Acasă

Primary links

  • Stiri
  • Arta
  • Fotografie
  • Muzica
  • Muzee
  • Teatru
  • Etnografie
  • Jazz &...
  • Mapamond
  • Fashion
  • Parteneri
  • Links
  • Contact
Acasă

pictura

Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC). Pictură și sculptură. Centenar 2018

  • Arta
  • Biblioteca Naţionala a României
  • Galeria Galateca
  • Galeria Orizont
  • Galeria Simeza
  • Muzee
  • Muzeul Naţional de Artă Contemporană al României
  • pictura
  • sculptura
Institutie gazda: 
Muzeul Naţional de Artă al României
Exponate: 
pictura
sculptura
Sectiune: 
Arta
Muzee
Vernisaj: 
7 Nov 2018 (All day)
Durata: 
7 Nov 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii și Identității Naționale, Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC) - Centenar 2018.

Salonul marchează aniversarea României Mari, prin prezența unui număr important de artiști vizuali din toate genurilor artistice, creatori de patrimoniu spiritual și păstrători ai identității naționale.

Expozițiile vor fi deschise publicului într-o succesiune de vernisaje, după următorul program:
Muzeul Național de Artă al României: 7 noiembrie 2018, ora 18:00 – pictură și sculptură
Galeria Orizont: 12 noiembrie 2018, ora 18:00 – mixArt
Biblioteca Națională a României: 13 noiembrie 2018, ora 17:00 – arte decorative
Galeria Galateca: 14 noiembrie 2018, ora 19:00 – expoziția Artă Tânără
Muzeul Național de Artă Contemporană: 15 noiembrie 2018, ora 19:00 – multimedia
Galeria Simeza: 15 noiembrie 2018, ora 19:00 – grafică și sculptură mică

“Conferințele Salonului” se vor desfășura pe tot parcursul evenimentului, cu susținerea unor teoreticieni de marcă ai artelor vizuale românești:
Cătălin Davidescu - „Expoziția retrospectivă Ion Țuculescu 1965 - Schimbarea normei”
Luiza Barcan - „Pictura exterioară postbrâncovenească - oglindă a credinței și a mentalităților în zorii modernității”
Cornel Mihalache - „Patriotism prin ordonanță de urgență. Despre CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI... ieri și azi”
Pavel Șușară - „100 de ani de artă românească”
Adrian Guță - „Scurtă istorie a Galeriei Apollo (1969-1974) a Uniunii Artiștilor Plastici din România”
Mirela Giodea - „Cazul Țuculescu”

Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC) - Centenar 2018 continuă tradiția istorică a saloanelor oficiale organizate în România începând cu anul 1864, sub diferite titulaturi - ca expoziții ale artiștilor în viață - urmărind să păstreze cu rigoare spiritul acestora, în direcția unei relevări cât mai fidele a preocupărilor actuale ale artiștilor români și a realizărilor lor artistice.

„Dincolo de efortul recuperator şi de un anumit romantism al continuităţii, raţiunea profundă
a actualului Salon Naţional de Artă Contemporană trebuie căutată nu doar în modelul interbelic, ci și în realitatea noastră imediată, în aspirațiile tacite ale artistului către o nouă percepție și, dacă se poate, către un nou statut. În plan nemijlocit, el se naşte ca o reacţie faţă de tendinţele centrifuge, de individualismul excesiv, de pericolul atomizării fenomenului şi, în acelaşi timp, faţă de riscul asocierii artiştilor în mici grupuri ideologico-pragmatice, uneori impenetrabile pînă la limita esotericului.
Cu alte cuvinte, Salonul Naţional este o pledoarie explicită pentru unitate și pentru diversitate, dar și o revoltă implicită a climatului artistic faţă de riscul proprie-i disoluţii din pricina bătăliei pe care artistul individual o duce zilnic pentru a supravieţui.”
Pavel Șușară – Curator general al Salonului Național de Artă Contemporană

Uniunea Artiștilor Plastici din România mulțumește tuturor artiștilor înscriși pentru selecție, comisiei de jurizare și curatorilor care au asigurat selecția lucrărilor, corpului profesional care a făcut posibilă realizarea SNAC, partenerilor care au asigurat spațiile expoziționale și entităților care au sprijinit întregul efort de organizare cu generozitatea lor.

Proiect finanțat de: Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale

Parteneri SNAC: Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Artă Contemporană, Biblioteca Națională a României, Institutul Cultural Român, Galeria Galateca.
Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Cultural, Artindex, Modernism, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Observator Cultural, Senso TV, Contemporanii, ArtLine, Subversiv.info, Amos News, Manufacturat.ro, Art Safari Pavilionul de Artă București.
Au sprijinit SNAC: Boromir, Tudor-Art, Betek, Varese, Focus Communication

 

 

Elite Art Gallery expune arta Fără Măști

  • Arta
  • pictura
Institutie gazda: 
Elite Art Gallery
Exponate: 
pictura
Sectiune: 
Arta
Vernisaj: 
5 Nov 2018 (All day)
Durata: 
5 Nov 2018 - 24 Nov 2018

Vino în perioada 5 - 24 Noiembrie la Elite Art Gallery sa vezi expoziția „Fara Masti” a Danielei Dontu-Hascevoi! Deschiderea oficiala se va tine Marti, 6 Noiembrie, ora 18.30.

FĂRĂ MĂȘTI

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 5 - 24 Noiembrie 2018, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistei Daniela Donțu-Hașcevoi cu titlul „FĂRĂ MĂȘTI”. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 6 Noiembrie 2018, ora 18.30. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Traci-Neagoe și reprezintă o extensie tematică dedicată portretului și profunzimii stărilor umane. Proiectul se conturează pe un exercițiu pictural de schimbare a percepției asupra lucrurilor prin prisma studiului de fețe #fărămăști.

„Psihologul Wayne Dyer susține că atunci «când schimbi felul în care privești lucrurile, lucrurile pe care le privești se schimbă», iar această concepție, în lucrările Danielei Donțu-Hașcevoi se conturează printr-un registru figurativ de excepție. Artista păstrează perimetrul social în care experimentează stări și demaschează chipuri. În bătaia tușelor de culoare și prin semne ce vestesc acceptarea, pe pânză sunt conturate portrete aflate într-o continuă căutare a identității. Figuri cu posibile și imposibile stări ilustrează o realitate marcată de relativitatea trăirilor umane ce oscilează de la fericire la tristețe sau de la iubire la ură. În expoziția curentă lucrările artistei sunt desprinse de repere politice, de trecut sau reminiscențe, acestea reflectă diversitatea caracterelor umane. Grimase naturale reflectă o lume nemascată, dezbrăcată parcă de secretele pe care le ascund etichetele sociale sau  situațiile de criză. Deși într-un văl melancolic, pregnanța privirilor nu reflectă tristețe și nici dezamăgire, ochii larg deschiși creionează o realitate copleșitoare marcată de stări a căror sursă o reprezintă umanitatea”.  Ana Traci-Neagoe

Daniela Donțu-Hașcevoi s-a născut pe data de 1 Noiembrie 1990 în orașul Rezina, Republica Moldova. Artista își încheie studiile de licență la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia-Mare, secția Pictură, la clasa Prof. univ. dr. Nicolae Suciu. Programul de Master îl încheie în anul 2015 la Universitatea Națională de Arte din București, Facultatea de Arte plastice, secția – Strategii de creație în pictură, clasa Prof. univ. dr. Marcel Bunea. Începând cu anul 2016, Daniela Donțu-Hașcevoi se numără printre expozanții Pavilionului de artă Art Safari. De asemenea, artista se face remarcată prin prezența activă în cadrul expozițiilor de grup, precum și prin implicarea în cadrul mai multor proiecte culturale.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 5 - 24 Noiembrie 2018 la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.
 

 

Expoziție de grafică Jules Pascin la Fundația Titulescu

  • Arta
  • Jules Pascin
  • pictura
Institutie gazda: 
Casa Titulescu
Exponate: 
pictura
Sectiune: 
Arta
Vernisaj: 
10 Oct 2018 (All day)
Durata: 
11 Oct 2018 - 19 Oct 2018

Fundația Europeană Titulescu organizează miercuri, 10 octombrie 2018, începând cu ora 16:00, vernisajul expoziției de grafică Jules Pascin, deschisă în perioada 10 - 19 octombrie, la sediul Fundației, din Șoseaua Kiseleff, nr. 47.

Jules Pascin a fost un pictor francez expresionist născut în Bulgaria, însă cu numeroase conexiuni în țara noastră. Cunoscut sub pseudonimul "Prințul de Montparnasse", Pascin a pictat într-o manieră asemănătoare fauvismului sau cubismului și a realizat numeroase ilustrații de carte. În prezent, o parte din lucrările sale se găsesc în colecțiile Muzeului Metropolitan de Artă din New York, ale Muzeului Luvru din Paris sau ale Institutului de Artă din Chicago.

În cadrul expoziției, vor fi prezentate publicului 129 desene, gravuri și litografii realizate de Jules Pascin, precum și 28 de albume ce cuprind operele sale. Adrian Năstase, proprietarul acestor lucrări, urmează să le doneze, după închiderea expoziției, Muzeului comunei Cornu.

Vernisaj: Miercuri, 10 octombrie 2018, orele 16:00
Durata expoziție: 11 octombrie - 19 octombrie
Program: De luni până vineri - 9:00 - 17:00
Sâmbătă și duminică - 10:00 - 14:00

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

 

„Povestiri din Țara Oașului” la Căminul Artei, cu Vasile Pop-Negreșteanu

  • Arta
  • pictura
  • sculptura
Institutie gazda: 
Căminul Artei
Exponate: 
pictura
sculptura
Sectiune: 
Arta
Vernisaj: 
24 May 2018 (All day)
Durata: 
19 May 2018 - 4 Jun 2018

Artistul Vasile Pop-Negreșteanu prezintă expoziția personală cu tema „Povestiri din Țara Oașului”, cu lucrări de pictură și sculptură la Galeria Căminul Artei, care va fi deschisă în perioada 19 mai – 4 iunie 2018.
Vernisajul va avea loc joi, 24 mai de la ora 18.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Expoziție Corneliu Drăgan-Târgovişte la Galeria LUCEAFĂRUL

  • Arta
  • pictura
Institutie gazda: 
Galeria Luceafărul
Exponate: 
pictura
Sectiune: 
Arta
Vernisaj: 
6 Aug 2018 (All day)

Primăria SECTOR 2 și Centrul Cultural “MIHAI EMINESCU” au plăcerea să vă invite în cadrul Galeriei LUCEAFĂRUL, luni 6 august, între orle 16:00 și 20.00 la vernisajul expoziției de acuarelă “CADRE” semnată de artistul vizual Corneliu DRĂGAN-TÂRGOVIȘTE.

Expoziția poate fi vizionată în perioada 6 - 31 august, de luni până joi, între orele 09:00 - 17:00, vineri 09:00 - 14:00. Galeria Luceafărul este situată în incinta Parcului Național, cu intrare prin bulevardul Basarabia sau strada Maior Coravu.

Evenimentul este curatoriat de Răzvan Ionuț CIRICĂ și Valeriu DRĂGAN.

Acuarela – Profesiune de Credință

Artist total dedicat menirii sale, Corneliu Drăgan Târgovişte se manifestă acum, în peisajul artistic contemporan, într-o singură tehnică: acuarela. Până a se hotărî că acesta-i este drumul de urmat, el a trecut prin diferite etape ce au presupus căutări, provocări, tatonări ale stilului şi, în final, desoperirea tehnicii care să-i corespundă întru totul temperamentului dar şi tipului de mesaj adresat privitorului.

În treacăt fie spus, acuarela ar putea părea – însă doar la o vedere superficială – „uşor” de executat. Poate chiar plasarea ei treptată într-un con de umbră şi nedreapta-i depreciere sunt dovada că tehnica îşi are dificultatea şi „capcanele” ei, nu tocmai uşor de depăşit. Iar astăzi, când tot mai mulţi artişti aleg calea facilă, într-o epocă a dispreţului parcă tot mai pronunţat faţă de meşteşugul artistic, cu atât mai vitregită e soarta diafanei acuarele.

Opţiunea lui Corneliu Drăgan Târgovişte dobândeşte astfel un merit suplimentar: poziţionarea sa în afara „curentului”, urmată, firesc, de stimularea interesului publicului faţă de această tehnică situată pe graniţa fragilă între grafica de şevalet şi pictura propriu-zisă.

Însă Corneliu Drăgan Târgovişte şi-a ales în egală măsură, cu toată convingerea, şi genurile de abordat în pictura sa, respectiv peisajul şi natura statică, precum şi zona de studiu predilectă: oraşul. De aceea peisajele pe care le semnează acest foarte prolific artist sunt, în majoritatea lor, urbane. Doar că e departe de a „reproduce” pe suport ceea ce vede, de a realiza un fel de „fotografie” a străzilor, a arhitecturilor sau a colţurilor de oraş pe care le cercetează. Dimpotrivă. Lucrările sale trec motivele prin filtrul unei transfigurări interioare, astfel încât cel mai contemporan dintre peisajele urbane ale lui Corneliu Drăgan Târgovişte capătăt un fel de patină a vremii şi se înnobilează cu nostalgia privirii care-l surprinde în cele mai tainice dintre unghiuri. Arhitecturile de case şi biserici se subţiază, se alungesc şi îşi estompează delicat conturururile iar siluetele personajelor surprinse în mişcare se alcătuiesc din pete diafane de culoare.

Corneliu Drăgan Târgovişte poate fi considerat şi un pictor al anotimpurilor, pentru că reuşeşte să surprindă şi să valorifice, cu egală măiestrie, lumina reţinută şi rece a soarelui de iarnă, pe cea generoasă a verii, pe cea blândă de toamnă, care potenţează căldura culorilor, ori lumina proaspătă şi dătătoare de optimism a primăverii, în peisajele realizate prin studiul după natură. Interesul pentru reprezentarea cerului, ca fundal pe care se profilează arhitecturi sau forme de relief, ori ca sursă naturală a luminii filtrate prin nori, în oricare dintre peisaje, constituie o trăsătură distinctă a creaţiei lui Corneliu Drăgan Târgovişte.

Şi în naturile statice, în care artistul abordează adesea florile bogat revărsate din vase ori compoziţii cu uneltele şi culorile pictorului, şi în peisaje, Corneliu Drăgan se exprimă cu aceeaşi temperată exuberanţă. El îşi construieşte ca un arhitect lucrările, nu lasă nimic la voia întâmplării, urmează liniile directoare ale perspectivei şi alcătuieşte structuri coerente, folosindu-se de nuanţe discrete de culoare. Griurile colorate îi sunt mai familiare decât tonurile pline. Arareori o pată puternică de culoare primară răzbate din compoziţiile sale şi doar pentru a adăuga un plus de strălucire ansamblului.

Corneliu Drăgan Târgovişte se manifestă cu sinceritate şi dăruire în arta noastră contemporană ca un pictor al reveriei şi al nostalgiei, capabil să privească tot ceea ce-l înconjoară cu un ochi atent, mereu îndrăgostit de armonie. Echilibrul dintre natură şi cultură rămâne nealterat în acuarelele sale, iar realitatea surprinsă de artist se transfigurează, primind patina caldă şi evocatoare a timpului ce se scurge necontenit.

 

 

 

 

LOC GEOMETRIC – expo tapiserie, instalație, pictură

  • Arta
  • Marijana Bițulescu
  • Muzee
  • pictura
  • Relu Bițulescu
  • tapiserie
Institutie gazda: 
Palatul Mogoşoaia
Exponate: 
pictura
tapiserie
Sectiune: 
Arta
Muzee
Vernisaj: 
14 Jul 2018 (All day)
Durata: 
14 Jul 2018 - 3 Aug 2018

Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 14 iulie 2018, de la ora 17:00, în galeria Cuhnie, la vernisajul expoziției de tapiserie, colaj textile, instalație, pictură, pictură obiect ”LOC GEOMETRIC”, semnată Marijana și Relu Bițulescu. Curator: Alexandra Crăciun.

Spaţiul nu este întotdeauna la fel. El poate fi consistent sau fluid, poate fi plat, subţire sau “ondulat”, poate fi moale sau sec, concav sau convex, poate fi de aici sau de dincolo. Spaţiul poate fi adevărat sau “făcut”, poate fi bun sau străin, poate fi rotund sau pătrat, înlăuntru sau în afară. Spaţiul se poate face loc atunci când prinde timpul şi de aici cuvântul care spune că: omul poate opri timpul în “loc”.
De cele mai multe ori timpul se opreşte în loc lângă vatră, acolo unde cenuşa arde cu răul şi binele creşte împreună cu coaja pâinii coapte. Nu credem, deci, că poate fi loc mai bun pentru a constui o instalaţie despre “loc” decât în apropiera vetrei, în pătratul de cărămidă de culoarea teracotei al Cuhniei Palatului Mogoşoaia.
Expoziţia pe care o propunem descompune sensurile spaţiului, transformându-l în loc. Tehnici mixte ce îmbină pictura, pictura obiect şi tapiseria, instalaţia şi colajul textil propun lectura unui “loc geometric” ca punct de întâlnire al omului cu spaţiul, circumscriind unei lumi fremătătoare de texturi şi culoare un sens geometric abstract. În centrul spaţiului se află omul. Locul geometric înscrie cercul vetrei în planul pătrat al cuhniei, pentru a aduce în centrul său, așa cum făcuse cândva Leonardo, omul vitruvian.
“Locul geometric” este deci, în egală măsură o instalaţie, dar şi o meditaţie asupra raportului pe care îl mai avem cu pământul, cu aerul şi cu cerul, despre cât de departe suntem de timp, despre ce ne aproprie sau ne desparte de orizonturi.
Alexandra Crăciun

Expoziția, deschisă la galeria Cuhnie, poate fi vizitată în perioada:
14 iulie – 3 august 2018.

 

Noaptea muzeelor 2018. Ştefan Luchian, maestrul artei grafice românești

  • Arta
  • Muzee
  • pictura
  • Ştefan Luchian
Institutie gazda: 
Muzeul Naţional de Artă al României
Exponate: 
pictura
Autori: 
Ştefan Luchian
Sectiune: 
Arta
Muzee
Vernisaj: 
19 May 2018 (All day)
Durata: 
19 May 2018 - 23 Sep 2018

Curator: Elena Olariu
Muzeul Naţional de Artă al României (accesul prin Str. Ştirbei-Vodă nr. 2)
19 mai - 23 septembrie 2018
Program de vizitare: miercuri – duminică, 10.00 – 18.00
Preț bilet: 10 lei
Închis vineri 1 iunie 2018
Gratuit: prima miercuri din fiecare lună, Noaptea muzeelor (19 mai)

Peste nouăzeci de pasteluri, acuarele şi desene realizate de Ştefan Luchian (1868 - 1916) de-a lungul vieții reconstituie cronologic și pe tehnici parcursul pictorului și contribuția sa la dezvoltarea graficii autohtone într-o perioadă de descoperire și definire a modernității românești.

În selecție figurează celebra copertă a primului număr al revistei societăţii Ileana, realizată în sub influența Jugendstilului, precum și o serie de lucrări pasteluri și acuarele ce pregătesc unele dintre cele mai populare lucrări ale artistului cum ar fi Safta florăreasa, Portretul lui Moş Niculae cobzarul, Portretul doamnei Olivier. Peisaje ca cele de la Brebu sau din lunca Ialomiţei și, mai ales, popularele sale naturi statice cu flori (Garoafe, Trandafiri, Albăstrele, Flori de câmp) exemplifică forța incredibilă pe care Luchian a imprimat-o pastelului, picturalitatea sa intensă, vigoarea cromatică dar și spontaneitatea sa.

Un loc aparte îl ocupă autoportretele pictorului, pline de expresivitate, din care ne întâmpină privirea pătrunzătoare a unui artist nicicând complezent cu sine.

Expoziţia este organizată cu ocazia aniversării a 150 de ani de la naşterea marelui artist român.

 

 

Noaptea Muzeelor 2018. Expozitia artistului Andrei Gamart în Palatul Mogosoaia

  • Arta
  • Muzee
  • pictura
Institutie gazda: 
Palatul Mogoşoaia
Exponate: 
pictura
Sectiune: 
Arta
Muzee
Vernisaj: 
5 May 2018 (All day)
Durata: 
5 May 2018 - 26 May 2018

Primăria Capitalei și Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită la evenimentele organizate cu prilejul Nopții Muzeelor 2018.

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești” propune publicului, cu acest prilej, un program complex care cuprinde 5 expoziții dedicate, printre care si pe cea a artistului Andrei Gamarț intitulata “Amintirile sunt aici și e din nou primăvară” (pictură)

Primăria Capitalei prin Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, în parteneriat cu Mobius Gallery vă invită la expoziția AMINTIRILE SUNT AICI ȘI E DIN NOU PRIMĂVARĂ, artist Andrei Gamarț, deschisă în Palatul Mogoșoaia – în perioada 5 – 26 mai 2018. Curator: Ana Negoiță
Vernisajul va avea loc în 05.05.2018, de la ora 18:00.
 

Propunerea făcută de Andrei Gamarț în cazul acestei expoziții generează un tip de spațiu vizual mnemonic, acesta se încarcă cu sens la interacțiunea cu fiecare privitor care parcurge traseul expozițional. „Amintirile sunt aici și e din nou primăvară” reprezintă de fapt o călătorie utopică către o destinație i|reală. Artistul re|activează un topos intern transpus fizic, care pe măsură ce este umblat (călătorit) descarcă diferite niveluri de interpretare.

Spațiul de expunere este unul atectonic, nu poate fi descris sau topografiat. Fațadele și planimetria acestuia sunt construite din experiențele continue, repetate și unice ale fiecărui privitor. Oglindă, Vizită, Eroare sunt cuvintele-imagini cheie. ICON-urile principale care se regăsesc asemenea unor herme de-a lungul traseului, având rolul de a stimula și selecta elemente din memoria spectatorului și de a le intersecta cu „obiecte” - items ale artistului, creând astfel posibilitatea unui spațiu comun, un spațiu activ doar în-vizitare.

Expoziția cuprinde lucrări din toate perioadele de creație ale artistului, acestea fiind susținute de o serie de texte, poeme experiment, decupate și contrase din scrierile lui Andrei Gamarț. Există o serie de experimente vizuale: instalații audio-video și obiect, sisteme de expunere de tip performativ care dinamizează la nivel senzorial traseul expoziției. Ideea centrală este aceea de a crea un teritoriu vizual în care memoria și imaginația coincid. Nimic din ceea ce se întâmplă aici nu s-ar fi întâmplat vreodată dacă amintirile nu ar putea fi re|imaginate.

Ana Negoiță

 

 

 

„Aici si dincolo de noi” – expoziție personală Daniel Crăciun la ANAV / Gallery

  • ANAV / Gallery
  • Arta
  • pictura
Institutie gazda: 
ANAV Gallery
Exponate: 
pictura
Sectiune: 
Arta
Vernisaj: 
18 May 2018 (All day)
Durata: 
18 May 2018 - 29 May 2018

O noua expozitie a artistului vizual Daniel Craciun la ANAV / Gallery (str.Leonida 9-11, Bucuresti), incepand cu 18 mai ora 19 - prezinta lucrari recente de pictura si mixed media ancorate intr-o viziune ce imbina neo-simbolismul si onirismul psichedelic, dar si o critica socio-morala, si ce se refera la pendularea intre o lume reala cat de cat recognoscibila si una de dincolo de noi- aceea ce se reveleaza prin imaginatie si recuperarea sau impactul subconstientului sau a sondarii inefabilului, a misterelor din noi si lumea noastra. ``


Expoziția “Aici și dincolo de noi” la ANAV / Gallery, artist Daniel Crăciun

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media pentru această expozitie.
Pe pictorul Daniel Crăciun l-am mai prezentat cititorilor cu mai multe ocazii, dar si spatiul de la Gallery (recte ”Boulogne, o familie de artiști”), dar mai ales expoziția aniversară „GOLD” din martie 2017, atunci când Jurnalul Bucurestiului si Intell News au fost parteneri media ai evenimentului.
Daniel Crăciun este pictor, membru in Uniunea Artiștilor Plastici din România , Filiala Pictură Bucuresti.

Comunicat de presă:

Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane(ANAV) si pictorul Daniel Crăciun vă invită vineri, 18 mai 2018, de la orele 19.00, la Gallery (str. Leonida 9-11) pentru vernisajul expoziției personale de pictură “Aici și dincolo de noi”.
Expoziția va fi deschisă în perioada 18-29 mai 2018.
O noua expozitie a artistului vizual Daniel Crăciun la ANAV / Gallery( incepând cu 18 mai) prezintă lucrări recente de pictură si mixed media, ancorate intr-o viziune ce imbină neo-simbolismul si onirismul psihedelic, dar si o critică socio-morală, care se referă la pendularea intre o lume reală cât de cât recognoscibilă, dar si la una de dincolo de noi, aceea ce se revelează prin imaginal si recuperarea sau impactul subconstientului sau a sondării inefabilului, a misterelor din noi si lumea ce ne inconjoară. Expozitia va fi deschisă zilnic până pe 29 mai, intre orele 12 – 21, mai putin duminica. 

 

 

Retrospectivă aniversară Angela Tomaselli @ CAV

  • Angela Tomaselli
  • Arta
  • pictura
Institutie gazda: 
Căminul Artei
Exponate: 
pictura
Sectiune: 
Arta
Vernisaj: 
4 May 2018 (All day)
Durata: 
4 May 2018 - 17 May 2018

Angela Tomaselli, expoziție retrospectivă aniversară, Centrul Artelor Vizuale – Căminul Artei. Lansare album, 10 mai, ora 18.30.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 4 – 17 mai 2018.

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a organizat lansarea albumului de pictură Angela Tomaselli, un album care este el însuși o operă de artă, așa cum considera doamna Ioana Grosaru, președintele RO.AS.IT..
Cu acest prilej, în spațiul distins al galeriei „Căminul Artei” din București au fost prezenți numeroși membri ai asociației, prieteni, dar și colegi de breaslă ai pictoriței. Evenimentul a fost deschis de un recital antrenant al duetului Bluesette Duo, format din Alex Tomaselli și Raluca Stoica. A urmat cuvântul președintelui Asociației Italienilor din România, care a pus accentul pe contribuția avută de etnicii italieni, în acest caz, la evoluția artelor plastice din România: „Noi, ca etnici, am vrut să arătăm că suntem prezenți. Că facem parte din poporul român, iar tipărirea acestui album face parte din preocuparea asociației de a promova artiștii cu orgini italiene”. La rândul său, criticul de artă Pavel Șușară și-a exprimat admirația față de artista a cărei operă este copleșitoare.

„Pictura Angelei Tomaselli afirmă capacitatea de a fi în contemporaneitate cu aspirațiile umane cele mai profunde. Expoziția ei este una retrospectivă, având în vedere opera amplă și copleșitoare a Angelei Tomaselli. În ea se regăsesc câteva etape majore ale creației: o etapă mai sumbră, mai aproape de metafizic, apoi o etapă intermediară, o etapă epică într-un sens foarte special, prin capacitatea limbajului de a se constitui în forme de exprimare coerente. Angela Tomaselli spune povestea constituirii imaginii (…) suspendă temporaneitatea. Singura problemă este cea a spațiului organizat în simultaneitate. Timpul e adus într-un prezent continuu, nu este stopat. Dacă ar fi să o plasez pe Angela Tomaselli într-o zonă pe care o cunoaștem cu toți, aș așeza-o pe de o parte în spațiul post-bizantin, în spațiul hieraticii non-discursive și non-figurative, și pe cealaltă parte în spațiul cercetării continue”, a spus Pavel Șușară.

În încheiere, Angela Tomaselli, care prin atitudinea sa a dat o notă de veselie și optimism întregului eveniment, a ținut să mulțumească Asociației Italienilor din România pentru sprijinul acordat în tipărirea albumului și în organizarea evenimentului. De asemenea, artista originară din Brezoi le-a mulțumit celor prezenți pentru că i-au fost alături într-un asemenea moment.

Lansarea albumului de pictură a coincis cu vernisajul expoziției artistei italiene, care este deschisă la „Căminul Artei” până la data de 17 mai 2018.

 

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • ›
  • »
© 2003 - 2023 Toate drepturile rezervate Caligraf
    • Stiri
    • Arta
    • Fotografie
    • Muzica
    • Muzee
    • Teatru
    • Etnografie
    • Jazz &...
    • Mapamond
    • Fashion
    • Parteneri
    • Links
    • Contact