Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

Shakespeare in love şi alte poveşti de iubire

  • Filarmonica de stat „Transilvania“
  • Florin Estefan
  • Gabriel Bebeşelea
  • Muzica
  • Concerte

COMUNICAT DE PRESĂ

Stimaţi Parteneri, Dragi Prieteni ai Filarmonicii,
     Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii vor susţine vineri, 14 februarie 2014, de la ora 19, pe scena Colegiului Academic, Concertul vocal-simfonic „Shakespeare in love” şi alte poveşti de iubire, dedicaţia noastră pentru toţi melomanii îndrăgostiţi. La pupitrul dirijoral se va afla Gabriel Bebeşelea, corul va fi condus de maestrul Cornel Groza, iar solistul serii va fi baritonul Florin Estefan.
    Din programul serii fac parte arii şi coruri din opere semnate de Giuseppe Verdi, Charles Gounod, Otto Nicolai, pe librete inspirate din Shakespeare, şi cunoscuta Suită simfonică Şeherezada de Nikolai Rimski-Korsakov.

Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, unde a studiat cu Petre Sbârcea, Gabriel Bebeşelea a urmat apoi cursurile de masterat al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cu Horia Andreescu, în prezent fiind doctorand al aceleiaşi instituţii, sub conducerea lui Dan Dediu. De asemenea, dirijorul este masterand al Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, sub îndrumarea profesrului Mark Stringer.
La doar 26 de ani, Gabriel Bebeşelea este recunoscut ca unul dintre „cei mai înzestraţi dirijori ai României ultimelor decade” (Jurnalul Festivalului „George Enescu”, 2011). După ce a câştigat Premiul I la Concursul de Dirijat „Jeunesses Musicales” din 2010, a fost numit dirijor principal al Operei din Iaşi, devenind cel mai tânăr dirijor într-o astfel de postură din România. Odată cu stagiunea 2013-2014, a fost numit şi Dirijor Invitat Principal la Filarmonica din Sibiu. Este şi dirijor principal al Sibiu Youth Orchestra (al cărei director muzical a fost între 2006-2009). În anul 2009, Gabriel Bebeşelea a devenit Dirijorul Ansamblului Icon Arts, una dintre cele mai apreciate formaţii de muzică contemporană, cu care a concertat în România, la Helsinki şi în Festivalul „Enescu”.
Un punct de cotitură în evoluţia sa a fost bursa oferită, în 2011, de Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, care i-a permis o rezidenţă la Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam. Aici, a avut ocazia să asiste la repetiţiile şi concertele susţinute de cei mai mari dirijori ai lumii muzicale, ca Mariss Jansons, Bernard Haitink, Herbert Blomstedt, Christoph von Dohnányi, Philippe Herreweghe, David Zinman sau Eliahu Inbal.
Gabriel Bebeşelea colaborează frecvent cu Filarmonica „George Enescu”, Orchestra Naţională Radio, Opera Naţională Română din Bucureşti, Opera Maghiară din Cluj, Filarmonicile din Satu Mare şi Târgu Mureş.

Baritonul Florin Estefan s-a născut în Oradea, în 1982. În 2004, a absolvit Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii din oraşul natal, unde a studiat cu Alexandru Fărcaş şi Gheorghe Mogoşan. Din anul al doilea de studenţie, i s-a oferit postul de solist al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, unde a fost angajat pentru patru ani.
A participat la numeroase competiţii, dintre care amintim Concursul Internaţional de Interpretare Vocală „Hariclea Darclée” (Premiul I), Concursul Naţional „Sabin Drăgoi” (Premiul I)  şi Festivalul Naţional al Liedului Românesc, unde a primit Premiul de Excelenţă pentru promovarea acestui gen.
În cariera sa, Florin Estefan a apărut pe numeroase scene atât din Romania, cât şi din străinătate (Grecia, Austria, Italia, Belgia, Cehia, Irlanda, Japonia, Statele Unite, Australia şi Marea Britanie).
Repertoriul său vocal-simfonic cuprinde Simfonia a IX-a de Beethoven, Cecilien Messe de Haydn, Recviem de Mozart, Petite Messe Solennelle de Rossini, Carmina Burana de Carl Orff, Recviem de Gabriel Fauré, Cântecele şi dansurile morţii de Modest Musorgski.
Din repertoriul de operă, baritonul a interpretat rolurile principale din Don Giovanni, Cosi fan tutte şi Nunta lui Figaro de Mozart, Căsătoria secretă de Domenico Cimarosa, Ifigenia in Aulida de Christoph Willibald Gluck, Lucia di Lammermoor,  Don Pasquale şi Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti, Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, Boema şi Madama Butterfly de Giacomo Puccini, La Traviata, Trubadurul şi Un bal mascat de Giuseppe Verdi, The Rake’s Progress de Igor Stravinski etc.
În 2006, Florin Estefan a interpretat rolul principal în versiunea filmată a operei Şeful de A. Sienberger şi a jucat unul din rolurile secundare din filmul Transilvania al regizorului francez Tony Gatlif (film nominalizat la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes). În decembrie 2007, solistul a absolvit cursurile de masterat la Cardiff International Academy of Voice avându-l ca profesor de canto pe celebrul tenor Dennis O`Neill, iar, cu această ocazie, a participat la numeroase cursuri de măestrie susţinute de personalităţi renumite în domeniul muzicii de operă: Dennis O’Neill, Sherrill Miles, Ileana Cotrubaş, Dame Ann  Murray, Jane Eaglen, Bernd Weikl, Elizabeth Connell, Carol Vaness şi Kiri Te Kanawa.


Vineri, 14 februarie 2014, ora 19, Abonament 16
Colegiul Academic

„Shakespeare in love” şi alte poveşti de iubire

Orchestra şi Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania”
Dirijor: Gabriel Bebeşelea
Solist: Florin Estefan - bariton
Dirijorul Corului: Cornel Groza

În program arii şi coruri din opere de
Giuseppe Verdi, Charles Gounod, Otto Nicolai, pe librete inspirate din Shakespeare.
Nikolai Rimski-Korsakov – Suita simfonică Şeherezada, op. 35
            
PREŢUL BILETELOR
Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) de luni până joi între orele 10-16 sau vineri între orele 10-14, precum şi cu o oră înainte de concert, la Colegiul Academic (Casa Universitarilor).
Pentru Concertele Simfonice/ Vocal- Simfonice / Recitaluri:
20 lei preţ întreg / concert
10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / concert
Atenţie: În ziua concertului, Agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!

 

  • Share/Save

Stiri Muzica

Cum a cântat Beethoven din memorie la premieră? Concertul nr...
20 Oct 2023
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
TRIADE la Festivalul Internațional „George Enescu” Un trio de...
22 Sep 2023
George Enescu și muzica secolului XX . Simpozion...
22 Sep 2023
Muzeul Naţional „George Enescu“
BIG BAND-UL RADIO: „THE MAGIC OF JAZZ GIANTS” concert cu...
22 Sep 2023
Festivalul Classic for Teens revine cu ediția a IV-a, între...
21 Sep 2023 - 28 Sep 2023
Festivalul Internațional Vara Magică se apropie de final cu...
16 Aug 2023 - 23 Aug 2023
Ateneul Român
PROIECTUL “EMOTIE PRIN CULOARE SI MUZICA”
31 Jul 2023
RĂMAS BUN, MAESTRE VALENTIN GHEORGHIU! (21 martie 1928 - 17...
17 Jul 2023
Ateneul Român
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact