Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă Autori

Stiri -

-

Sărbătorirea lui Ţăndărică la 70 de ani

  • -
  • -
-
Teatrul: 
Teatrul Ţăndărică
Regia: 
-
Premiera: 
12 Nov 2015

Aflat în plin Festival Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls (7-18 noiembrie 2015), Teatrul Țăndărică organizează, joi, 12 noiembrie, la orele 17.30, la sediul din
Lahovari, evenimentul ȚĂNDĂRICĂ 70 DE ANI, ce va celebra istoria teatrului de păpuși.

„Ţăndărică” este un model de creaţie umană , este o stare de spirit, teatrul însuşi este o fiinţă vie. Are sentimente, iubiri, părăsiri, fericiri, nefericiri, crize... Te poate şoca sau te poate
ajuta să asimilezi mai uşor valori fundamentale: adevăr, dreptate, libertate... Este un privilegiu să poţi fi creator al strategiilor și programelor culturale, dar, în acelaşi timp şi generatorul „bucuriilor pentru copii”, a declarat Călin Mocanu, manager al Teatrului Țăndărică.

Numeroase personalități din lumea artistică au făcut parte, de-a lungul istoriei, din echipa Teatrului Țăndărică: Brândușa Zaița Silvestru, Mariana Mihuț, Alexandrina Halic, Miriam Răducanu, Felicia Filip, Cătălina Buzoianu, Doina Levința, Victor Rebengiuc, Horațiu Mălăele, Virgil Ogășanu, Dan Puric, Florin Zamfirescu, Ion Caramitru, Mihai Gruia Sandu, Gigi Căciuleanu, Radu Gheorghe, Victor Ioan Frunză, Alexander Hausvater, Felix Alexa, Marius Țeicu, Horia Moculescu, Mircea Florian, Nicu Alifantis etc.

În semn de prețuire pentru întreaga activitate dedicată teatrului dar și pentru priceperea cu care au asigurat bunul mers al teatrului, în cadrul evenimentului, în prezența profesioniștilor din domeniu, se vor acorda diplome de exelență și de merit actualilor și foștilor membri ai familiei Țăndărică.

Acest eveniment unic are menirea de a celebra 70 de ani de istorie a Teatrului Țăndărică, 70 de ani de când s-a constituit, în jurul primei secții de marionete din România, Teatrul de Păpuși Țăndărică.

Actori, regizori și scenografi care au colaborat de-a lungul timpului cu Teatrul Țăndărică vor înnobila, prin prezența lor, acest eveniment aniversar.

Accesul se face doar pe bază de invitație.

Teatrul de Păpuşi şi Marionete Ţăndărică a fost fondat în anul 1945, iar prima sa secţie, cea de marionete, a fost condusă de actriţa Lucia Calomeri, ajutată de scenografii Elena Pătrăşcanu, Alexandru Brătăşanu, Lena Constante şi Ileana Popescu. În 1949, Margareta Niculescu (actualul preşedinte de onoare UNIMA), noul director al instituţiei, a pus bazele secţiei de păpuşi a teatrului. Înainte de 1989, s-au montat spectacole care au impus noi modalităţi de expresie în teatrul de animaţie: Umor pe sfori, Micul prinţ, Cartea cu Apollodor, Cele trei neveste ale lui Don Cristobal, Eu şi materia moartă, Cabaret-issimo, Peter Pan, Ninigra şi Aligru, Petrică şi lupul, Tyl Eulenspiegel, Petruşka, Don Quijote. Tot aici s-au găzduit patru ediţii (1958, 1960, 1965 şi 1998) ale Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete. În 1978, Teatrul Ţăndărică a câştigat Premiul Erasmus pentru contribuţia importantă la formarea profilului estetic al teatrului de păpuşi contemporan. A întreprins numeroase turnee, a participat la festivaluri pe aproape toate continentele, obţinând importante premii de creaţie şi interpretare.

În perioada 1986-1999, directorul teatrului a fost Michaela Tonitza-Iordache, sub a cărei conducere s-au jucat spectacole importante precum Visul unei nopţi de vară, Adunarea păsărilor, Furtuna, s-au montat pentru prima dată opere cu păpuşi: Cenuşăreasa şi Bastien şi Bastienne, Bărbierul din Sevilla - şi spectacole care au ţinut mult timp capul de afiş al teatrului: Motanul încălţat, Pinocchio, Harap Alb.

Din anul 2000, conducerea teatrului a fost încredinţată lui Călin Octavian Mocanu, care este şi Președinte UNIMA România și ASSITEJ România. Teatrul şi-a consolidat o strategie repertorială la nivel de conţinut, un portofoliu de titluri din marea literatură clasică românească şi universală: Păcală, Capra cu trei iezi, Motanul încălţat, Baronul Münchausen, Cei trei purceluşi, Albă ca zăpada, Ali Baba şi cei 40 de hoţi, Cenuşăreasa, Frumoasa şi Bestia, Frumoasa din pădurea adormită, Tom Degeţel, Jack şi vrejul de fasole, Pinocchio etc. O altă coordonată a strategiei manageriale este susţinerea debuturilor artistice ale tinerilor creatori: actori, regizori, scenografi, compozitori, coregrafi. În dorinţa de a atrage şi publicul adult a fost creat un studio experimental, Anima Studio, unde se joacă adaptări libere după opere din repertoriul clasic, precum Faust, Candid, Play Shakespeare, Galaxia Svejk, Golem.

Anual, Teatrul Țăndărică organziează trei festivaluri: Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie, ajuns la cea de a 11-a editie și care, din 2015, se numește Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, apoi Festivalul Țăndărică Altfel (o platformă-atelier pentru copii și adolescenți) și Festivalul “Teatru, stradă și copil” (un festival dedicat familiei), ajuns la cea de a 4-a ediție. Organizează, în cadrul proiectului “Țăndărică, prietenul tău cel mai bun”, câte două campanii caritabile anual (“Împarte din suflet” și “Dăruiește zâmbete”). Pe toată durata verii, activitatea teatrului se desfășoară și la Teatrul Itinerant Țăndărică, amplasat în diferite cartiere ale Bucureștiului. Are o stagiune permanentă la Grand Cinema and More – Mall Băneasa. Participă la festivaluri naționale și internaționale de mare prestigiu. Are un muzeu itinerant, cu păpuși atent alese din istoria de 70 de ani a teatrului, “Călătoria lui Țăndărică”. Organizează seria de Conferințe IDEEA (Inovație, Dezvoltare, Evoluție și Educație prin Artă). Acesta e Țăndărică la 70 de ani!

VĂ AȘTEPTĂM ZI DE ZI LA ȚĂNDĂRICĂ!

 

Expoziţie de scenografie Eugenia Tărăşescu Jianu la Festivalul Internaţional de Animaţie 2014

  • -
  • -
  • Eugenia Tarasescu Jianu
-
Teatrul: 
Teatrul Ţăndărică
Regia: 
-
Scenograf: 
Eugenia Tarasescu Jianu
Premiera: 
13 Nov 2014

 

“Eu sunt înainte de toate pictor. Pentru mine scena, indiferent de genul teatral în care mă implic, mental și sufletește, este un mare șevalet pe care pictez cu obiecte, pereți și mai ales personaje cu costume, machiaj și peruci. Prin intermediul acestor creații încerc să servesc gândirea regizorală, a necesarului meu prieten și colaborator, Regizorul. Nu mă aflu la prima încercare de a mă prezenta prietenilor mei și asemenea evenimente îmi crează posibilitatea de a-mi deschide calea spre fixarea în memoria afectivă a acestor fascinante dar în același timp efemere momente ale artei teatrale. Mulțumesc cu acestă ocazie celor care au avut acest frumos gând de a-mi oferi șansa unei noi întâlniri cu prietenii mei creatori de teatru dar și cu cei interesați să descopere misterul creației teatrale prin ochii unui “slujitor” al Thaliei, scenograful. În cadrul acestei expoziţii, cu amintiri din diverse teatre, doresc sa aduc un omagiu prietenei mele, regizorul meu de suflet Carmen Monica Marian.” - Eugenia Tărăşescu Jianu

Bucureştiul redevine Capitala Teatrului de Animaţie
Între 13 şi 23 noiembrie se desfăşoară ediţia a 10-a a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie „Spectacole de colecţie“

Bucureşti, 29 octombrie - Teatrul Ţăndărică anunţă ediţia cu numărul 10 a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL AL TEATRULUI DE ANIMAŢIE ”SPECTACOLE DE COLECŢIE”, ce va avea loc în perioada 13-23 noiembrie.

Ediţia de anul acesta aliniază peste 60 de evenimente, trupe şi profesionişti din 8 ţări invitate (Austria, Belgia, China, Croaţia, Grecia, Franţa, Italia, Spania) şi 14 teatre şi proiecte independente româneşti (Arad, Alba Iulia, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ploieşti) - o propunere echilibrată de spectacole şi activităţi conexe (workshopuri, conferinţe, lansări de carte) adresate atât copiilor cât şi adulţilor, profesioniştilor şi iubitorilor de teatru vizual în general.

„Ne-am dorit un festival „dialog între generaţii în teatrul vizual”, un eveniment care să ne ajute să aliniem România la tendinţele mondiale şi, în acelaşi timp, să fim relevanţi pentru un public cât mai larg. Am invitat, aşadar, atât spectacole clasice, de colecţie, cât şi trupe şi piese cu viziuni şi propuneri inovatoare, cu un cuvânt greu de spus în discuţia despre ce înseamnă şi ce poate deveni teatrul vizual şi teatrul de animaţie în lume. Franţa, Croaţia, Spania, Belgia – ţări care dau direcţia pe scena internaţională a teatrului vizual - vor fi prezente toamna aceasta, cu trupe şi specialişti, la Bucureşti. Vrem ca acest Festival să fie un reper pentru drumul dificil dar absolut necesar pe care îl are de parcurs teatrul vizual şi de animaţie românesc” declară Călin Mocanu, directorul Teatrului de Animaţie Ţăndărică, Preşedinte ASSITEJ România şi UNIMA România.

Festivalul are, ca de obicei, trei secţiuni distincte - spectacole şi workshop-uri pentru copii şi public tânăr, spectacole pentru adulţi, respectiv un segment teoretic (conferinţe, lansări de carte, workshop-uri pentru profesioniştii din domeniul teatrului vizual şi de animaţie) şi atrage anual aproximativ 8500 de spectatori. Ca în fiecare an, Festivalul îşi deschide porţile şi către proiecte independente, în program fiind incluse patru astfel de spectacole.

Spectacolele clasice, de referinţă, dar mai ales propunerile curajoase care, prin temele abordate şi prin mijloacele de expresie utilizate, aduc teatrul de animaţie în contemporaneitate, sunt doar câteva motive pentru care bucureştenii – copii, amatori de teatru sau arte vizuale şi specialişti în domeniu – trebuie să-şi pună în programul perioadei 13-23 noiembrie cel puţin o vizită la Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie “Spectacole de colecţie”.

Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Spectacole de colecţie“ 2014 se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Ministerului Culturii şi se desfăşoară sub egida UNIMA România şi ASSITEJ România. După cele nouă ediţii desfăşurate până acum,  care însumat peste 500 de spectacole, 20 de ţări invitate şi peste 50.000 de spectatori, Festivalul Internaţional al teaturlui de Animaţie este deja un eveniment tradiţional pe agenda culturală a Bucureştiului. Mai multe informaţii despre ediţiile trecute ale Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie puteţi găsi pe pagina web a Teatrului de Animaţie Ţăndărică, secţiunea Festivaluri.

Teatrul Ţăndărică este un reper pentru teatrul de animaţie românesc. Fondat în 1945, cu o strategie repertorială consolidată în timp şi un portofoliu de titluri din literatura românească şi universală care nu mai au nevoie de nicio introducere (Pinocchio, Cenuşăreasa, Capra cu trei iezi, Punguţa cu doi bani, Păcală, Cei trei purceluşi, Lampa lui Alladin, Motanul Încălţat etc), Teatrul Ţăndărică urmăreşte, în permanenţă, să alinieze teatrul de animaţie şi teatrul vizual din România la tendinţele mondiale.

Teatrul se implică, astfel, constant, în iniţiative care au rolul de a promova şi de a creşte calitatea teatrului românesc vizual şi de animaţie: programe pentru artişti debutanţi, proiectul Studio Animart (unde se joacă adaptări libere după opere clasice: Faust, Candid, Play Shakespeare, Golem sau Galaxia Svejk) şi deja consacratele festivaluri internaţionale - Festivalul de vară „Teatru, stradă şi copil” (ajuns la cea de-a treia ediţie), respectiv Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie.

Mai multe despre Teatrul de Animaţie Ţăndrărică pe www.teatrultandarica.ro.

 

 

 

DISTOPIE.shakespeare.REMIX

  • -
  • Andreea Belu
  • Atelier ATU
  • Catinca Drăgănescu
  • Crina Ene
  • Cristina Drăghici
  • Ioana Drăgănescu
  • Ludmila Corlăţeanu
  • Oana Popescu
  • Oana Popescu
  • Simona Cuciurianu
  • Sorana Țopa
  • Vlad Udrescu
  • Vladimir Purdel
-
Teatrul: 
Teatrul Naţional Bucureşti
Regia: 
Catinca Drăgănescu
Cu: 
Simona Cuciurianu
Cu: 
Cristina Drăghici
Cu: 
Crina Ene
Cu: 
Oana Popescu
Cu: 
Oana Popescu
Cu: 
Vladimir Purdel
Cu: 
Vlad Udrescu
Scenograf: 
Ioana Drăgănescu
Scenograf: 
Sorana Țopa
Miscare scenica: 
Andreea Belu
Costume: 
Ludmila Corlăţeanu
Costume: 
Atelier ATU
Premiera: 
2 Oct 2014

Joi 2 octombrie 2014, ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, va avea loc premiera oficială a spectacolului DISTOPIE.shakespeare.REMIX, în regia Catincăi Drăgănescu, un nou proiect 9G (Noua generaţie la TNB), inclus în repertoriul Teatrului Naţional, în cadrul Stagiunii tinerilor la Sala Mică.

În DISTOPIE.shakespeare.REMIX este vorba despre o apocalipsă a degradării lumii contemporane. Construit după principiul jocurilor video, spectacolul descompune şi remixează textele lui Shakespeare într-un scenariu original despre putere şi formele sale pervertite de manifestare. Un spectacol care aduce sub lupă, printr-o analiză simplă, construită modern, 100% Shakespeare, demascarea unor reţete de manipulare.  

DISTOPIE.shakespeare.REMIX ridică întrebări simple despre om, despre natura lui violentă în continuă adaptare cu „evoluţia societăţii”, despre formele de manipulare şi de spălare pe creier, despre dezumanizarea vieţii de azi, într-o disperată concurenţă cu lumile virtuale.

DISTOPIE.shakespeare.REMIX
Distribuţia:
Regan: Simona Cuciurianu
Cordelia / Bufonul: Cristina Drăghici
MC: Crina Ene
Goneril: Oana Popescu
Cornwall: Vladimir Purdel
Albany: Vlad Udrescu

Asistent regie: Daniel Buglea
Mişcare scenică: Andreea Belu
Media: Darie Armin Alexandru
Light & sound design: Alexandros Raptis
Decor:  Ioana Drăgănescu şi Sorana Țopa
Costume:  Ludmila Corlăţeanu şi Atelier ATU
Regia: Catinca Drăgănescu

Sunet: Călin Țopa, Lumini: Richard Stan, Media: Claudiu Stan
Regizor scenă: Viorel Florea
Consultant artistic: Ionuţ Corpaci-Teodorescu
Coordonator Program 9G la TNB: Cristiana Gavrilă

Preţul biletelor: 30 şi 16 lei


9G la TNB este un program derulat prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava” şi se adresează tinerilor creatori de teatru. Programul 9G se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti. În urma unui concurs de proiecte, la care au fost înscrise 42 de titluri, echipa de selecţie (Ilinca Tomoroveanu, Cristiana Gavrilă, Maşa Dinescu şi Violeta Popa) au reţinut şapte dintre ele pentru a intra în repetiţii:  Copii de aruncat, după romanul lui Ryu Murakami, dramatizat şi regizat de Doru Drăgoi; ActOrchestra – teatru muzical care nu e musical, regia Horia Suru; DISTOPIE. shakespeare. REMIX, regia Catinca Drăgănescu; Dragoste în patru tablouri de Lukas Baerfuss, în regia Elenei Morar; Organic după Inutil de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri; Piesă pentru frate şi soră de Tennessee Williams, în regia lui Iris Spiridon; Ziua în care nu se cumpără nimic de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru. ActOrchestra şi DISTOPIE. Shakespeare.REMIX sunt deja în repertoriul teatrului, în cadrul Stagiunii Tinerilor la TNB, iar alte trei proiecte (Copii de aruncat, Ziua în care nu se cumpără nimic, Piesă pentru frate şi soră) sunt în lucru, urmând ca, după o serie de repetiţii cu public, Consiliul Artistic al teatrului să decidă titlurile care vor fi incluse în repertoriul Sălii Mici.

Programul 9G (TNB pentru tinerii creatori de teatru) este finanţat de ARCUB în cadrul programului Bucureşti 555 şi este realizat cu sprijinul MasterCard.

 

Stagiunea de vară „TEATRU, STRADĂ ȘI COPIL“ la ŢĂNDĂRICĂ

  • -
  • -
-
Teatrul: 
Teatrul Ţăndărică
Regia: 
-
Premiera: 
18 May 2013

Ediția a 3-a, 18 ma i– 22 septembrie 2013

Teatrul de Animație Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, sub egida UNIMA România şi ASSITEJ România vă aşteaptă în perioada 18 mai - 22 septembrie 2013 la cea de-a treia ediție a Stagiunii de vară “TEATRU, STRADĂ ȘI COPIL”.

„Fă ceva diferit! Ia un copil şi du-l azi la teatru!“ este motto-ul acestui proiect care are misiunea de a duce cultura acolo unde ea nu este o prezență obișnuită sau lipsește cu desăvârșire, reuşind să devină un puternic promotor al educației prin artă, atât în București cât și în alte oraşe din țară.

Din data de 18 mai vor avea loc o serie de manifestări artistice care se vor desfăşura atât la Teatrul Itinerant Ţăndărică, aflat în Parcurile "Alexandru Ioan Cuza" (IOR)- Sector 3, "Lumea Copiilor"- Sector 4 și "Crângași"- Sector 6, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, cât şi la Sala Lahovari a Teatrului Ţăndărică. Ca şi anul trecut, în cadrul acestui proiect, Teatrul Ţăndărică va susţine spectacole în importante orașe din țară - Arad, Câmpina, Urziceni, Buzău, Piteşti, Oradea şi din Republica Moldova - Chişinău.

De asemenea, copiii se vor bucura de atelierele susținute de SOS-Mașina cu Jucării, un proiect social mobil al asociației SOS Satele Copiilor, care desfășoară o gamă variată de activități ludico-educative.

Acestui proiect i s-au alăturat: Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad, Filarmonica Natională din Chişinău, Teatrul "Proiect" Câmpina, Casa de Cultură din Urziceni, Teatrul "George Ciprian" din Buzău, Teatrul "Alexandru Davilla" din Piteşti, Teatrul "Regina Maria" din Oradea, Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, SOS Satele Copiilor România și Educ-Art.

Parteneri media: Digi 24, Ratb, Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Radio București Fm, Radio France Internațional, Spectacular Tv, Cocor Media Channel, BeWhere, Revista 22, Revista Pap tot, România Liberă, Ziarul Ring, Centrul Vechi, Observatorul Cultural, Yorik, Șapteseri, Zile și nopți, Port.ro, Liternet.ro, Dcnews, Calendarevenimente.ro, Copilul.ro, Clopoțel.ro, Suntparinte.ro, Utilecopii.ro, Mamica.ro, Sfatulmamicilor.ro, Copiisimamici.ro, Prokid.ro, Melc-codobelc.ro, ListaGradinite.ro, GradiniteBucuresti.com, Grădinițe.com, Onlinegallery.ro.

 

PROGRAM

STAGIUNEA DE VARĂ "TEATRU, STRADĂ ŞI COPIL"

Teatrul Itinerant ȚĂNDĂRICĂ - Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), sector 3

Sâmbătă, 18 mai, ora 11.00
PUNGUŢA CU DOI BANI

Adaptare după Ion Creangă
Scenariu, regie şi teme muzicale: Decebal Marin
Scenografia: Carmen Raszovski
Aranjamente muzicale: Dragoş Laurian Cucoş
Distribuţie: Daniel Stanciu / Gabriel Apostol, Ioana Chelaru Popovici / Eugenia Barbu, Liliana Gavrilescu / Graţiela Ene, Mihai Dumitrescu / Florin Mititelu, Dora Ortelecan Dumitrescu / Alina Teianu.

Duminică, 19 mai, ora 11.00
DĂNILĂ PREPELEAC

Adaptare după Ion Creangă
Regia: Ioan Brancu
Scenografie: Marian Sandu
Muzică: Dan Bălan
Distribuție: Mariana Zaharia/ Eugenia Barbu, Ilona Hrestic/Alexandru Neculcea, Dan Codreanu/ George Simian, Marin Fagu/ Cristian Mitescu, Ioan Brancu/ Ionuț Păduraru, Mihai Dumitrescu/ George Năstase.

Luni, 20 mai, ora 10.00
CAPRA CU TREI IEZI

după Ion Creangă
Adaptarea: Cristian Pepino
Regia: Gabriel Apostol
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Ioana Chelaru Popovici/ Ilona Hrestic, Cristian Mitescu/Viorel Ionescu, Liliana Gavrilescu/Dora Ortelecan Dumitrescu, Mariana Zaharia/Roxana Vişan, Marin Fagu/ Florin Mititelu.

Marți, 21 mai, ora 10.00
PUNGUŢA CU DOI BANI

Adaptare după Ion Creangă
Scenariu, regie şi teme muzicale: Decebal Marin
Scenografia: Carmen Raszovski
Aranjamente muzicale: Dragoş Laurian Cucoş
Distribuţie: Daniel Stanciu / Gabriel Apostol, Ioana Chelaru Popovici / Eugenia Barbu, Liliana Gavrilescu / Graţiela Ene, Mihai Dumitrescu / Florin Mititelu, Dora Ortelecan Dumitrescu / Alina Teianu.

Miercuri, 22 mai, ora 10.00
MICA SIRENĂ

După Hans Christian Andersen
Regia şi scenariul: Gabriel Apostol
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Alina Teianu/Geo Dinescu, Viorel Ionescu/George Năstase, Ioan Brancu/Cristian Mitescu, Victor Bucur/Adrian Lefter, Alina Petrescu/Roxana Vișan, Mariana Zaharia/ Petronela Purima.
Voce Mica Sirenă: Monica Madas.

Joi, 23 mai, ora 10.00
ALBĂ CA ZĂPADA

după Fraţii Grimm
Adaptarea: Cristian Pepino
Regia: Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Alina Teianu/Geo Dinescu, Marin Fagu/Viorel Ionescu, Mariana Zaharia/ Petronela Purima, Cristian Mitescu/Ioan Brancu, Adrian Lefter, Graţiela Ene/ Ioana Chelaru Popovici.

Vineri, 24 mai, ora 10.00
CAPRA CU TREI IEZI

după Ion Creangă
Adaptarea: Cristian Pepino
Regia: Gabriel Apostol
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Ioana Chelaru Popovici/ Ilona Hrestic, Cristian Mitescu/Viorel Ionescu, Liliana Gavrilescu/Dora Ortelecan Dumitrescu, Mariana Zaharia/Roxana Vişan, Marin Fagu/ Florin Mititelu.

Sâmbătă, 25 mai, ora 11.00
LAMPA LUI ALLADIN

După o poveste din 1001 nopţi
Regia şi scenariul: Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bãlan
În distribuţie: Marin Fagu/ Viorel Ionescu, Mihai Dumitrescu/ Ioan Brancu, Cristian Mitescu/ Dan Codreanu, Graţiela Ene/Angela Filipescu, Alina Teianu/Geo Dinescu, Roxana Vişan/Ioana Chelaru Popovici, Adrian Lefter/George Simian.

Duminică, 26 mai, ora 11.00
MICA SIRENĂ

După Hans Christian Andersen
Regia şi scenariul: Gabriel Apostol
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Alina Teianu/Geo Dinescu, Viorel Ionescu/George Năstase, Ioan Brancu/Cristian Mitescu, Victor Bucur/Adrian Lefter, Alina Petrescu/Roxana Vișan, Mariana Zaharia/ Petronela Purima.
Voce Mica Sirenă: Monica Madas.

Marti, 28 mai, ora 10.00
MOTANUL ÎNCĂLŢAT

adaptare de Cristian Pepino dupã Charles Perrault
Regia, scenografia şi ilustraţia muzicalã: Cristian Pepino
Costumele: Cristina Pepino
Distribuţia: Alina Teianu, Ioan Brancu, Gabriel Apostol, Mihai Dumitrescu, Alina Petrescu/Eugenia Barbu.

Miercuri, 29 mai, ora 10.00
CAPRA CU TREI IEZI

după Ion Creangă
Adaptarea: Cristian Pepino
Regia: Gabriel Apostol
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Ioana Chelaru Popovici/ Ilona Hrestic, Cristian Mitescu/Viorel Ionescu, Liliana Gavrilescu/Dora Ortelecan Dumitrescu, Mariana Zaharia/Roxana Vişan, Marin Fagu/ Florin Mititelu.


SALA LAHOVARI

Luni, 20 mai, ora 10.00
PINOCCHIO
după Carlo Collodi
Scenariu, regia şi animaţie digitală:Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Liliana Gavrilescu/Viorel Ionescu, Daniel Stanciu, Mihai Dumitrescu/Marin Fagu, Petronela Purima/Ilona Hrestic, Roxana Vişan/Mariana Zaharia, Geo Dinescu/Alina Teianu.

Marți, 21 mai, ora 10.00
ALBĂ CA ZĂPADA

după Fraţii Grimm
Adaptarea: Cristian Pepino
Regia: Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Alina Teianu/Geo Dinescu, Marin Fagu/Viorel Ionescu, Mariana Zaharia/ Petronela Purima, Cristian Mitescu/Ioan Brancu, Adrian Lefter, Graţiela Ene/ Ioana Chelaru Popovici.

Miercuri, 22 mai, ora 10.00
ALBĂ CA ZĂPADA

după Fraţii Grimm
Adaptarea: Cristian Pepino
Regia: Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Alina Teianu/Geo Dinescu, Marin Fagu/Viorel Ionescu, Mariana Zaharia/ Petronela Purima, Cristian Mitescu/Ioan Brancu, Adrian Lefter, Graţiela Ene/ Ioana Chelaru Popovici.

Joi, 23 mai, ora 10.00
JACK ŞI VREJUL DE FASOLE

după povestea populară omonimă
Regia şi scenariul:Daniel Stanciu
Scenografia:Daniela Drăgulescu
Muzica: Dan Bãlan
În distribuţie: Dora Ortelecan Dumitrescu / Alex Neculce, Roxana Vişan/Ioana Chelaru Popovici, Angela Filipescu/ Florentina Tanase, Mihai Dumitrescu/ Marin Fagu, Florin Mititelu/Viorel Ionescu.

Vineri, 24 mai, ora 10.00
FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI

Regia: Daniel Stanciu
Scenografia: Daniela Drăgulescu
Ilustratia muzicala: Vasile Manta
Distributia: Simina Constantin, Alina Teianu, Dora Ortelecan Dumitrescu, Viorel Ionescu, Jou-Jou Drăgan, Geo Dinescu

Luni, 27 mai, ora 10.00
CARTEA JUNGLEI

după Rudyard Kipling
Adaptarea și regia: Adela Moldovan
Scenografia: Eustațiu Gregorian
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Angela Filipescu/Grațiela Ene, Florentina Tănase/Petronela Purima, Paul Ionescu/Daniel Stanciu, Cristina Roșiianu/Dora Ortelecan Dumitrescu, Alina Petrescu/Eugenia Barbu, George Năstase/Dan Codreanu, Adrian lefter/Florin Mititelu.

Marti, 28 mai, ora 10.00
CARTEA JUNGLEI

după Rudyard Kipling
Adaptarea și regia: Adela Moldovan
Scenografia: Eustațiu Gregorian
Muzica: Dan Bălan
Distribuţia: Angela Filipescu/Grațiela Ene, Florentina Tănase/Petronela Purima, Paul Ionescu/Daniel Stanciu, Cristina Roșiianu/Dora Ortelecan Dumitrescu, Alina Petrescu/Eugenia Barbu, George Năstase/Dan Codreanu, Adrian lefter/Florin Mititelu.

Miercuri, 29 mai, ora 10.00
FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI

Regia: Daniel Stanciu
Scenografia: Daniela Drăgulescu
Ilustratia muzicala: Vasile Manta
Distributia: Simina Constantin, Alina Teianu, Dora Ortelecan Dumitrescu, Viorel Ionescu, Jou-Jou Drăgan, Geo Dinescu

Mai multe informaţii despre spectacole găsiţi pe www.teatrultandarica.ro sau pe facebook http://www.facebook.com/teatrultandarica

PREŢ BILETE GRUPURI ORGANIZATE: = 9.00 Ron - doar în timpul săptămânii;
PREŢ BILETE COPII: 11,50 Ron, BILETE ADULŢI: 13,50 Ron

Rezervări telefonice se pot face de luni până vineri, doar în intervalul orar 10:00 - 13:00 la tel: 021.315.23.77

Program Agenţia de bilete: luni-sâmbătă; orele 09:00 - 17:00
duminică în intervalul 09:00 - 13:00

 

 

Alb și Negru

  • -
  • Nicoleta Rusu
  • Voicu Hetel
  • Voicu Hetel
  • regia colectivă
-
Teatrul: 
Teatrul Ion Creangă
Regia: 
regia colectivă
Cu: 
Voicu Hetel
Cu: 
Nicoleta Rusu
Cu: 
Voicu Hetel
Premiera: 
18 Jun 2010

Scenariul, regia si ilustratia muzicala: Nicoleta Rusu, Voicu Hetel, Daniela Miscov

Coregrafia: Andreea Novac

Spectacolul face parte din Programul Educaţia Timpurie.Teatru pentru 0-3 ani, program prin care Teatrul Ion Creangă îşi propune să atragă atenţia asupra importanţei Educaţiei Timpurii şi prin mijloacelele teatrale şi a fost realizat în cadrul Proiectului european multianual Small size, Big citizens-proiect în care Teatrul este implicat în calitate de coorganizator.
 

“Small size, big citizens”  îşi propune să susţină drepturile copiilor, în calitatea lor de “cetăţeni” importanţi. 
În special, afirmă dreptul celor mai mici dintre copii de a se bucura de Artă, de a face parte din cadrul proceselor artistice care le cultivă inteligenţa emoţională şi care îi ajută să îşi dezvolte armonios sensibilităţile şi competenţele. 12 parteneri, din 12 ţări (Austria, Belgia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, România, Spania, Ungaria, Marea Britanie, Slovenia) contribuie, prin activităţile întreprinse ( realizarea de spectacole, organizarea de ateliere, grupuri de cercetare, rezidenţe, programe de cercetare, organizarea de Festivaluri de profil) la promovarea şi includerea în conştiinţa publică a importanţei investiţiei în Educaţia Timpurie şi prin intermediul mijloacelor artelor teatrale.

www.teatrulioncreanga.ro

Teatrul Excelsior împlineşte 20 ani

  • -
  • -
Teatrul: 
Teatrul Excelsior
Premiera: 
1 Apr 2010

Directia si colectivul Teatrului Excelsior au cinstea si bucuria de a va invita la o "cupa festiva" cu ocazia implinirii a 20 ani de activitate.

La 1 aprilie, Teatrul EXCELSIOR împlineşte 20 de ani de la înfiinţare şi îşi aniversează ziua alături de copii pentru care prezintă unul dintre cele mai de succes spectacole ale sale, INIMĂ DE PIATRĂ, o dramatizare de Ion Lucian după Wilhelm Hauff, la ora 10.00, la Palatul Naţional al Copiilor.

Actorii Cosmin Şofron, Paula Sorescu-Lucian, Annemary Ziegler, Robert Robert Emanuel şi Ilie Georgian Petrică întruchipează personajele poveştii deja clasice care comentează dezumanizarea unui tânăr, care pentru a obţine o avere şi o situaţie socială deosebită, acceptă să-şi schimbe „inima” (de fapt tot ce înseamnă dragoste, sensibilitate, înţelegere, tandreţe, cinste), pe un pietroi rece şi nesimţitor. Din fericire această schimbare nu este ireversibilă.

La aniversare, Teatrul EXCELSIOR îşi invită şi partenerii şi colaboratorii să participe la o întâlnire inedită, joi 1 aprilie, la orele 13.00, la sediul său din str. Academiei nr. 28, în spaţiul destinat sălii de spectacole aflată, din păcate, încă în construcţie. Invitaţii vor putea evalua stadiul lucrărilor, dar vor avea parte şi de un miniconcert ad-hoc susţinut de prieteni al Teatrului EXCELSIOR.

Această vizită va fi o avanpremieră la inaugurarea noului sediu al Teatrului pentru copii şi tineret EXCELSIOR, care sperăm să aibă loc la începutul stagiunii 2010 – 2011.

 

Invitatie

Teatrul pentru copii si tineret EXCELSIOR are înscrise în repertoriul său unele dintre cele mai valoroase opere ale dramaturgiei româneşti şi mondiale, crezul artistic al teatrului fiind că tânărului public merită să i se ofere numai lucrări de referinţă.

Principiul montării spectacolelor este acesta: „Spectacolele trebuie să fie concepute ca pentru publicul adult...numai că mai bine!”
Între adulţi şi teatru se stabileşte o căsnicie fără divorţ, dar logodna se face în tinereţe iar dragostea începe în copilărie.

Dragostea cu care noi facem spectacolele trebuie să se transforme în dragostea voastră.
Noi vă aşteptăm cu încredere!

Ion Lucian

Mujeres del Quijote

  • -
  • Rosa Olympia Estrella
-
Teatrul: 
Teatrul Bulandra
Miscare scenica: 
Rosa Olympia Estrella
Premiera: 
22 Apr 2004
Institutul Cervantes

Spectacol de muzica si dans spaniol organizat în cadrul Zilelor Cervantes de Institutul Cervantes în colaborare cu Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra"
Alaturi de cei doi muzicieni si dansatoarea de flamenco, invitati din Spania, au mai participat trei dansatoare si patru instrumentisti din Romania.
 
Dans flamenco: Rosa Olympia Estrella
Muzică: Imago Mundi (muzică de epocă) şi muzică flamenco în interpretarea muzicienilor Juan Antonio Gómez Agarrado şi Juan Luis Vega García.
Invitaţi speciali: Ovidiu Lipan "Ţăndărică" şi Marius Mihalache (ţambal)

 

Cenuşăreasa

  • -
  • Cezar Popescu
  • Cristian Irimia
  • Dumitru Capoianu
  • Eduard Jighirgiu
  • Ion Lucian
  • Luana Drăgoiescu
  • Mărioara Sterian
  • Mirela Busuioc
  • Monica Florescu
  • Păstorel Ionescu
  • Anca Zamfirescu
  • Cerasela Constantin
  • Cornelia Pavlovici
-
Teatrul: 
Teatrul Ion Creangă
Regia: 
Ion Lucian
Cu: 
Monica Florescu
Cu: 
Cristian Irimia
Cu: 
Anca Zamfirescu
Cu: 
Eduard Jighirgiu
Cu: 
Cornelia Pavlovici
Cu: 
Mirela Busuioc
Cu: 
Mărioara Sterian
Cu: 
Cerasela Constantin
Cu: 
Cezar Popescu
Scenograf: 
Luana Drăgoiescu
Miscare scenica: 
Păstorel Ionescu
Muzica: 
Dumitru Capoianu

Dramatizare de ION LUCIAN şi VIRGIL PUICEA

Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici

  • -
  • Camelia Andriţă
  • Cristian Boeriu
  • Cristian Creţu
  • Daniel Tudorică
  • Eduard Jighirgiu
  • Eduard Jighirgiu
  • Gabriel Coveşeanu
  • Liliana Donici
  • Maria Dinulescu
  • Marina Procopie
  • Marius Nănău
  • Oliviu Cristian Bughiu
  • Păstorel Ionescu
  • Raluca Gheorghiu
  • Viaceslav Vutcariov
  • Voicu Hetel
  • Alexandrina Halic
  • Anca Zamfirescu
  • Cornel Todea
-
Teatrul: 
Teatrul Ion Creangă
Regia: 
Cornel Todea
Cu: 
Maria Dinulescu
Cu: 
Cristian Creţu
Cu: 
Raluca Gheorghiu
Cu: 
Anca Zamfirescu
Cu: 
Alexandrina Halic
Cu: 
Voicu Hetel
Cu: 
Cristian Boeriu
Cu: 
Eduard Jighirgiu
Cu: 
Daniel Tudorică
Cu: 
Marina Procopie
Cu: 
Liliana Donici
Cu: 
Marius Nănău
Cu: 
Camelia Andriţă
Cu: 
Oliviu Cristian Bughiu
Cu: 
Gabriel Coveşeanu
Scenograf: 
Viaceslav Vutcariov
Miscare scenica: 
Păstorel Ionescu
Muzica: 
Eduard Jighirgiu

Epopeea lui Ghilgamesh

  • -
  • Adrian Nicolae
  • Andrei Both
  • Dan Bădărau
  • Diana Gheorghian
  • Doina Levintza
  • Gabriel Pintilei
  • Ionel Mihăilescu
  • Ionuţ Kivu
  • Istvan Ţeglaş
  • Laurenţiu Lazăr
  • Mălina Tomoiagă
  • Meda Victor
  • Mugur Arvunescu
  • Oana Ştefănescu
  • Paula Niculiţă
  • Radu Iacoban
  • Raluca Vermeşan
  • Silvia Călin
  • Tiberiu Almosnino
  • Tudor Aaron Istodor
  • Ada Condeescu
  • Alin State
  • Ana Ularu
  • Camelia Maxim
  • Constantin Cojocaru
  • Dragoş Galgoţiu
-
Teatrul: 
Teatrul Odeon
Regia: 
Dragoş Galgoţiu
Cu: 
Ionel Mihăilescu
Cu: 
Oana Ştefănescu
Cu: 
Mugur Arvunescu
Cu: 
Dan Bădărau
Cu: 
Constantin Cojocaru
Cu: 
Ionuţ Kivu
Cu: 
Paula Niculiţă
Cu: 
Gabriel Pintilei
Cu: 
Laurenţiu Lazăr
Cu: 
Radu Iacoban
Cu: 
Camelia Maxim
Cu: 
Tudor Aaron Istodor
Cu: 
Meda Victor
Cu: 
Istvan Ţeglaş
Cu: 
Ana Ularu
Cu: 
Diana Gheorghian
Cu: 
Tiberiu Almosnino
Cu: 
Adrian Nicolae
Cu: 
Mălina Tomoiagă
Cu: 
Raluca Vermeşan
Cu: 
Ada Condeescu
Cu: 
Alin State
Scenograf: 
Andrei Both
Miscare scenica: 
Silvia Călin
Costume: 
Doina Levintza
Premiera: 
1 Mar 2009

Versiune teatrală: Dragoş Galgoţiu
Traducerea: Mihaela Creţu
Sculpturi: Alexandru Radvan

  • 1
  • 2
  • 3
  • ›
  • »
 
 
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact