Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă
Aniversari
Anticariate, librarii
Arhitectura
Arta
Balet
Burse
Casting
Cluburi, cafenele
Comemorari
Concerte
Concursuri
Conferinte
Cursuri
Dans
Dezbateri
Educatie
Emisiuni
Etnografie
Evenimente
Expoziţii
Fashion
Festivaluri
Film
Finantari
Forum
Foto
General
Institutii culturale
interviu
Istorie, arheologie
Jazz & ...
Lansari de carte
Lansari de disc
Lectură
Licitaţii
Mapamond
Muzee
Muzica
Premiere
Premii
Programe pentru adolescenti
Programe pentru copii
Programe pentru familii
Proiecte
Proiecţii
Publicatii
Seminare
Simpozion
Spectacole
Sport
Tabăra de creaţie
Targuri
Teatru
Turnee
Vernisaje
Workshops

După trei concerte internaţionale alături de Angela Gheorghiu, Tiberiu Soare dirijează Orchestra de Cameră Radio

  • Antonela Bârnat
  • Cristina Anghelescu
  • Muzica
  • Orchestra de Cameră Radio
  • Tiberiu Soare
  • Concerte

După ce a avut bucuria de a dirija trei concerte extraordinare în această toamnă, alături de celebra soprană Angela Gheorghiu, la Praga (Sala Smetana) – 30 octombrie, Munchen (Sala Filarmonicii) – 7 noiembrie şi la Paris (Opera Regală de la Palatul Versailles) – 12 noiembrie, dirijorul principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, TIBERIU SOARE, se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio.
Miercuri, 27 noiembrie (19.00), Tiberiu Soare şi Orchestra de Cameră Radio vă propun o interesantă întâlnire cu lucrarea „Una Volta alla Cotre del Principe” – „Odinioară la curtea principelui” (oratoriu de cameră, cu solist, fără cor), operă semnată de Felicia Donceanu, artist român pluridisciplinar (pictor, sculptor, compozitor). Vă veţi bucura de reîntâlnirea cu mezzosoprana ANTONELA BÂRNAT, aplaudată recent şi la deschiderea stagiunii Orchestrei Naţionale Radio în „Peer Gynt” (Edvard Grieg).
Veţi asculta de asemenea unul dintre frumoasele concerte mozartiene - Concertul nr. 5 în la major pentru vioară şi orchestră, supranumit şi „Concertul turcesc” datorită ineditelor influenţe muzicale orientale, prilej de a o aplauda pe violonista CRISTINA ANGHELESCU, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România.
Seara se va încheia cu Simfonia nr. 6 în do major – semnată, la vârsta de doar 17 ani, de un alt mare compozitor austriac: Franz Schubert, lucrare interpretată însă prima oară abia după dispariţia autorului ei.

TIBERIU SOARE îşi desfaşoară activitatea muzicală ca dirijor din anul 1999, lucrând alături de orchestrele a numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară şi participând la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia ş.a.
La pupitrul Orchestrei Naţionale Radio (ONR) a asigurat conducerea muzicală pentru numeroase concerte şi înregistrări. A dirijat concertul de la Expoziţia Mondială Shanghai – 2010 şi a revenit alături de ONR în metropola chineză în mai 2013, obţinând alături de ansamblu un frumos succes la Shanghai Spring International Music Festival. Tânărul dirijor s-a aflat la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio şi în cadrul Festivalului Internaţional de la Varna, în 2011. În iulie 2013, a asigurat conducerea muzicală a  ansamblului pe litoralul bulgar al Mării Negre, în concertul integral Mozart prezentat în cadrul festivalului Balchik Classic Days.
A desfăşurat o bogată activitate ca dirijor al Operei Naţionale Bucureşti (2005-2013), sub bagheta sa derulându-se numeroase proiecte şi pregătindu-se importante premiere apreciate de public şi de presa de specialitate. În septembrie 2010, Tiberiu Soare a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alături de celebra soprană Angela Gheorghiu. A urmat o serie de apariţii alături de Südwestfälischen Philharmonie în sala Filarmonicii din Essen (Germania) şi alături de Filarmonica "George Enescu" la Muscat, capitala Sultanatului Oman. Printre recentele sale succese internaţionale se numără şi concertul dirijat în mai 2013, eveniment desfăşurat cu participarea Angelei Gheorghiu şi a tenorului Teodor Ilincăi la Royal Festival Hall din Londra, alături de Orchestra Filarmonică Regală (Royal Philharmonic Orchestra).

CRISTINA ANGHELESCU a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti la clasa maestrului Ştefan Gheorghiu şi în prezent este solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio România.
Prezenţă activă pe toate scenele din România încă din perioada studenţiei, Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus din Berlin; Ceaikovski Hall – Moscova; Teatro Monumental y Auditorium – Madrid; Smetana Hall – Praga; St. John’s Smith Square – Londra; Finlandia Hall – Helsinki. A efectuat numeroase turnee în toate ţările Europei, în Taiwan, America de Sud şi cea de Nord, Africa de Sud etc.
Cristina Anghelescu a realizat numeroase înregistrări, multe dintre ele imprimate pe CD, cu partituri celebre cum ar fi concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn-Bartholdy, “Anotimpurile” de Vivaldi şi cu cele două concerte pentru vioară compuse de George Lloyd, alături de renumita orchestră “Philarmonia” din Londra.

Mezzosoprana ANTONELA BÂRNAT a fost apreciată pentru mai multe roluri interpretate pe scena Operei Naţionale Bucureşti, ca Donna Elvira (Don Giovanni, W. A. Mozart) şi Venus (versiunea pariziană a operei Tannhäuser de R. Wagner), dar şi pentru un bogat repertoriu vocal-simfonic interpretat pe scenele filarmonicilor din ţară: Vivaldi, Händel, Bach, Beethoven, Mozart, Mahler ş.a. Repertoriul său liric cuprinde roluri din operele unor mari compozitori ca W. A. Mozart - Don Giovanni (Elvira), Cosi fan tutte (Dorabella), Le Nozze di Figaro (Cherubino, Marcellina), G. Rossini - Il Barbiere di Sevilla (Rosina) şi La Cenerentola (Angelina, Tisbe), G. Bizet - Carmen (Mercedes), G. Puccini - Madama Butterfly (Suzuki), P.I. Tchaikovski - Evgheni Oneghin (Olga) ş.a.
În octombrie 2010, a efectuat un scurt turneu (Elveţia, Germania, Franţa) pentru promovarea operei Orestia II – Choeforele (Aurel Stroe), iar în 2012 a interpretat rolul Marcellina din opera Nunta lui Figaro de W. A. Mozart în cadrul festivalului de operă Gut Immling, Germania. De asemenea, artista a fost aplaudată şi în cadrul mai multor ediţii ale Festivalului Internaţional „George Enescu”: a debutat în rolul Merope (Oedipe – George Enescu) - 2011 - iar la ediţia din acest an a debutat în rolul Siegrune din Walküre (Richard Wagner).
A colaborat cu dirijorii Horia Andreescu, Ludovic Bacs, Marek Janowski, Cristian Mandeal, Adrian Morar, Clark Rundell, Julien Salemkour, Alexandru Samoilă, Tiberiu Soare şi cu regizorii: Stefan Janski, Waltraud Lehner, Alexandre Hausvater, Ion Caramitru, Hero Lupescu, Anda Tăbăcaru.
Talentul Antonelei Bârnat a fost apreciat şi în mai multe competiţii internaţionale, în cadrul cărora a primit mai multe distincţii: premiul II - Concursul Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice - Magda Ianculescu” (2009), Bucureşti; premiul III la “Malmö Singing Competition” (2007), Suedia; premiul I  la „International Contest for Lyrical Soloists” (2003), Rhodos, Grecia.

Biletele sunt disponibile pe bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Foto: Virgil Oprina

 

 

  • Share/Save

Stiri Muzica

„Heidi”, premiera lunii martie la OCC
30 Mar 2023
Opera Comică pentru copii Bucureşti
Concertele şi recitalurile Filarmonicii "George Enescu...
18 Mar 2023
Ateneul Român
Folclorul românesc întâlnește muzica Indiei în seria de...
17 Mar 2023 - 21 Mar 2023
“Flute Lab”, cel mai recent proiect al flautistului Matei...
11 Mar 2023 - 23 Mar 2023
A dirijat serviciile de nuntă ale Familiei Regale britanice:...
1 Mar 2023
Deschiderea expoziției „O legendă... Margareta Pâslaru - 65...
1 Mar 2023 - 2 Apr 2023
Muzeul Naţional de Istorie a României
Primăvara la Ateneu. Primul concert al celui mai așteptat...
1 Mar 2023
Ateneul Român
Concertele şi recitalurile Filarmonicii "George Enescu...
26 Feb 2023
Ateneul Român
Un ucrainean de 86 de ani, cu o poveste tulburătoare, va...
25 Feb 2023
Imnul spiritual al Ucrainei și alte piese emoționante în...
25 Feb 2023
mai multe
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact