Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

UNTEATRU: Program 3 - 19 noiembrie

  • Teatru
  • Spectacole
UNTEATRU

Joi, 3 noiembrie, ora 19
Vineri, 4 noiembrie, ora 19

PREMIERĂ
Frig
de Lars Noren
in cadrul FNTi
Nerecomandat sub 16 ani

Regia: Alexandru Bogdan
cu: Liviu Pintileasa, Ionut Grama, Silviu Debu, Andrei Seusan

Joi, 3 noiembrie, ora 21.30

Shakespeare by Night
Gala Hop 2016 – in cadrul FNTi

NE-BUN PENTRU ACEASTĂ LUME. De acolo am pornit. Cică am fi folosit Nebunia ca şansă de a spune adevărul, ca element subversiv, ca formă de revoltă, ca existenţă în afara normei, ca rol asumat, ca formă de supravieţuire. Cuvinte mari de care marea majoritatea dintre noi nu prea suntem conștienți. Noi am fost la Hop și ne-am jucat. Cu étude, fără étude, cu picioare rupte, cu nopți pierdute, cu dimineți pe plajă, ne-am jucat, ne-am distrat, am lucrat, am mai crescut un pic și am legat prietenii. Iar acum vrem să o luăm de la capăt, doar că avem o singură noapte la dispoziție. O noapte în care ne arătăm din nou cu nebunie și prietenie, moment cu moment până la spectacolul final. Shakespeare by night, o noapte albă a Galei Hop 2016 în casa lui Unteatru.

Semnat,
Alexandru Voicu, Alina Petrică, Alina Rotaru, Andrada Fuscaș, Andrei Radu, Cătălin Asanache, Ciprian Valea, Cristina Juncu, Daniel Chirilă, Daniel Nuță, Florin Crăciun, Ioana Repciuc, Loredana Cosovanu, Maria Panainte, Maria Vârlan, Marian Olteanu, Mihaela Velicu, Oana Secară, Raluca Radu, Ștefan Pavel, Ștefania Misăilă, Tiberiu Enache, Tudor Morar

Ajutați de Ada Milea, Andrea Gavriliu, Horia Suru, Petre Ancuța, Miklós Bács și Uniter.

*intrare liberă
Mai multe detalii pe www.galahop.ro

Vineri, 4 noiembrie, ora 22.30

Concert Alex Ștefănescu
„Ziua necunoștinței”
in cadrul FNTi

*intrare liberă

“Străinul pe lângă care treci are de multe ori aceleași gânduri ca și tine. Deși viața lui e foarte diferită, experiențele fundamentale sunt aproape mereu similare. Micile lucruri profund umane pe care le trăim cu toții ar trebui conștientizate căci ele ne apropie, ne fac să reflectăm, să râdem și să simțim că facem parte din ceva mai mare decât noi. Ziua Necunoștinței asta își propune să facă, fiind în același timp echivalentul a câteva sute de abdomene convertite în hohote de râs.” – Alex Ștefănescu
Ziua Necunoștinței este un concert/one-man show cu actorul Alex Ștefănescu și chitara lui acustică. Acesta propune o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop și multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la întrebări profunde precum: “Voi reuși să-mi împlinesc visurile?”, “Ce este dragostea și de ce am nevoie de ea?”, “Oare de ce își pozează oamenii mâncarea?”.

Sambata, 5 noiembrie, ora 19

Huooooo
Aualeu Teatru (Timisoara)
in cadrul FNTi

acţionează:
MARIAN PÎRVULESCU
CHRISTINE CIZMAŞ
text:
OVIDIU MIHĂIŢĂ
înscenarea:
OVIDIU MIHĂIŢĂ

Un spectacol fără decor, muzică, efecte, costume, fum, figuraţie dar la care în schimb se râde.

Postura în care sunt puşi artiştii, atunci când trebuie să îşi descrie operele, este ca aceea în care mamele spun despre copiii lor că sunt cei mai frumoşi din lume.

Ar fi ilar să ne lăudăm singuri spectacolele. Nu, categoric nu este cel mai bun spectacol făcut vreodata şi doar aşa ştim că nu este cel mai prost, ceea ce e mai important decât să nu fie cel mai bun.

Imaginaţi-vă un spectacol fără final, fără sfârşit, la care nu trebuie să aplauzi, un spectacol care nu are o durată fixă, poate ţine o oră şi jumătate, două sau trei.

O tragicomedie politică, socială şi umană.

Duminica, 6 noiembrie, ora 19

Vandalul
de Hamish Linklater
in cadrul FNTi

Coproducție Teatrul Unteatru - TVR (Casa de producție TVR)
Cu: Mihaela Trofimov, Ionut Visan, Liviu Pintileasa
Regia: Andreea Vulpe
Scenografia: Daniel Titza
Premieră absolută în România, Vandalul a reprezentat debutul dramaturgic, în 2014, al lui Hamish Linklater – tânăr actor american, cunoscut publicului român din filme ca The Big Short (2015), Magic in the Moonlight (2014), The Four Fantastics (2005) sau serialul Law and Order (2012) – debut unanim apreciat ca un succes, în urma căruia autorul a devenit una dintre cele mai promiţătoare tinere speranţe ale dramaturgiei americane.
Textul lui Hamish Linklater ne vorbeşte despre singurătatea a trei fiinţe, aparţinând unor lumi diferite, fiecare cu niscaiva schelete în propriile dulapuri, cu tarele unei existenţe de câteva decenii, pe care Marele Regizor le aduce laolaltă într-o noapte îngheţată. Ce urmează, unde va duce această prietenie… nu ştim. Şi nici nu mai contează.

Vineri, 11 noiembrie, ora 19

BLACKBIRD
de David Harrower
Nerecomandat sub 16 ani

Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica

Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2014
Festivalul Antagon Timișoara 2014
Festivalul Perform Iasi 2014

Blackbird isi propune sa ne plaseze intr-o sala de judecata in care noi, publicul sa incercam sa emitem un verdict asupra unei fapte savarsite. Sa judecam, sa blamam sau sa iubim doua personaje care ne vor rascoli si ne vor forta sa ne uitam inauntrul nostru cautand Solutia. Un text contemporan apartinand unuia dintre cei mai importanti dramaturgi tineri, montat intr-o foarte scurta perioada de timp in toata lumea.

Duminica, 13 noiembrie, ora 19

Frumoasa calatorie a ursilor panda
povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt
de Matei Visniec

Cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita
Sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie
Regia: Cătălina Buzoianu
Mişcarea scenică: Galea Bobeicu
Elemente pantomimă: Adrian Nour

Premiu pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Studio Pitesti 2011
Festivalul Zile si Nopti de Teatru Braila 2011
Bursa de Creatie acordata de ICR Paris 2012
Festivalul de Teatru Underground Arad 2012
Festivalul National de Teatru Independent 2013
Iasi Fringe Festival 2013
Festivalul Francofonie Buzau 2013
Sibiu Fringe Festival 2014

Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi...

Sambata, 19 noiembrie, ora 19

Frig
de Lars Noren
Nerecomandat sub 16 ani

Regia: Alexandru Bogdan
cu: Liviu Pintileasa, Ionut Grama, Silviu Debu, Andrei Seusan


UNTEATRU, un Carusel

Sâmbătă. UNTEATRU, un Carusel.

Ce se întâmplă când combini #unteatru cu #olibrărie? Obții un amestec nemaiîncercat de povești. Unele stau pe rafturi, altele se desfășoară în fața ochilor tăi. În serile de sâmbătă care urmează, #Carusel se transformă în sală de spectacol. Punem în scenă împreună cu UNTEATRU șapte piese/concerte la care poți asista de la balcon, de printre cărți sau de pe podea.

Te provocăm să îți găsești locul în #Carusel și să te transformi din cititor în spectator și înapoi. Să călătorești prin drame, comedii și one-man shows care te fac să plângi, să râzi și să aplauzi. Să fii printre puținii care pot spune “am văzut cea mai frumoasă piesă de teatru într-o librărie.”

Program

Sambata, 5 noiembrie, ora 22.30

Hamlet
dupa William Shakespeare
in cadrul FNTi

Un spectacol de:
Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek
Hamlet – Poate fi razbunata crima? Incercand sa se razbune pe cel care i-a ucis tatal, Hamlet ajunge sa se razbune pe el insusi pana ce ajunge la tacere. Spectacolul renunta la orice privire exterioara asupra povestii si urmareste filmul acestei razbunari imposibile strict din interiorul lui Hamlet.

Sambata, 12 noiembrie, ora 22.30

Frumoasa calatorie a ursilor panda
povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt

de Matei Visniec

Cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita
Sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie
Regia: Cătălina Buzoianu
Mişcarea scenică: Galea Bobeicu
Elemente pantomimă: Adrian Nour

Premiu pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Studio Pitesti 2011
Festivalul Zile si Nopti de Teatru Braila 2011
Bursa de Creatie acordata de ICR Paris 2012
Festivalul de Teatru Underground Arad 2012
Festivalul National de Teatru Independent 2013
Iasi Fringe Festival 2013
Festivalul Francofonie Buzau 2013
Sibiu Fringe Festival 2014

Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi...

Sambata, 19 noiembrie, ora 22.30

Poezia visului
Un spectacol de Miriam Raducanu
Cu: Lari Giorgescu
Scenografie: Vladimir Turturica

"Poezia, cand e bogata in semnificatii si culori autentice, da substanta nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da continut unui spectacol teatral cu tot ceea ce inseamna acest gen artistic. Creatia celui ce a fost un mare actor si exceptional poet, Emil Botta, ne-a inspirat in incercarea de a-i valorifica multitudinea de idei si metafore intr-un format teatral. Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini si intamplari incarcate de sensuri si sugestii. Rezultatul: spectacolul de fata."
Miriam Raducanu

Contact
www.unteatru.ro
contact@unteatru.ro
Str. Sfinții Apostoli, 44

Rezervări bilete
rezervari@unteatru.ro
http://unteatru.ro/contact/
SMS rezervări: 0721268516

 

 

  • Share/Save

Stiri Teatru

„Lacrima de Argint” la al treilea spectacol - sau cum ne...
20 Oct 2023
Proiectul “Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității”...
2 Oct 2023 - 19 Nov 2023
Nopţile Barbare în Ulaanbaatar motiv de teatru şi istorie
24 Sep 2023
Programul Teatrului Odeon în perioada 18 - 24 septembrie
24 Sep 2023
Teatrul Odeon
Weekend record cu 14 spectacole pe 4 scene la Opera Comică...
23 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
„Annie JR”, premiera de la început de stagiune la Opera...
22 Sep 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Festivalul de teatru amator „AMA-torissima”
22 Sep 2023 - 24 Sep 2023
Seri de lectură AMTeatru
22 Sep 2023 - 15 Oct 2023
Chestionar online / Teatrul Odeon
5 Jul 2023
Teatrul Odeon
A 8-a ediție a festivalului de artă „Teatru sub lună” (30...
30 Jun 2023 - 16 Jul 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact