Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

Unteatru: Program 20 - 31 martie

  • Teatru
  • Spectacole
UNTEATRU

Marti, 20 martie, ora 19

Nora
în cadrul Campaniei Artiștii pentru Artiști

de Henrik Ibsen

Regia: Zsuzsánna Kovács
Scenografia: Vladimir Turturica
Cu: Florina Gleznea, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki,
Corina Moise, Ionuț Vișan

Spectacolul „Nora” se joacă în cadrul Campaniei Naționale ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI, eveniment organizat de UNITER, aflat la cea de-a 17-a ediție, dedicat sprijinirii artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă. Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală. Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună!

Crăciun. Torvald și Nora Helmer se află în pragul unei noi etape al vieții lor: Torvald a fost numit directorul băncii, o să-și ocupe funcția după Anul Nou și dispar toate problemele lor financiare. Au ajuns aici împreună, soț și soție, ca doi jucători cu roluri bine definite, chiar dacă Torvald nu este conștient de rolul adevărat al Norei – pentru că Nora are un secret, care acum o să prindă viață proprie și o să li se transforme viața într-un coșmar… sau un miracol.

Ceea ce urmează este jocul supraviețuirii sau jocul despărțirii. Deciziile și măsurile luate de personaje ascund faptele trecutului, care acum capătă semnificații noi și, ca un arc încordat, le împinge în direcții opuse și dezvăluie natura sufocantă a regulilor sociale care există între un bărbat și o femeie. Când se transformă o alianță în trădare? Prejudecăți, principii, bani, interes social și dorințe… Crăciun la Helmeri.

Miercuri, 21 martie, ora 20

Eine Kleine Nachtmusik

Teatru Coregrafic
Un spectacol de Gigi Căciuleanu
Muzica: W.A. Mozart
cu Lari Giorgescu
One-man-show
Text: Gigi Căciuleanu
şi un fragment de scenariu original
de Comedia Dell’Arte aparţinând lui W.A. Mozart
Scenografia: Vladimir Turturica
Light Design: Dragoș Mărgineanu

“…Mozart pe drum de seară…

EINE KLEINE NACHTMUSIK este o metaforă a “singurătăţii creatorului de cursă lungă”. Cea a unui solitar Om–Artist, Artist–Om, fără vârstă, Veşnic-Copil, dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna: Bătrân-Filozof-Înţelept, Jongleur şi Alchimist... Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând… Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei ”Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang…E o metaforă.”

Gigi Căciuleanu

Joi, 22 martie, ora 20

Îngrijitorul
De Harold Pinter
Nercomandat persoanelor sub 14 ani.

Cu: Liviu Pintilieasa, Andrei Seusan, Ionut Grama
Scenografia: Ana Ularu
Regia: Radu Iacoban

Lumea imaginata de Pinter in “Ingrijitorul” este sumbra, dar in mod paradoxal, personajele sale respira pe alocuri un aer tare tembel care te imbie sa citesti piesa ca pe o comedie.

Un om il scapa pe alt om de o bataie zdaravana si, intr-un act de marinimie, il invita la el acasa. Dar, conform zicalei, “Ii dai un deget si iti ia toata mana”, cel slab si neajutorat, creste rapid in rang si nu se sa mai lasa dat afara din noul spatiu.

Imbinarea voita de cadru si situatie realista, presarat cu tuse absurde imaginata intr-o camera de copii decrepita in care personajele nu isi gasesc confortul, releva spectatorului un adapost al fricii si al alinearii.

Speranta e inlocuita de nostalgie, iar umanitatea, prezenta in doze mici, incearca cu greu sa se recompuna prin reactiile mecanice ale celor trei personaje. Trecutul doare, prezentul alimenteaza frica, iar viitorul pare imposibil. Si, cu toate astea, atat nevoia, cat si grija fata de celalalt, exista.

Vineri, 23 martie, ora 19

The Sunset Limited
de Cormac McCarthy

Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei și Andreea Grosu
Cu: Șerban Pavlu, Richard Bovnoczki
Traducerea: Ioana Pelehatăi

Proiect finanțat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București,
în cadrul Programului cultural „Ești București 2015”

The Sunset Limited e o întâlnire. O întâlnire autentică . Plină de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate și îndrăzneală. E despre tine. Și despre noi. Netrucat. E despre cele mai întunecate gânduri și despre cele mai gingașe încercări. E despre iubire sau despre absenta ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu.Sau nu. E despre toate astea și despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ti se pot întâmpla. Atât de personal că ti se face frică. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atât.
Acesta nu este o prezentare a spectacolului. E puțin mai mult. E o confesiune. Curajoasă.

Sambata, 24 martie, ora 19
Molly Sweeney
de Brian Friel

Regia:Sanziana Stoican
Scenografie:Valentin Varlan
Cu: Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru, Liviu Pintileasa

Un spectacol care vorbește despre frumusețea imperfecțiunii, despre cum obsesia pentru mai bine poate distruge și care pune realitatea înconjurătoare sub semnul întrebării. Este povestea lui Molly Sweeney, o femeie oarbă timp de patruzeci de ani care își recapătă vederea. Haideți să o ascultăm!

Sambata, 24 martie, ora 21
9 piese de teatru remixate

9 piese de teatru faimoase, repovestite, cântate și parodiate pe muzică de actorul Alex Ștefănescu, în duet cu chitara lui. Intră în lumea marilor creații dramatice cum ar fi “Romeo și Julieta”, “Hamlet”, “O scrisoare pierdută” și altele, într-un fel neașteptat și original. Cine le-a citit, le redescoperă într-o lumină surprinzatoare, iar cine nu, cu siguranță va prinde pofta de a merge la bibliotecă sau măcar să caute filmul pe IMDB.
E ca un ghid teatral atât pentru inițiați, cât și pentru profani, pe o paletă muzicală larga, colorat de râsete și energie bună de luat la pachet.

Duminica, 25 martie, ora 19

BLACKBIRD
de David Harrower
Nerecomandat sub 16 ani

Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica

Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2014
Festivalul Antagon Timișoara 2014
Festivalul Perform Iasi 2014

Blackbird isi propune sa ne plaseze intr-o sala de judecata in care noi, publicul sa incercam sa emitem un verdict asupra unei fapte savarsite. Sa judecam, sa blamam sau sa iubim doua personaje care ne vor rascoli si ne vor forta sa ne uitam inauntrul nostru cautand Solutia. Un text contemporan apartinand unuia dintre cei mai importanti dramaturgi tineri, montat intr-o foarte scurta perioada de timp in toata lumea.

Marti, 27 martie, ora 19
Spectacol surpriza

Miercuri, 28 martie, ora 20

Ce zile frumoase!
de Samuel Beckett

Cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan
Scenografie: Valentin Vârlan
Regie: Sanziana Stoican
Traducerea: Anca Maniutiu

Marele Premiu „Stefan Iordache” pentru cea mai buna actrita la Gala Hop Mangalia 2012
Premiul pentru cea mai buna regie la Festivalul National de Teatru Independent 2013
Premiul pentru cea mai buna scenografie la Festivalul National de Teatru Independent 2013
Premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul National de Teatru Independent 2013
Festivalul International de Teatru nou Arad 2013
Sibiu Fringe Festival 2013
Maratonul Teatrului Independent 2013

“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane.
O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei.
Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi?

Joi, 29 martie, ora 20

Lumea Dinauntru / World Within
de John Elsom

Regie: Catinca Draganescu
Cu: Valentina Zaharia
Scenografie: Ioana Draganescu
Light Design: Dragos Margineanu
Sound Design: Yves Chamberland

“In urma cu trei ani am terminat de scris o serie de 10 povestiri despre experientele stranii si irationale care ne transforma viata. Le-am oferit actritei Valentina Zaharia, cu speranta ca-i vor placea si ca va dori sa faca din ele un spectacol lectura in limba romana si engleza.

Ea a ales sa lucreze cu dramaturga si regizoarea Catinca Draganescu, pentru a transforma intr-un spectacol unitar, spre uimirea si incantarea mea, doua dintre povestiri : War Effort si Worship. Dar acestea erau doua povesti foarte diferite, una despre viata unui baietel in vreme de razboi si cea de-a doua despre un barbat paralizat pe patul de spital. Primul personaj era optimist pe cand cel de-al doilea plin de amaraciune si deziluzionat.

Valentina si Catinca au inteles ca acestea sunt stari de spirit prin care trecem cu toti, indiferent de varsta, circumstantele de viata si sex. In versiunea lor copilul, acum fetita, se desprinde ca o amintire din corpul imobil al femeii bolnave. Spectacolul Lumea dinauntru/ World Within de la Teatrul UNTEATRU este magic iar interpretarea adauga o noua dimensiune operei originale. L-am urmarit intr-o stare de transa, profund miscat si mandru ca artisti atat de talentati au raspuns invitatiei mele. Astept cu nerabdare sa revad spectacolul si in limba engleza, la Londra si Edinburgh“ – John Elsom

John Elsom este scriitor, fondator al Bush Theater din Londra si Presedinte Onorific al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru.

Vineri, 30 martie, ora 19

Frig
de Lars Noren

Nerecomandat sub 16 ani

Regia: Alexandru Bogdan
Scenografia: Vladimir Turturica
cu: Liviu Pintileasa, Ionut Grama, Silviu Debu, Andrei Seusan

„Stai și te uiți. Te emoționezi, poate simți puțină furie, puțină revoltă.
La Unteatru, se întâmplă un spectacol pe care mi-aș dori ca spectatorii să îl poată opri.” — Alexandru Bogdan

Sambata, 31 martie, ora 19
Trădare
de Harold Pinter

Traducere Sanziana Stoican
Regie: Sanziana Stoican
Scenografie: Valentin Varlan
Cu: Sabrina Iaschevici, Ionut Visan, Silviu Debu

A trăda = A înșela în mod voit și perfid încrederea cuiva, săvârșind acte care îi sunt potrivnice . A fi neloial față de cineva sau de ceva. A se abate de la o linie de conduită, a dovedi inconsecvență față de o acțiune, de o idee etc. A comite o infidelitate în dragoste sau în căsnicie; a înșela.
Proiectul a fost finantat de catre Primaria Sectorului 3 si Centrul Cultural “Casa Artelor” in calitatea lor de coproducatori ai primei editii a Festivalului National de Teatru Independent 2013, in cadrul careia Teatrul UNTEATRU a castigat urmatoarele premii: “Cea mai buna regie”, “Cea mai buna scenografie” si “Cea mai buna actrita”.

Contact
www.unteatru.ro
contact@unteatru.ro
Str. Sfinții Apostoli, 44

Rezervări bilete
rezervari@unteatru.ro
http://unteatru.ro/contact/
SMS rezervări: 0721268516

 

 

  • Share/Save

Stiri Teatru

„Lacrima de Argint” la al treilea spectacol - sau cum ne...
20 Oct 2023
Proiectul “Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității”...
2 Oct 2023 - 19 Nov 2023
Programul Teatrului Odeon în perioada 18 - 24 septembrie
24 Sep 2023
Teatrul Odeon
Nopţile Barbare în Ulaanbaatar motiv de teatru şi istorie
24 Sep 2023
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”
22 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Seri de lectură AMTeatru
22 Sep 2023 - 15 Oct 2023
Chestionar online / Teatrul Odeon
5 Jul 2023
Teatrul Odeon
A 8-a ediție a festivalului de artă „Teatru sub lună” (30...
30 Jun 2023 - 16 Jul 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact