Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

Programul Godot Cafe-Teatru 2 - 8 noiembrie

  • Teatru
  • Cluburi, cafenele
  • Spectacole

PROGRAM SPECTACOLE

2 - 8 NOIEMBRIE
 
 
VINERI 02.11.12
 
20:00 : "Forma lucrurilor" de Neil LaBute
Regia: Vlad Zamfirescu
Cu: Dan Rădulescu, Denisa Nicolae, Ailyn Cadîr, Sorin Dobrin
Durata: 2h / Preț bilet: 30 lei
 
„Forma lucrurilor" este piesa în care LaBute vorbeşte despre minciunile pe care ni le spunem unii altora, felul în care ne folosim de oameni, despre obsesia noastra crescândă legată de aparenţe şi cosmetizări, despre sensul artei.
Demarcaţia între subiectivitate şi obiectivitate în concepte diverse, de la adevăr la dragoste şi artă - iată subiectul pe care "Forma lucrurilor" îl tratează.
O poveste de dragoste într-un orăşel universitar în care sexul şi arta se împletesc în timp ce relaţiile dintre patru studenţi devin din ce în ce mai complicate.
 
SÂMBĂTĂ 03.11.12
 
19:00 : "Flori, filme, fete sau băieți" de Mimi Brănescu
Regia: Radu Popescu
Cu: Alec Secăreanu, Paul Ipate, Cristina Găvruş, Mihaela Alexandru
Durata: 1h30 / Pret bilet: 25 lei
 
Viaţa este un joc sau o joacă? 
Indiferent de vârstă, preocupări, statut social, suntem mereu implicaţi. Când regulile încep să se complice după o vreme, depinde doar de noi: ne mai jucăm sau renunţăm?
"Flori, filme, fete sau băieţi" este o comedie în care te vezi pe tine când iubeşti. Când eşti timid sau bravezi. Când iei decizii proaste. Bune. Când încalci regulile sau abia le faci. Când trăieşti.
 
22:00 : Sorin Romanescu & Alex Mann
Concert de lansare a CD-ului "Undercover"
Prezintă: Alexandru Șipa
Durata: 2h / Preț bilet: 25 lei
 
A&A - "UNDERCOVER"
Un material in care chitaristii  SORIN ROMANESCU si ALEX MAN ne incanta cu piese clasice de jazz intepretate intr-o maniera proprie.


Producator Artistic: Alexandru Sipa


 
“Titlul acestui album este un joc de cuvinte care contine numele clubului de jazz unde a fost inregistrat materialul, Cover Club din Fagaras. Este un album pe care il doresc de foarte mult timp data fiind prietenia de 15 ani care ma leaga de Alex Man. Ii multumim lui Mihai Muller care de la "butoane" a fost al treilea om in echipa si care a facut posibila pastrarea fidela a concertului in memoria digitala.” Sorin Romanescu
“Discul/înregistrarea cuplulului Man-Romanescu (Virtuoso Guitar Duo) mi-a stârnit o poftă pe care nu sunt sigur că ascultătorii de jazz de pe la noi o mai au.” Aron Biro


“Alături de Sorin Romanescu, ce se distanţează notoriu în fruntea chitariştilor români, poate din toate timpurile (vezi şi amintirea cutremurătoare a lui Radu Goldiş! ) am descoperit o nouă minunăţie ce mi-a uns sufletul: Alexandru Man, târgumureşanul  cu digitaţie şi timbru instrumental pe chitara sa mai puţin notorie ca instrument, dar care mi-a oprit deseori  suflul respiraţiei şi care îţi va reveni  la normal, abia când voi avea şansa să-l reascult. Afirm cu tărie că este duoul chitaristic cel mai reuşit şi strălucit din istoria Jazz-ului românesc.

Bravo ! cu B mare!” Dr.Ion Pitty Vintilă

 
DUMINICĂ 04.11.12
 
20:00 : "Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă" de Rajiv Joseph
Regia: Ryan Whinnem
Cu: Simona Cuciurianu, Tudor Aaron Istodor
Durata: / Preț bilet: 25 lei
 
Spectacol produs de Asociaţia Pro Drama, Teatrul Fără Frontiere şi Godot Cafe-Teatru
 
Mulţumiri speciale D-nei Maia Morgenstern
 
Autorul Rajiv Joseph este noua voce captivantă a teatrului american. Câştigător a numeroase premii, inclusiv NEA Award pentru cea mai bună piesă şi Whiting Writers Award. A fost în 2010 finalist Pulitzer  cu piesaBengal Tiger at the Baghdad Zoo. 
 
Ryan Whinnem este regizor American; director al Companiei de Teatru “Vacant Lot” în New York City. A lucrat la “Milwaukee Shakespeare”, “The Folger Theatre”, şi “The Shakespeare Theatre”, şi a regizat în Boston, Baltimore, Washington DC şi New York City.
 
Ce treabă au ochii invineţiţi, rănile infectate şi voma cu dragostea? Accidente înspăimântătoare pe terenul de joacă spune povestea lui Doug şi Kayleen pe parcursul a 30 de ani de viaţă, de la vârsta de 8 la 38 de ani. Povestea lor este arătată prin intermediul rănilor care îi aduc, periodic, împreună, uniţi într-un mod unic şi de neînţeles pentru restul lumii. Dramaturgul, Rajiv Joseph, construieşte o poveste convingătoare despre natura viscerală a iubirii (ne)împărtăşite într-un stil neconvenţional. Fiecare scena sare cu 15 ani înainte sau cu 10 înapoi faţă de scena precedentă şi vedem cum se desfăşoară povestea lui Doug şi Kayleen în timp ce ei se apropie unul de celălalt sau se distrug unul pe altul cu răni reale şi imaginare.
 
Piesa este o harta a relaţiei dintre personaje prin intermediul rănilor suferite, experienţelor traumatizante. Are o latură amuzantă chiar dacă exploatează zone foarte întunecate şi delicate; este dramă şi comedie.
 
Spectacol prezentat de Brancoveanu Vinars .
 
LUNI 05.11.12
 
20:00 : "Un cuplu ciudat" de Neil Simon
Regia: Doina Antohi
Cu: Andreea Grămoșteanu, Mirela Zeța, Ioana Barbu, Iulia Brezeanu, Doina Antohi, Andreea Samson, Andrei Mateiu, Cătălin Babliuc
Durata: 2h10 (cu pauză) / Preț bilet: 30 lei
 
„Un cuplu ciudat, varianta feminină”, a fost scris de Neil Simon la 20 de ani după prima versiune, cea masculină. În prima variantă, 6 bărbaţi joacă pocher, iar cele două femei care vin în vizită sunt englezoaice, iar în cea de-a doua, pandant, 6 femei joacă „Ştii şi câştigi” („Trivial Pursuit”), iar cei doi bărbaţi sunt spanioli.
Versiunea feminină este mult mai amuzantă decât cea masculină. Femeile vorbesc despre ele însele, unele despre altele, despre soţii lor şi despre bărbaţi în general, implicit despre sex, despre relaţii ratate şi şanse neexploatate. Întrebările din „Trivial Pursuit” sunt întotdeauna un pretext pentru comentarii hazoase, mai mult sau mai puţin cinice, şi pentru amintiri din anii de liceu. Senzaţia spectatorului este că se uită prin gaura cheii şi ascultă cu urechea lipită de uşă.
Subiectul piesei gravitează în jurul unui grup de prietene, femei de 30 de ani, care se întâlnesc în fiecare seară de vineri sub pretextul jocului de Trivia. Atunci când una dintre ele trece prin drama destrămării căsniciei, toate celelalte îi sunt alături, iar una chiar o invită să locuiască alături de ea până la soluţionarea crizei conjugale. Traiul alături de femeia părăsită se va dovedi însă imposibil, iar cele două prietene, acum colege de cameră, vor alcătui un cuplu ciudat care nu va reuşi să funcţioneze nici măcar în prezenţa a doi bărbaţi şarmanţi, într-o potenţială întâlnire amoroasă.
Subiectele dezbătute, toate cu rezonanţă socială, deci general valabile– căsătoria şi divorţul, ratarea relaţiilor, jocul de grup ca modalitate de defulare, dar mai mult decât orice, prietenia, sunt tratate în manieră comică.Comicul reiese în mod special din structura personajelor, atât de diferită în fiecare caz, astfel încât ciocnirile dintre ele (personaje) sunt puternice şi foarte amuzante.
 
MARȚI 06.11.12
 
20:00 : "Ce ne spunem când nu ne vorbim" de Chris Simion
Regia: Chris Simion
Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob
Durata: 1h15 / Preț bilet: 35 lei
 
O POVESTE DESPRE NESFARSITUL CONFLICT DINTRE RATIUNE SI INIMA...6 tablouri despre 6 variante de a insela in cuplu. 
 
Ce avem in mintea noastra, coincide foarte rar, sa nu zicem intamplator, cu ceea ce spunem sau cu ceea ce facem. De cele mai multe ori mintea nu traieste in acord cu sufletul. De parca am trai permanent cu o a doua persoana in noi insine. Spectacolul din mintea noastra este al doilea volum al romanului "Ce ne spunem cand nu ne vorbim". In cheie absolut comica...umorul fiind singurul care ne salveaza din absurd.
 
Romanul "CE NE SPUNEM CAND NU NE VORBIM" are doua volume. Primul volum, publicat de Editura Trei, se afla deja in librarii. Al doilea volum este un spectacol de teatru regizat de autoare. 
p.s. Cel de-al doilea volum nu va fi publicat niciodata. Pentru a avea parte de povestea integrala sunteti invitat(a) sa acceptati provocarea de a fi in sala de spectacol. 
 
MIERCURI 07.11.12
 
19:00 : "Bullets over Lipscani" după Woody Allen
Regia: Eugen Gyemant
Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc
Durata: 1h / Preț bilet: 25 lei 
 
Un spectacol inspirat de textele lui Woody Allen, care recreeaza cu ironie și umor atmosfera filmelor noir americane, presărate cu ingrediente autohtone. Trei povești, un liant – detectivul, și o serie de personaje savuroase. Pe scurt, „o roşcată năvăleşte în biroul unui detectiv particular şi îi cere să-l găseasca pe Dumnezeu. Apoi acelaşi detectiv joacă Mortal Kombat cu însăşi Moartea, pentru 100 de dolari. Iar la final afli că Libraria Cărtureşti e o ‘faţadă’ care adăposteşte un bordel cu prostituate intelectuale. Într-un cuvânt, unul dintre cele mai savuroase spectacole din această stagiune” (Alina Neagu – Hotnews.ro).
 
În spectacol joacă trei actori tineri excelenți – Dan Rădulescu, Smaranda Caragea și Cătălin Babliuc. „În rolul unui detectiv a la Humphrey Bogart, plin de nerv, gata oricând să fenteze chiar şi Moartea câştigând un joc pe calculator […], Dan Rădulescu face dovada unei disponibilităţi histrionice veritabile, generând permanent surpriză. Smaranda Caragea intră cu uşurinţă în pielea unei întregi serii de femme fatale, accentuându-le depotrivă profilul psihologic” (Anca Ioniță – Time Out). „Mai multe personaje revin și lui Cătălin Babliuc, fiecare fiind cu haz interpretat și bine diferențiat topologic.” (Ileana Lucaciu).
 
21:30 : "Noi 4" de Lia Bugnar
Regia: Dorina Chiriac
Cu: Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar, Marius Manole
Durata: 1h 30 / Preț bilet: 30 lei
 
Un spectacol scris in gluma, jucat in gluma, dar care a ajuns o intimplare foarte serioasa. O intimplare unde se abordeaza tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de catre personaj, tradarea in iubire etc.) si sumedenie de teme fundamentale (taierea coltului de la unghia de la degetul mare, proportia vodka-suc in Bloody Mary). Intre aceste doua limanuri, cuprinsul este surprinzator de eclectic si deopotriva tragi-comic.
 
JOI 08.11.12
 
19:00 : "Asta-i tinerețea noastră” după Kenneth Lonergan
Regia: Radu Iacoban
Cu: Paul Ipate, Ioana Blaj, Conrad Mericoffer
Durata: 1h20 / Preț bilet: 25 lei
 
“E nevoie de foarte mult timp pentru a fi tânăr” spune Picasso. E nevoie de o ora si jumatate de ras copios pentru cel care vizioneaza acest spectacol sa simta din nou ca a fost si este inca tanar.


 
Povestea imaginata de Kenneth Lonergan, care a stat la baza unor productii impresionante pe Broadway si West End, vorbeste despre noptea maturizarii, despre momentul marcant care face trecerea de la teribilism la intrarea propriu-zisa in viata.  Lonergan manevreaza impecabil situatiile dramatice oferind actorilor posibilitatea de a se implica total si spectatorului oportunitatea de a se delecta vizionand aceasta poveste hazlie si emotionanta. Warren ( Paul Ipate) e dat afara din casa tatalui sau si se cazeaza cu forta in garsoniera prietenului sau cel mai bun, Dennis ( Conrad Mericoffer). Peripetiile incep   cand Dennis afla ca Warren a furat din casa 15000 de dolari.
 

“Asta-i tinerețea noastră” se înscrie în categoria “teatrului adevărat”. Este un spectacol deosebit, înfăptuit inspirat de o echipă tânără, ce garantează o evoluție remarcabilă pentru viitorul teatrului nostru. Iată, că prin teatrul independent, tinerii se pot afirma și convinge de calitățile lor. Evident, cei care le și dețin și caută cu efort calea exprimării.” -- Ileana Lucaciu 
 
21:30 : Seara de improvizație cu ImproVizați.ro
Durata: 1h 30 / Preț bilet: 25 lei
 
 
  • Share/Save

Stiri Teatru

„Lacrima de Argint” la al treilea spectacol - sau cum ne...
20 Oct 2023
Proiectul “Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității”...
2 Oct 2023 - 19 Nov 2023
Programul Teatrului Odeon în perioada 18 - 24 septembrie
24 Sep 2023
Teatrul Odeon
Nopţile Barbare în Ulaanbaatar motiv de teatru şi istorie
24 Sep 2023
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”
22 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Seri de lectură AMTeatru
22 Sep 2023 - 15 Oct 2023
Chestionar online / Teatrul Odeon
5 Jul 2023
Teatrul Odeon
A 8-a ediție a festivalului de artă „Teatru sub lună” (30...
30 Jun 2023 - 16 Jul 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact