul"care framanta si obsedeaza orice actor.Ajunge sa se identifice cu drama propriului ei personaj, creat chiar in fata spectatorilor. Ba mai mult decat atat ,ajunge sa recunoasca iubirea ca fiind unica solutie a tuturor.
IUBIREA te face sa fii cea mai puternica sau cel mai puternic!


Godot Cafe-Teatru & Godot SubScenă | Str. Blănari 14 | 0736 414 244 | 021 316 16 82
contact@godotcafeteatru.ro | rezervari@godotcafeteatru.ro | www.godotcafeteatru.ro

 

  • Share/Save

Stiri Teatru

„Lacrima de Argint” la al treilea spectacol - sau cum ne...
20 Oct 2023
Proiectul “Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității”...
2 Oct 2023 - 19 Nov 2023
Programul Teatrului Odeon în perioada 18 - 24 septembrie
24 Sep 2023
Teatrul Odeon
Nopţile Barbare în Ulaanbaatar motiv de teatru şi istorie
24 Sep 2023
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”
22 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Seri de lectură AMTeatru
22 Sep 2023 - 15 Oct 2023
Chestionar online / Teatrul Odeon
5 Jul 2023
Teatrul Odeon
A 8-a ediție a festivalului de artă „Teatru sub lună” (30...
30 Jun 2023 - 16 Jul 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact