Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

Unteatru: Program 10 - 29 aprilie

  • Teatru
  • Spectacole
UNTEATRU

Joi, 12 aprilie, ora 19
Sambata, 14 aprilie, ora 19

AVANPREMIERA
Pluto
de Sam Shepard
 
Regia: Cristian Balint
Scenografie: Tudor Prodan
Traducerea si adaptarea: Cristian Balint
Cu: Bogdan Nechifor, Irina Antonie, Liviu Romanescu, Cristian Balint

Ianuarie. Wisconsin. Frank și Ema își duc traiul monoton în micuța lor ferma pierdută într-un ocean de gheață și zăpadă. Liniștea le este tulburată în momentul în care un vechi prieten de-al lui Frank vine să stea pentru câteva zile în casa lor. Un ciudat comis voiajor îi urmează la scurt timp iar viața lor nu va mai fi niciodată la fel.
 
Joi, 12 aprilie, ora 19.30
SALA MICA
Spectacol MUSAFIR
Tot ce-i minunat in lume
de Duncan Macmillan și Jonny Donahoe
 
Regia: Nicolae Constantin Tanase
Scenografie: Adeline Badescu
Cu: Denisa Nicolae

Succesul piesei „Tot ce-i minunat în lume” („Every Brilliant Thing” – titlul original) a condus la ecranizarea acesteia de către HBO într-un spectacol-documentar. Povestea fetiței care încearcă să își determine mama să vadă lumea prin ochii ei și ajunge să descopere un milion de motive pentru care viața este minunată se joacă la Unteatru, în cadrul programului Spectacol Musafir.

Sunt lucruri care îți înveselesc viața. Sunt lucruri pur și simplu minunate, pentru care merită să trăiești.O listă cu tot ce-i minunat în lume. Un reminder pe viață că bucuria poate fi gasită în lucruri aparent neînsemnate, dar care pot deveni minunate. Depinde din ce perspectivă privești lumea.

După selecționarea în cadrul Edinburgh Fringe Festival, în 2015, și în cadrul Festivalului Național de Teatru (FNT), în 2016, compania româno-britanică VANNER COLLECTIVE lansează în București cea mai recentă producție teatrală a sa, „Tot ce-i minunat în lume”.

Spectacolul TOT CE-I MINUNAT ÎN LUME face parte din campania de awareness asupra depresiei și de destigmatizare la nivelul societății românești pe care VANNER COLLECTIVE a inițiat-o în 2017 alături de partenerii săi medicali: Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Depresiv.ro, Atlas Help și Asociația Equilibrium, în cadrul unui turneu național co-finantat de AFCN si de catre UNITER, Institutie de utilitate publica, prin fonduri din timbrul teatral.

Joi, 12 aprilie, ora 21

Fericire
Un concept de cinema - concert
 
„Fericire” este o comedie suprarealistă de Alexander Medwedkin, realizată în 1934. Khmyr și a soția sa Anna încearcă să descopere fericirea. O serie de evenimente nefericite îl fac pe Khmyr să vrea să se sinucidă. Una dintre replicile memorabile din film este dată de un ofițer țarist care întreabă: “Dacă moare țăranul, cine va hrăni Rusia?”.

„Fericire” – unul dintre ultimele filme mute din Rusia, o comedie bolșevică despre lupta unui țăran pentru fericire, împotriva papilor, kulakilor și adepților țarului, iar după, revoluția împotriva propriei incompetențe.

Coloana sonoră va fi asigurată de pianistul Damian Vlad, care va surprinde diferitele culori sonore ale filmului.

Vineri, 13 aprilie, ora 19

Trei femei inalte
dupa Edward Albee
 
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografie: Vladimir Turturica
Traducere: Mihai Smarandache
Cu: Cristina Casian, Florina Gleznea, Nicoleta Lefter
Muzica: Nicu Alifantis, Sofia Vicoveanca
 
Un text contemporan care vorbește despre conflictul dintre generații. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spațiul în care se întâlnesc. Relațiile se consolidează, principiile umane se dezmorțesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul.
Spectacolul poate fi o radiografie a ființei umane surprinsă în trei etape de evoluție.

Vineri, 13 aprilie, ora 19.30
SALA MICA
Moscova - Petuski
de Venedikt Erofeev

Cu: Richard Bovnoczki
Regia: Theodora Herghelegiu

Postmodernistă și pe jumatate autobiografică, piesa a fost scrisă de rusul Venedikt Erofeev între 1969 - 1970, fiind publicată pentru prima dată în 1973 în Israel şi abia în 1989 în Uniunea Sovietică.
Venichka, un intelectual alcoolic, călătoreşte cu trenul de la Moscova până la Petuşki. Pe durata călătoriei, avem parte de consideraţii istorice, filozofice şi politice cu aromă de vodcă. La destinaţie ne aşteaptă o mare surpriză.

Duminica, 15 aprilie, ora 19

Eine Kleine Nachtmusik

Teatru Coregrafic
Un spectacol de Gigi Căciuleanu
Muzica: W.A. Mozart
cu Lari Giorgescu
One-man-show
Text: Gigi Căciuleanu
şi un fragment de scenariu original
de Comedia Dell’Arte aparţinând lui W.A. Mozart
Scenografia: Vladimir Turturica
Light Design: Dragoș Mărgineanu

“…Mozart pe drum de seară…

EINE KLEINE NACHTMUSIK este o metaforă a “singurătăţii creatorului de cursă lungă”. Cea a unui solitar Om–Artist, Artist–Om, fără vârstă, Veşnic-Copil, dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna: Bătrân-Filozof-Înţelept, Jongleur şi Alchimist... Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând… Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei ”Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang…E o metaforă.”

Gigi Căciuleanu
 
Miercuri, 18 aprilie, ora 18

Gulliver
dupa Gellu Naum
 
Cu: Ada Milea, Bobo Burlacianu, Anca Hanu
 
Joi, 19 aprilie, ora 20

Varstele lunii
de Sam Shepard
 
Regia: Toma Danila
Traducerea si adaptarea: Toma Danila si Ania Tudoran
Cu: Gelu Nitu, Constantin Cojocaru
 
« Varstele Lunii » vorbeste despre batranete, moarte, ambiguitatea memoriei si speranta ca dragostea poate usura apropierea inevitabila de eclipsa finala. Cei doi barbati, Byron si Ames, prieteni din copilarie, se regasesc dupa foarte mult timp. Intalnirea este marcata insa de neintelegere si de dificultatea reapropierii.. Ei sunt fii spirituali si literari ai lui Vladmir si Estragon din « Asteptandu-l pe Godot » de Samuel Beckett, autor ce a influentat major opera lui Sam Shepard. Este o continuare onesta si sfasietoare a temelor care au fost dintotdeauna prezente in operele unuia dintre cei mai importanti dramaturgi americani, axata aici pe lumina si umbra care acompaniaza trecerea timpului.

« Varstele Lunii », scrisa in 2009, este una dintre ultimele piese ale lui Sam Shepard (1943-2017), unul dintre cei mai mari dramaturgi americani contemporani, castigator al premiului Pulitzer. A fost pusa in scena la Peacock Theater, Dublin, Irlanda cu renumitii actori Stephen Fry si Sean McGinley si apoi la New York, Off Broadway, in 2010, cu aceeasi distributie. Este tradusa si montata pentru prima oara in Romania.

Vineri, 20 aprilie, ora 21

9 piese de teatru remixate
9 piese de teatru faimoase, repovestite, cântate și parodiate pe muzică de actorul Alex Ștefănescu, în duet cu chitara lui. Intră în lumea marilor creații dramatice cum ar fi “Romeo și Julieta”, “Hamlet”, “O scrisoare pierdută” și altele, într-un fel neașteptat și original. Cine le-a citit, le redescoperă într-o lumină surprinzatoare, iar cine nu, cu siguranță va prinde pofta de a merge la bibliotecă sau măcar să caute filmul pe IMDB.
E ca un ghid teatral atât pentru inițiați, cât și pentru profani, pe o paletă muzicală larga, colorat de râsete și energie bună de luat la pachet.

Sambata, 21 aprilie, ora 19

Frumoasa calatorie a ursilor panda
povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt
de Matei Visniec

Regia: Cătălina Buzoianu
Cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita
Sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie
Mişcarea scenică: Galea Bobeicu
Elemente pantomimă: Adrian Nour
Premiu pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Studio Pitesti 2011
Festivalul Zile si Nopti de Teatru Braila 2011
Bursa de Creatie acordata de ICR Paris 2012
Festivalul de Teatru Underground Arad 2012
Festivalul National de Teatru Independent 2013
Iasi Fringe Festival 2013
Festivalul Francofonie Buzau 2013
Sibiu Fringe Festival 2014
Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi...
 
Sambata, 21 aprilie, ora 19.30
SALA MICA
Poezia visului
Un spectacol de Miriam Raducanu
Cu: Lari Giorgescu
Scenografie: Vladimir Turturica
 
"Poezia, cand e bogata in semnificatii si culori autentice, da substanta nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da continut unui spectacol teatral cu tot ceea ce inseamna acest gen artistic. Creatia celui ce a fost un mare actor si exceptional poet, Emil Botta, ne-a inspirat in incercarea de a-i valorifica multitudinea de idei si metafore intr-un format teatral. Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini si intamplari incarcate de sensuri si sugestii. Rezultatul: spectacolul de fata."
Miriam Raducanu

Joi, 26 aprilie, ora 19

Inapoi in iarna
Regie & text – Andreea Cristina Borțun
Cu: Cosmina Stratan, Alexandru Ion
Scenografie – Andreea Săndulescu
Light design – Marius Apopei
Visual art – Oana Barbonie
Sound design – Roxana Bain
Voice over – Alexandru Bogdan, Gabi Costin
 
Țara se revoltă. Doi frați vitregi se reunesc după mai bine de zece ani. Ea cu o agendă revoluționară, el într-o paralizie societală care pare de nevindecat. Ambii caută să înțeleagă cine sunt. Înainte de toate însă, trebuie să înțeleagă de unde vin. ÎNAPOI ÎN IARNĂ este un spectacol care urmărește drumul căutării identitare a doi tineri care încearcă să se întoarcă la origini: în provincie, în satul în care au copilărit, în iernile româniei în tranziție. Pe fundalul unor proteste care par fără sfârșit – anti-corupție, LGBT, anti-LGBT – protagoniștii sunt martorii ascensiunii și căderii politice a tatălui lor, baronul local ajuns la putere, antihristul poporului revoltat.

Joi, 26 aprilie, ora 21

Fără Zahar
Comedie, Rock Acustic, Folk Alternativ, Hip Hop ş-aşa.
Membri:
Bobi Dumitraş – voce, chitară acustică
Bobo Burlăcianu – voce, chitară electrică
 
Oraşul natal: Dorohoi
Despre: Râdem, glumim, da’ nu părăsim incinta.
 
Vineri, 27 aprilie, ora 19.30
SALA MICA
Cinci ore cu Mario
de Miguel Delibes

Cu: Florina Gleznea
Regia: Mariana Camarasan
Director de proiect: Ioana Moldovan
Gala Star Bacau 2014
Festivalul Perform Iasi 2014
 
“Buni și răi. Cei buni la dreapta, cei răi la stanga. Asta ne-au învățat, nu? Iar noi, în loc să ne dăm osteneala să privim în forul nostru interior, preferăm să acceptăm și gata. Toți suntem buni și răi, și asta în același timp. Mai bine s-o recunoaștem fățiș decât să ne petrecem viața inventându-ne argumente. Și nu e oare semnficativ faptul că însuși conceptul de dreptate coincide, de fiecare dată, în mod ciudat, cu interesele noastre?”

Duminica, 29 aprilie, ora 19

The Sunset Limited
de Cormac McCarthy

Cu: Șerban Pavlu, Richard Bovnoczki
Traducerea: Ioana Pelehatăi
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei și Andreea Grosu
 
Proiect finanțat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București,
în cadrul Programului cultural „Ești București 2015”
 
The Sunset Limited e o întâlnire. O întâlnire autentică . Plină de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate și îndrăzneală. E despre tine. Și despre noi. Netrucat. E despre cele mai întunecate gânduri și despre cele mai gingașe încercări. E despre iubire sau despre absenta ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu.Sau nu. E despre toate astea și despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ti se pot întâmpla. Atât de personal că ti se face frică. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atât.
Acesta nu este o prezentare a spectacolului. E puțin mai mult. E o confesiune. Curajoasă.
 
Duminica, 29 aprilie, ora 19.30
SALA MICA
BLACKBIRD
de David Harrower
Nerecomandat sub 16 ani

Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2014
Festivalul Antagon Timișoara 2014
Festivalul Perform Iasi 2014
 
Blackbird isi propune sa ne plaseze intr-o sala de judecata in care noi, publicul sa incercam sa emitem un verdict asupra unei fapte savarsite. Sa judecam, sa blamam sau sa iubim doua personaje care ne vor rascoli si ne vor forta sa ne uitam inauntrul nostru cautand Solutia. Un text contemporan apartinand unuia dintre cei mai importanti dramaturgi tineri, montat intr-o foarte scurta perioada de timp in toata lumea.

Contact
www.unteatru.ro
contact@unteatru.ro
Str. Sfinții Apostoli, 44
 

  • Share/Save

Stiri Teatru

„Lacrima de Argint” la al treilea spectacol - sau cum ne...
20 Oct 2023
Proiectul “Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității”...
2 Oct 2023 - 19 Nov 2023
Programul Teatrului Odeon în perioada 18 - 24 septembrie
24 Sep 2023
Teatrul Odeon
Nopţile Barbare în Ulaanbaatar motiv de teatru şi istorie
24 Sep 2023
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”
22 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Seri de lectură AMTeatru
22 Sep 2023 - 15 Oct 2023
Chestionar online / Teatrul Odeon
5 Jul 2023
Teatrul Odeon
A 8-a ediție a festivalului de artă „Teatru sub lună” (30...
30 Jun 2023 - 16 Jul 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact